Városlista
2018. augusztus 15, szerda - Mária

Hírek

2018. Január 18. 21:32, csütörtök | Helyi

Élményfürdő - felújítás alatt

Élményfürdő - felújítás alatt

Sátor alatt a kültéri medence. Gyakorlatilag teljesen újra kell burkolni is. A beltéri medencék kicsit jobb állapotban vannak, de ott is akad munka bőven.

Sajtóbejáráson mutatta meg Cserna Gábor, polgármenter és Mádai Balázs a DVG ZRT elnök-vezérigazgatója.

A képek önmagukért beszélnek. A felújítás során kliderült, hogy a 7 esztendeje üresen álló építmény építésénél is követtek el technológiai hibákat, viszont a szakszerűtlen leállítás okozta a legnagyobb gondokat. 7 év alatt az üres építmény üresen álló kültéri medencéjén szinte minden csempe felfagyott.

A DVG ZRT tudja tartani a határodőt, s reményeik szerint áprilisban már elkezdődhet a próbaüzem.

A sajtóbejáráson elhangzott az is, hogy az élményfürdő májusi próbaindítását követően júniusban lezárják a Fabó Éva Sportuszodát, s az iskolai-oktatási és a versenyszezon lezárta után elkezdődhet a sportlétesítmény teljes körű felújítása.

A polgármester szerint a kivitelezés pályáztatása most van folyamatban az uszoda felújításának összköltsége meghaladja a 1,5 milliárd forintot.

Az élményfürdővel együttes költsége eléri a vételárral együtt a 4,5 milliárd forintot.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Augusztus 12. 21:16, vasárnap | Helyi

Augusztusi miserend

Augusztusi (római katolikus) főünnepek tartalma és miserendje Dunaújvárosban:

2018. Augusztus 12. 21:10, vasárnap | Helyi

Szabadtéri tüzek Fejérben

Hulladéklerakóban csaptak fel a lángok augusztus 9-én, csütörtökön délután Adonynál. A felhalmozott szemét háromszáz négyzetméteren égett.

2018. Augusztus 12. 10:16, vasárnap | Helyi

Iskolakezdési támogatás

Városunk idén is iskolakezdési támogatást a dunaújvárosi bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezőknek, akinek gyermeke most kezdi meg az általános iskola vagy a középiskola első osztályát.

2018. Augusztus 12. 10:07, vasárnap | Helyi

A Hankook Tire megvásárolja a Reifen-Müller céget

A Hankook abroncsgyártó megerősíti globális értékesítési rendszerét a Reifen Müller, az egyik nagy független német abroncskereskedelmi vállalat megvásárlásával.