Városlista
2018. május 20, vasárnap - Bernát, Felícia

Hírek

2018. Január 18. 21:32, csütörtök | Helyi

Élményfürdő - felújítás alatt

Élményfürdő - felújítás alatt

Sátor alatt a kültéri medence. Gyakorlatilag teljesen újra kell burkolni is. A beltéri medencék kicsit jobb állapotban vannak, de ott is akad munka bőven.

Sajtóbejáráson mutatta meg Cserna Gábor, polgármenter és Mádai Balázs a DVG ZRT elnök-vezérigazgatója.

A képek önmagukért beszélnek. A felújítás során kliderült, hogy a 7 esztendeje üresen álló építmény építésénél is követtek el technológiai hibákat, viszont a szakszerűtlen leállítás okozta a legnagyobb gondokat. 7 év alatt az üres építmény üresen álló kültéri medencéjén szinte minden csempe felfagyott.

A DVG ZRT tudja tartani a határodőt, s reményeik szerint áprilisban már elkezdődhet a próbaüzem.

A sajtóbejáráson elhangzott az is, hogy az élményfürdő májusi próbaindítását követően júniusban lezárják a Fabó Éva Sportuszodát, s az iskolai-oktatási és a versenyszezon lezárta után elkezdődhet a sportlétesítmény teljes körű felújítása.

A polgármester szerint a kivitelezés pályáztatása most van folyamatban az uszoda felújításának összköltsége meghaladja a 1,5 milliárd forintot.

Az élményfürdővel együttes költsége eléri a vételárral együtt a 4,5 milliárd forintot.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Május 19. 09:50, szombat | Helyi

Sportágat és hangszert választhattak

A IX. Dunaújvárosi Nagy Sportágválasztót és a VII. Dunaújvárosi Nagy Hangszerválasztót rendezték meg pénteken a Fabó Éva Sportuszodában, illetve a Vasvári Pál Általános Iskola udvarán – közel kétezer érdeklődő mellett.

2018. Május 18. 21:16, péntek | Helyi

Elhunyt Nagy Mihály atya

A székesfehérvári püspök az egyházmegye papsága és a rokonság nevében is tudatja, hogy Nagy Mihály atya 2018. május 13-án elhunyt az Úrban. „Jézusom, ha jön a végnap, ismerj engem magadénak!” (SzVU 70

2018. Május 17. 17:53, csütörtök | Helyi

Sokféle téma és vita a 2018. májusi közgyűlésben

Öt önkormányzati díj, jutalom vízilabda LEN kupáért, dicséret, köszönet rendőri vezetőktől, elmarasztalt DVCSH, vita az élményfürdő és a sportkölcsönök miatt, óvodai átszervezés, legyen több parkoló, kutyafuttatő és pad

2018. Május 14. 16:30, hétfő | Helyi

Csütörtökön közgyűlés 2 és ½ ünnepséggel és 67 napirendi ponttal

Összehívta Dunaújváros közgyűlését Cserna Gábor polgármester május 17-én 9 órára. A nyílt ülésre 65, a zárt ülésre 2 napirendi pont megtárgyalása vár, előttük önkormányzati díjakat ad át a polgármester.