Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Április 20. 10:51, péntek | Belföld
Forrás: infovárosok/ügyészség

Előzetesből akart megszökni a 16 éves rabló, miután kiengedték újra rabolt

Előzetesből akart megszökni a 16 éves rabló, miután kiengedték újra rabolt

Kétrendbeli rablás mellett fogolyszökés kísérletével is vádolja a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség azt a 16 éves kiskunhalasi fiút, aki előzetes letartóztatásakor megpróbált elszökni. Kiengedték, majd újra rabolt.

A 16 éves kiskunhalasi fiatalkorú és 17 éves helybeli társa tavaly augusztus 4-én éjjel észrevették az utcán egyedül közlekedő nőt és elhatározták, hogy megszerzik a pénzét. A fiatalabb elkövető odament a sértetthez, és mialatt társa a közelben figyelt, pénzt követelt a nőtől, majd megrántotta a vállán lévő táskát. Ettől a nő a földre került, de még fogta a táskáját mindaddig, míg támadója folyamatosan rángatva végül megszerezte azt és elszaladt. A két útonálló a zsákmányolt pénzt elfelezte és elköltötte.

Még aznap elfogták a két támadót és rablás miatt előzetes letartóztatásba kerültek. A fiatalabb elkövető az előzetes fogvatartás idején tavaly augusztus 30-án a délelőtti udvari séta során kivált a sorból és a drótkerítést átugrotta azért, hogy az épület falán átmászva megszökjön. A fiatalkorú a biztonsági kameratartó vascsövén kísérelt meg az épület tetejére feljutni, azonban az őrök időben észlelték és megakadályozták a szökést.

A 16 éves rabló nem sokkal azután, hogy az előzetes letartóztatásból szabadult, 2017. december 28-án éjjel Kiskunhalason egy gyalogosan hazafelé tartó férfit kirabolt. A kabátját megragadta, a fejét ököllel többször megütötte, amitől áldozata a földre esett. Ezután a sértett átadta a fiatalkorúnak a nála lévő 5000 forintot. Mindez azonban nem volt elég a rablónak és tovább bántalmazta a férfit, akinek eközben nadrágzsebéből kiesett a mobiltelefonja és azt, valamint a kabátját és cipőjét is magával vitte a téli hidegben a rabló.

A fiatalkorú 17 éves társa a rablás mellett tavaly júliusban, mintegy két hét leforgása alatt Kiskunhalason kerékpárlopásokból és abból tartotta fenn magát, hogy utcán közlekedő áldozatait meglopta vagy kifosztotta. Volt olyan nő, akinek a táskáját a kormányrúdra szerelt kosárból kerékpározás közben vette ki. Ettől a nő elvesztette az egyensúlyát és elesett.

Az ügyészség a jelenleg letartóztatásban lévő 16 éves férfit kétrendbeli rablással és fogolyszökéssel, szabadlábon lévő 17 éves társát a rabláson kívül kifosztással, többrendbeli lopással és közlekedés biztonsága ellen bűntettel is vádolja. A büntetlen előéletű fiatalkorúak ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.