Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Május 16. 22:16, hétfő | Helyi

„Én vagyok itt a király,…ürítsétek ki a zsebeteket!”

„Én vagyok itt a király,…ürítsétek ki a zsebeteket!”

Rablás kísérlete miatt indult büntetőeljárás a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon vasárnap, mert két fiatal fiút szombaton késő este Dunaújváros, Templom téren körbevett egy négyfős társaság, majd egyikük rájuk támadt és érték

. A két sértettnek azonban sikerült úgy elmenekülnie a helyszínről, hogy semmit nem vettek el tőlük. A dunaújvárosi rendőrök beazonosították az elkövetőket. Egy 14 éves fiút gyanúsítottként hallgattak ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. A másik három fiú – akik közül kettő még gyermekkorú – tanúként szerepel az ügyben…

Az Ercsi Rendőrőrsre ment bevasárnap délelőtthozzátartozóival egy 14 éves fiú azzal, hogy őt és barátját szombaton este 21.00 óra körül négy személy – akiket látásból ismertek korábbi iskolájukból – körbevette, majd egyikük bántalmazta is mindkettőjüket.

A csapat legidősebb tagja volt az, aki azzal szólította le őket, hogy „Én vagyok itt a király, …ürítsétek ki a zsebeteket, és adjátok ide a pénzt és a telefonokat!” Mivel azonban a két fiatal ennek nem tett eleget egyikük zsebeit átvizsgálta, majd meglökte, míg a másikat megrúgta, és ököllel arcon ütötte. A csapat többi tagja „csak” nézte, mit csinál társuk, tevőlegesen nem vettek részt a rablásban.

A két sértettnek végül sikerült még azelőtt elmenekülnie a helyszínről, hogy elvették volna tőlük értékeiket. Sérülésük sem keletkezett a bűncselekmény során.

Miután megtörtént a feljelentés, a dunaújvárosi nyomozóknak sikerült beazonosítaniuk a két fiatalkorú és a két gyermekkorú személyt, akik mindegyikét még a tegnapi napon kihallgatták.

Négyük közül hárman tanúként szerepelnek az ügyben, míg az a 14 éves fiú – aki bántalmazta a két fiatalkorút – gyanúsítottként került kihallgatásra a kétrendbeli rablás kísérlet elkövetésével.

Kihallgatása során tagadta a bűncselekmény elkövetését.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság a gyanúsítottat – aki ellen egy garázdaság ügyében is büntetőeljárás van folyamatban - bűnügyi őrizetbe vette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.