Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Január 26. 08:34, szombat | Helyi sport
Forrás: fotó: kohaszkezi.hu

Érdre utaznak - óvás alatt a Mosonmagyaróvár elleni meccs

Érdre utaznak - óvás alatt a Mosonmagyaróvár elleni meccs

Az Érd elleni találkozóval folytatja a K&H női kézilabda liga küzdelmeit a DKKA felnőtt női csapata. Hivatalosan is megóvta a Mosonmagyaróvár elleni szerdai bajnoki összecsapást a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia.

Óvási kérelmet nyújtott be a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia a január 23-án lejátszott EU-Fire Mosonmagyaróvár - DKKA K&H női kézilabda liga mérkőzéssel kapcsolatban.

Az óvás okáról Imre Vilmos, akadémiánk sportigazgatója számolt be.

- Az óvásunk oka egyértelműen az, hogy a mérkőzés 59. perc 39. másodpercében, 22-22-es mérkőzés állásnál a hazaiak vezetőedzője, a zöld időkérő lapot egyértelműen letette a zsűriasztalra, ezzel kikérte csapata harmadik jogos idejét. A mérkőzés hivatalos időmérője nem szakította meg a játékot, a hazaiak akciója tovább folytatódott, melynek következében hétméterest ítéltek a játékvezetők a Mosonmagyaróvár javára, illetve kétperces büntetéssel sújtották együttesünket. Az álláspontunk szerint a versenybírói mulasztás döntően befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét, ezért folyamodtunk ahhoz, hogy végül megóvjuk az összecsapást, árulta el Imre Vilmos.

Nem sokat pihenhetnek a DKKA játékosai a Mosonmagyaórvár elleni szerdai vereséget követően, ugyanis szombaton este hat órától már Érden lépnek pályára Sirián Szederkéék. A dunaújvárosiak hétvégi ellenfele a negyedik helyen áll a bajnoságban úgy, hogy eddig lejátszott tizenkét mérkőzéséből nyolcat megnyert, s egy döntetlen mellett három alkalommal szenvedett vereséget. Az érdiek jelenleg két ponttal követik a tabellán harmadik Siófokot, ezért érthetően fontos számukra a szombati összecsapás, amelyen György László vezetőedző szerint nyugodtan, minden teher nélkül játszhat csapata.

- A hazaiak számítanak a meccs esélyesének, senkinek nincs miért idegeskednie, éppen ezért is kellene felszabadultan, minden teher nélkül játszanunk. Az biztos, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, de talán arra jó lesz, hogy egy kicsit rendezzük a sorainkat, s megpróbáljuk a mosonmagyaróvári gyengébb meccsünket feledtetni. Nincs túl sok időnk a felkészülésre, de ezzel együtt is megpróbálunk mindent elkövetni azért, hogy jó eredményt érjünk el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.