Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Október 10. 11:42, hétfő | Helyi

Én is magyar vagyok

Én is magyar vagyok

Akárhányszor veszek részt honosításon, mindig meghatódom.

Amikor a „ Mint száműzött ki vándorol… taktusai betöltik a teret a Bánk bánból, nincs ember, akin ne futna végig valami borzongás. Közben a polgármester előtt fogadalom illetve eskütételre felsorakozottakat figyeljük barátaikkal, hozzátartozóikkal együtt. Látszik az arcukon, hogy ünnepi számukra a pillanat, s az ő meghatottságuk verődik vissza a mi lelkünkben is. Nem véletlenül kedveli Cserna Gábor, polgármester is a kötelezettségei közül talán a legjobban a honosítást. Az esküt követően roppant súlya lesz azoknak a szavaknak, hogy Isten hozta Önöket magyar földön, üdvözöljük Önöket városunkban!
Vicol Nikolett sajátos helyzetben van. Ő már Dunaújvárosban született, az Arany János iskolában tanul, de magyar csak most lett. Édesanyjával együtt tettek fogadalmat. Szülei 18 évvel ezelőtt jöttek el Székelyudvarhelyről, 13 éve városunkban is laknak, de most érezték úgy, hogy az állampolgársággal járó procedúrát is végigcsinálják, s a papírjaik szerint is magyarokká lesznek.
Farkas István is már 10 éve él Magyarországon Kézdivásárhelyről érkezett. Úgy érezte, hogy az ember lelkének is szüksége van arra, hogy rendbe tegye a dolgait. Itt ismerte meg párját, hamarosan kislányuk is megszületik.
- Tudja az építőiparban dolgozom,- magyarázza- s néha nagyon nehéz volt megértetni a kollégáimmal is, hogy én is magyar vagyok, csak az igazolványaim valók egy másik országból.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.