Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. December 16. 17:40, vasárnap | Helyi sport
Forrás: fotó: Sándor Judit

Évet zártak, ünnepeltek a dunaújvárosi birkózók

Évet zártak, ünnepeltek a dunaújvárosi  birkózók

A Dunaferr SE birkózó-szakosztálya a múlt héten tartotta az évzáróját és egyben a karácsonyi ünnepét a Dunaferr Lemezalakító Kft. Duna-parti szabadidőparkjában. A hangulat ünnepi volt, és nemcsak a közelgő karácsony miatt.

Pintér Attila, a Dunaferr SE szakosztályelnöke köszöntötte az egybegyűlteket.
- Egy évvel ezelőtt azt mondtam, 2018-ra az a célunk, hogy az infrastruktúránkat továbbfejlesszük, és tartsuk a létszámunkat, akkor nyolcszázan birkóztak az egyesület keretei között, beleértve az óvodai és az iskolai testnevelési foglalkozásokat, órákat is. A Gurics György Birkózó Centrum II. szintjének átadásával az előbbi, a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola és a lajoskomáromi óvoda bekapcsolódásával a szakosztályi munkába pedig az utóbbi elképzelésünk valósult meg. Mindenkinek köszönöm, akik segítettek minket abban, hogy a céljainkat elérjük, hogy a versenyzőink eredményesek lehessenek. Külön szeretném kiemelni az önkormányzat, a Dunaferr ISD és Tarány Gábor, a DAK Acélszerkezeti Kft. ügyvezető igazgatójának a segítségét. De ezúton szeretnék köszönetet mondani Mátyás Gábornak, aki nem csak a Dunaferr SE elnöke, hanem a birkózó-szakosztály szakmai igazgatója is. Az ő munkája nélkül nem tartanánk ott, ahol.

Ezután a Pintér Attila által említett Mátyás Gábor (képünkön) kért szót, aki elsőnek azt emelte ki, a dunaújvárosi és a magyar birkózás legendája, az olimpiai bronzérmes, világbajnok, egykori szövetségi kapitány, Gurics György öt éve, nyolcvannégy évesen hunyt el. Az évforduló alkalmából egy rövid filmet vetítettek le Gurics Györgyről, amelyet Mezei István, a Dunaferr SE egykori szakosztály vezetője - 1978 és 2001 között töltötte be ezt a pozíciót - készített. Ő az utóbbi években több mint százhúsz kisfilmet alkotott a birkózással kapcsolatosan. (Később ezt a filmet Mezei István Gurics György fiának, Attilának ajánlotta, aki boldogan vette át.)

A protokoll után a szakosztály ajándékokkal köszönte meg a legeredményesebb versenyzőinek az idei szereplést. Sorrendben Nyikos Veronikát (diákolimpiai és magyar bajnoki érmes, serdülő leány Európa-bajnokságon hetedik), Potesz Diánát (kadet női országos bajnokság III. hely), Bagó Tibort (országos egyetemi bajnokságon kötöttfogásban bronzérmes, szabadfogásban ezüstérmes), Farkas Zoltánt (junior szabadfogású OB III. hely), Horváth Mihályt (országos diákolimpia, kötöttfogásban bronzérmes), Sallai Sándort (serdülő kötöttfogású diákolimpia országos bajnok) és a diák- és utánpótlás leány csapat tagjait, Pupp Viktóriát, Győri Viviánát, Takács Petrát, Péntek Vanesszát, Potesz Diánát, Nyikos Veronikát és Nárai Alexát szólították a képzeletbeli pódiumra.
A sikerekhez Tombor István vezetőedző, Kiss Károly, Fehér Krisztián, Dudás György és Fehéri Gábor edzők segítették a sportolókat.

Volt egy különdíj is, amit a Dunaferr SE elnökségi tagja, Kozma Gyula ajánlott fel. A díj lényege: az a sportoló kaphatja meg, amely a legnagyobb elszántsággal, odaadással készült az adott évben, aki a legnagyobb alázattal viselkedett a birkózás iránt. A hölgyeknél Nyikos Veronika, míg az uraknál Sallai Sándor lett az idei jutalmazott.

Az öregfiúkat sem felejtette el a szakosztály vezetése, többek is elismerésben részesültek, ők a következők. Iván László: a kötöttfogású veterán magyar bajnokságon „A" korcsoport 130 kg-os súlycsoportjában bronzérmes lett. Kemény Norbert: részt vett a veterán kötöttfogású világbajnokságon. Király Ferenc: a veterán kötöttfogású világbajnokságon „D" korcsoport 130 kg-os súlycsoportjában bronzérmet szerzett. Szűcs István: a kötött- és szabadfogású veterán magyar bajnokságon az „A” korcsoport 88 kg-os súlycsoportjában, kötöttfogásban bronzérmes, szabadfogásban ezüstérmes lett, a veterán kötöttfogású világbajnokságon harmadikként végzett. Papp Gyula: a kötöttfogású veterán magyar bajnokságon a „B” korcsoport 130 kg-os súlycsoportjában ezüstérmet szerzett. A veterán kötöttfogású világbajnokságon ezüstérmes lett. Angyal László: a veterán kötöttfogású birkózó világbajnokságon a „C” korcsoport 100 kg-os súlycsoportjában az 5. helyen végzett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.