Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Július 03. 17:37, kedd | PR

Esküvői költségtervezés okosan

Esküvői költségtervezés okosan

Ahogy mondani szokás, a szerelemhez nem kell sem ész, sem pénz. Az esküvőhöz viszont nem árt az előbbi, ha nem akarunk nagy összegeket kidobni az ablakon. Praktikusan és jó szervezéssel sokat spórolhatunk a költségeken.

Minél precízebbek vagyunk, annál kevesebb meglepetés fog érni.

Nevezzük el DIY esküvőnek

Bizonyára mindenki rengeteg ‘egyen szabású’, nem túl izgalmas lakodalmon van túl. Nekünk nem feltétlenül kell meghívni az egész listányi résztvevőt - DJ-t, vőfényt, dekoratőrt stb. -, amit mások, csinálhatjuk máshogy is.
Igaz, sokkal több energiát kell beletennünk, de magunk is megoldhatunk sok mindent. Érdemes bevonni kreatív és ráérő családtagokat, barátokat - lehet, hogy egy rejtett tehetségű nagynéni fog nekünk virágcsokrokat kötni az asztalokra, de közösen fújhatunk sok lufit is. Ám mindenképpen úgy spóroljunk, hogy az ne járjon feleslegesen megnövekedett stresszel és munkával.

Az ültetőkártyától a menyecskeruháig

Elkészíthetjük magunk az esküvői vacsorához az asztal dekorációkat, az autó dekorálást, vagy megírhatjuk az ültetőkártyákat.
A családot megkérhetjük aprósütemények készítésére; fényűző bérelt autó helyett használhatunk sajátot, vagy vehetjük magunk a röviditalokat a bulira.
Ha van sminktanfolyamot végzett barátnőnk, vagy épp jól sminkelünk, nyugodtan megcsinálhatjuk a menyasszonyi make-upot saját kezűleg; ugyanez igaz a manikűrre.
Ha pedig nem béreljük a menyasszonyi ruhát, hanem megvesszük, el is adhatjuk az esemény után.
Akár az esküvői helyszínt is megoldhatjuk családi, baráti segítséggel. Ha van egy kedves ismerősünknek megfelelően nagy kertje, oda is szervezhetjük a nagy eseményt. Valószínűleg még meghittebb is lesz így a nagy alkalom.

Fontosak a jó szerződések

Minden szolgáltatónál figyeljünk oda, hogy ne olyan feltételekbe egyezzünk bele, amiken mi bukunk. Ha esetleg rájövünk, hogy egy ‘apróbetűs’ feltétel nem előnyös a számunkra, időben keressünk másik lehetőséget.



Cseppet sem mindegy például, a vendéglátó hely árajánlata nettó vagy bruttó összeg; vannak, akik ‘optikailag csökkentik’ a tételt úgy, hogy csak a nettó összeg + ÁFA (esetleg még ez utóbbi sem) szerepel az ajánlatban.
Személyi kölcsönt is felvehetünk, hogy minden simán menjen és minden költséget ki tudjunk fizetni. A kölcsön esetében is érdemes egy igazán kedvező verziót választani; ám a jelenlegi alacsony THM-ek mellett ezt a lehetőséget tényleg érdemes kihasználni.

Mi az, amin nem érdemes takarékoskodni?

Koszorúslányok nélkül nyugodtan megházasodhatunk, sok tízezer forintot spórolhatunk meg. No és sok gond - minden érintettnek tetsző koszorúslány ruha, fotózás - is lekerül a vállunkról. Ám ha sok a vendég és nagy a lakodalom, nem ajánlott megválni a ceremóniamestertől. Ugyanígy a jó esküvői fotós is fontos, ha életre szóló emlékeket szeretnénk magunkról és a buliról.
A szülőknek, vendégeknek szóló köszönőajándékokat érdemes megfizetni - esetleg magunk készítve -, hogy mindenki érezze, hogy a házasságkötésünkkor ő is fontos nekünk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat