Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2013. Szeptember 17. 09:26, kedd | Sport
Forrás: InfoVáros | -Hajósi Miklós-

Ez a verseny nekünk a kánaán lesz

Ez a verseny nekünk a kánaán lesz

Beszélgetés Lángi Attila autóversenyzővel a IV. PM Peugeot Vác Rally előtt.

Kassa után a Vác Ralin indulsz hű navigátoroddal Csimpikével.

Mivel a két verseny között kevés idő telt el, mennyire volt hasznos a felkészülésben Csimpikével a Kassa Rallye?

- A felkészülésünk egy ilyen nehéz verseny után jórészt a szerzett hibák javításában merül ki meg némi pihenésben meg az időjárás előrejelzések megtekintésében. Amit még meg kell csinálni az autón az a Montus futómű szervizben egy precíz futómű állítás, a letört váltókarunk már elkészült, azt be kell építeni, és a váltó le lett revíziózva a Gearbox.hu műhelyében azt is visszadobjuk a helyére, feldobunk egy garnitúra Hankook intermedia gumit 4 felnire, a többire meg a már jól kipróbált keverékeket, és egy nagy alvás után indulás ide a közeli Vácra, hogy remélhetőleg parádés versenyzés közben egy nagyot szórakozzunk!

Miután megérkezett a hátsó rendszámotok is Szlovákiából így egy egész BMW Z4M-le vágtok neki a Váci lecsónak. Erre a versenyre kell-e különleges beállítás, programozás, bővítés-szűkítés?

- Ja igen, most hogy mondod hétvégén a keleti pályaudvaron a szlovák autósport szövetség képviselőjétől átvehettük a rendszámunkat (köszönjük)! Ezt most atombiztosan rögzítjük, és a további ilyen esetek elkerülése végett a lökhárító lelógó részeiből egy két részt levágunk (nem inkább vigyázunk hogy ne csússzunk le az árokba). És egy nagyon minimális hasmagasság csökkentést még eszközölünk, aztán kész vagyunk! Nekünk széria az autónk, úgyhogy majd a lambdaszonda beállítja amit beakar, a futómű az inkább a már egy ideje általunk is használt Hankook gumihoz van állítva úgyhogy az nem pálya specifikus, úgyhogy innentől pályáról pályára inkább csak a magasság a kérdés.

A IV PM Peugeot Vác Rallyn hányan várhatóak a kategóriátokban és milyen céllal is indultok most?

- Fogalmam sincs hány induló lesz a licences kategóriában, de ez a verseny nekünk a kánaán lesz mert mindig csak a BMW-k idejével foglalatoskodnánk, de az általunk látogatott versenyeken általában elég kicsi a BMW-s mezőny, de itt viszont..... Nagyon örülünk nekik, és külön öröm hogy a részünkről nagyra tartott Rafael Tamás barátunkis indul Rigó Bélával az oldalán, igaz hogy csak kisebb kategóriás autóval, de jó lesz megint úgy versenyezni hogy ott lesz Ő is!

De hát még ott lesz Novák Balázs is akivel tavaly jókat csatáztunk, meg a többiekkel is ismerősként találkozhatunk újra. A hárombetűs bajor márkával résztvevőktől amúgy is elvárjuk és elvárhatjuk a jó hangulatú, egymás sikerének tiszta szívből örülő versenyzést. Minket mindenképpen izgalommal tölt el hogy újra sokan leszünk a pályán az általunk is választott márkával! Úgyhogy nem várunk helyezés szempontjából semmit, csak nagyon jól szeretnénk érezni magunkat, amire mindenképp megvan az esélyünk egy ilyen hihetetlenül népes mezőnyben, egy Gyufának (Fodor Krisztián versenyrendező) köszönhetően kifogástalanul jól megrendezett versenyen (mert ez sose volt még másképp) és lehetőleg mindenféle balesetet mellőző hétvége után, elégedetten dőlhessen hátra szervező, versenyző, rajongó.

Mit szólsz az óriási nevezési kedvhez, a sok versenyzőpároshoz? Lehet ez is nagy durranás lesz?

- Azt hiszem hogy amikor a verseny szervezését elkezdték kb. erre a versenyzőlétszámra számítottak, köszönhető ez a gyors és technikás részeket váltó Nagymaros-Márianosztra, vagy a helyenként rallyversenyhez méltóan rossz, egyébként fantasztikus visszafordítókkal tűzdelt Sejcei szakaszoknak. A prológ az eddigi Vác rallyn ahol indultunk a Tesco parkolóban volt, reméljük ezt hangulatban sikerül majd űberelni a laktanyában és akkor azt hiszem egy néző sem panaszkodhat! Ráadásul igen sok Lada is indul majd, ami azért garancia a látványos lebonyolításra. De azért mindent megteszünk mi is a szórakoztatásért, úgy érezzük kezdünk beleérni a Z4-be. Úgyhogy a kérdés nem kérdés többé: ez nagy durranás lesz!

- Köszönjük szervizeseinknek a néha hálátlan munkát amivel minden nehézségen átsegítenek minket, egyre érettebben, és köszönjük azoknak a látogatást akik (igaz a helyszín lakhelyünkhöz közelisége ebben sokat segít) csak miattunk jelennek meg ezen a rendezvényen! Köszönjük még mindenkinek aki a pálya széléről szurkolja végig csatáinkat, ha esik, ha fúj, ha süt, ha éget!

Gyertek el minél többen hisz csak így lehettek igazán részei ennek a csodának!

Köszönjük Támogatóink segítségét!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 12. 06:46, péntek | Sport

Közel 100 vetélytárssal küzd meg - Gender Tamás Junior

Gender Tamás Junior 2024.04.10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyez.