Városlista
2018. október 18, csütörtök - Lukács

Hírek

2018. Január 18. 21:32, csütörtök | Helyi

Élményfürdő - felújítás alatt

Élményfürdő - felújítás alatt

Sátor alatt a kültéri medence. Gyakorlatilag teljesen újra kell burkolni is. A beltéri medencék kicsit jobb állapotban vannak, de ott is akad munka bőven.

Sajtóbejáráson mutatta meg Cserna Gábor, polgármenter és Mádai Balázs a DVG ZRT elnök-vezérigazgatója.

A képek önmagukért beszélnek. A felújítás során kliderült, hogy a 7 esztendeje üresen álló építmény építésénél is követtek el technológiai hibákat, viszont a szakszerűtlen leállítás okozta a legnagyobb gondokat. 7 év alatt az üres építmény üresen álló kültéri medencéjén szinte minden csempe felfagyott.

A DVG ZRT tudja tartani a határodőt, s reményeik szerint áprilisban már elkezdődhet a próbaüzem.

A sajtóbejáráson elhangzott az is, hogy az élményfürdő májusi próbaindítását követően júniusban lezárják a Fabó Éva Sportuszodát, s az iskolai-oktatási és a versenyszezon lezárta után elkezdődhet a sportlétesítmény teljes körű felújítása.

A polgármester szerint a kivitelezés pályáztatása most van folyamatban az uszoda felújításának összköltsége meghaladja a 1,5 milliárd forintot.

Az élményfürdővel együttes költsége eléri a vételárral együtt a 4,5 milliárd forintot.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 15. 08:38, hétfő | Helyi

Csütörtökön közgyűlés, pályázatok garmadája is téma lesz

átogatóközpont a Mondbach kúriában, arborétum-fejlesztés, Aquantis információs központ, Kandó Kálmán tér átalakítása, kerékpárút hálózat fejlesztése és hasonlók.Felszámolási eljárás indult a szennyvíztisztító ellen.

2018. Október 11. 17:09, csütörtök | Helyi

Bontják az uszodát!

Ahogy ígérték az illetékesek, hétfőn megkezdődött a Fabó Éva Sportuszoda felújítása. Aki a napokban arra jár, láthatja, a külső borítást már bontják.

2018. Október 10. 21:56, szerda | Helyi

Három értékes ingatlan megvételét utasította el a gazdasági bizottság

Önkormányzati feladat lesz a megbüntetett hajléktalanok ingóságainak megőrzése. Erről és 3 ingatlan megvételének elutasításáról döntött szerdai (2018.10.10.) ülésén a Gazdasági és Területfejlesztési Bizottság.

2018. Október 10. 20:25, szerda | Helyi

Zöld recept - a mozgás gyógyszer

A magyar kormány kiemelt népegészségügyi célkitűzése között szerepel a szívinfarktus csökkentése, stroke megelőzése, lábamputálások csökkentése, amelynek egyik eseménye a Zöld recept - A mozgás gyógyszer rendezvény.