Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2019. Április 04. 06:38, csütörtök | Sport

Elsőre harmadik hely a Slovakiringen!

Elsőre harmadik hely a Slovakiringen!

Nagy Benjámin a hétvégén a Slovakiaringen vett részt a Magyar Rallycross bajnokság első futamán. A versenyautója egy Mazda MX-5 volt, amit a Covadonga Motorsport színeiben terelt.

Benit kérdeztem a sikeres rallycross verseny után.

Honnan jött a gondolat, hogy idén az első éles versenyed rallycross legyen és miért épp egy Mazda?

- Életem első rallycross versenye volt, ahol az előkelő harmadik helyen végeztem. Nagyon élveztem az egész hétvégét, jó volt új kihívások elé állni. Azért a rallycrosst választottuk, mert itt tudom a legtöbb olyan tapasztalatot szerezni, amit kamatoztathatok a gyorsasági szakágban is. A rajtoláson és a helyezkedésen túl, az autó folyamatos korrigálása is fontos volt a csúszós talajon.

Ahogy említetted, egy Mazda MX-5-el álltam rajthoz a rallycrossban. A választásunk azért erre esett, mert az irányítása hasonló, mint a gokartnak.

A szombati nap miként telt?

- A pályán kettő szabadedzést lehetett menni. Elég hamar meg kellet találni az ideális íveket, amik eléggé változatosak voltak. Nehezítette a dolgom, hogy folyamatosan változott a pálya minősége. A szombati napon volt még egy elődöntő, amin a harmadik helyet értem el.

Vasárnapra már megtanultad az ideális íveket, hogy tetszett a változó talajtapadás?

- Vasárnap volt egy előfutam, egy elődöntő és a döntő. Az előfutamon második lettem, az elődöntőn szintén. A döntőben viszont a harmadik helyen értem célba. Kihívás volt a változó talajtapadás, ugyanakkor kicsit szokatlan is a pályaautózáshoz képest.

A versenyhétvégét miként értékeled?

- Összességében meg vagyok elégedve a hétvégemmel, de van még mit fejlődnöm. Sok tapasztalatot kell szereznem a murvás pályákon.

Legközelebb hol és milyen autóval fogsz indulni?

- Legközelebb a Hungaroringen lesz versenyem, a magyar gyorsasági bajnokságban, ahol Suzuki Swift 1.6 Sport-tal fogok indulni.

Partnereink: Fémalk Fémöntészeti és Alkatrészgyártó Zrt., TRITON Security Kft., Royal Safe Kft., MNASZ Tehetség Gondozó Program.
- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.