Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Március 22. 00:05, csütörtök | Helyi

Elkészült Magyarország csóktérképe

Elkészült Magyarország csóktérképe

A legszenvedélyesebben Heves megyében, míg a legérzelmesebben Vas megyében csókolnak – ez derült ki a Life.hu által a Telviran® krém támogatásával készített országos Nagy Csóktesztből.

Közel minden második esetben már az első randin összeforrnak az ajkak. Bár a legtöbben úgy gondolják, hogy már a csók is megcsalásnak számít, a férfiak és idősebbek sokkal elnézőbbek párjukkal és magukkal szemben is.
Közel 12 000 fő részvételével elkészült Magyarország csóktérképe: a legszenvedélyesebben nevéhez hűen Heves megyében csókolnak, míg Vas megyében él a legtöbb romantikus szerető. A Life.hu által a Telviran® krém támogatásával készített felmérésből az is kiderült, hogy négyből hárman a vasiakhoz hasonlóan az érzelmes csókra esküsznek, minden ötödik megkérdezett intenzíven, szenvedélyesen csókol, és mindössze alig 4 százalék racionális típus, akinél a csóknak megvan a maga helye és ideje. A legtöbben közülük Bács-Kiskun megyeiek, míg Nógrád és Somogy megyében alig akad olyan, akinek csókból is megárt a sok.
Ma már 14 év alatt elveszik a „csókszüzesség”
Kortól és nemtől függetlenül mindenki egyetért, hogy a csók fontos a párkapcsolatban. A megcsalás terén már jobban megoszlanak a vélemények: ötből négyen gondolják úgy, hogy már egy „eltévedt” csók is megcsalásnak számít. Leginkább a nők és a 19-25 évesek veszik ezt szigorúan, ugyanakkor a férfiak egyharmada, a 65 év felettieknek pedig közel fele könnyedén szemet hunyna egy félrecsúszott csók felett.
A többség egyébként 14-15 éves korában vesztette el „csókszüzességét”, a mostani 18 év alattiak viszont még ennél is korábban, 13 éves korukban élik át az első romantikus csókélményüket.
Nemcsak a legelső, de a többi első csókkal sem szeretünk várni: a megkérdezettek több mint 40 százaléka már az első randin szeret biztosra menni. Ez nem meglepő, hiszen az Oxfordi Egyetem egy korábbi kutatása szerint a csók kapcsolatban áll a leendő társ potenciális képességeinek feltérképezésével. Ugyanez a korosztály egyébként az, aki egy kis kalandba is könnyebben beleveti magát: 37 százalékuk keveredett már csókcsatába olyannal, akinek a nevét sem tudta. Hozzájuk hasonlóan ötből két férfi sem várja meg a bemutatkozást a csókolózással.
50 felett lángra lobbanunk
A Nagy Csókteszt arra is rámutatott, hogy egyáltalán nem törvényszerű, hogy idővel kihunyjon a láng a kapcsolatokban. Az 50 felettiek körében jelentősen nő a szenvedélyes csókra vágyók aránya, a legtöbb heves szerető pedig a nyugdíjasok körében akad, ami azzal is összefügghet, hogy a munka mókuskerekéből kiszállva több idejük jut egymásra és szerelmi életükre a pároknak. Az a sztereotípia sem állja meg a helyét, hogy a fiatalok nem bírnak a vérükkel, a Nagy Csókteszt tanúsága szerint ugyanis ötből négy tizenéves a romantikus csókolózásban hisz.
Nem ritkán hallani, hogy akinek munka közben megalszik a tej a szájában, az az ágyban sem lehet valami nagy virgonc. A Telviran® krém támogatásával készített Nagy Csókteszt szerint a napi szinten emberekkel foglalkozó ügyfélszolgálatosok és HR-esek között találjuk a legtöbb romantikus szeretőt, közéjük furakodnak be a dobogó második fokára a pénzügyesek. Aki viszont szenvedélyes partnerre vágyik, annak az építő- vagy a szépségiparban érdemes keresgélnie, a legtöbb racionális csókolózót pedig a médiások között találjuk.
A Nagy Csókteszt részletes elemzése további eredményekkel itt olvasható.
***********************************
Kapcsolódó webcím:
www.csokteszt.hu
A felmérés hátteréről:
A Nagy Csókteszt a www.csokteszt.hu oldalon található kérdőív kitöltésével, online felmérés keretében zajlott. A sajtóközleményben idézett statisztikák alapjául szolgáló adatokat 2018. január 15. és február 18. között vették fel. A felmérésben közel 12 ezren vettek részt. A kutatás nem reprezentatív Magyarország lakosságára nézve, de a felmérés eredményei jól szemléltetik a magyarok csókolózással kapcsolatos szokásait, attitűdjeit.

Kapcsolódó képanyag:
Magyarország csóktérképe infografika:
www.sakkom.hu/sites/default/files/sajto/Telviran/Magyarorszag-csokterkep-top-megyek-infografika-Telviran.jpg

A legszenvedélyesebb megyék Magyarország csóktérképén ábrázolva:
www.sakkom.hu/sites/default/files/sajto/Telviran/Csokterkep-legszenvedelyesebb-megyek-infografika-Telviran.jpg

A legromantikusabb megyék Magyarország csóktérképén ábrázolva:
www.sakkom.hu/sites/default/files/sajto/Telviran/Csokterkep-legromantikusabb-megyek-infografika-Telviran.jpg

Az alábbi képek forrása: Arany-Tóth Attila - Life.hu

A leggyakoribb csókolózási típusok foglalkozás szerint infografikán ábrázolva:
www.sakkom.hu/sites/default/files/sajto/Telviran/Nagycsokteszt-infografika-Telviran-Life.hu-1.png

Csókolózással kapcsolatos attitűdök infografikán ábrázolva:
www.sakkom.hu/sites/default/files/sajto/Telviran/Nagycsokteszt-infografika-Telviran-Life.hu-2.png

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.