Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. November 16. 20:38, szerda | Helyi

Felbúgnak a szirénák hétfő este 6 órakor

Felbúgnak a szirénák hétfő este 6 órakor

Országos értesítési, törzsvezetési, lakossági riasztó és polgári védelmi, mozgósítási GYAKORLAT lesz november 21-én hétfőn. Ennek keretében szólalnak meg a szirénák18 órakor országszerte.

Felbúgnak a szirénák hétfő este 6 órakor

Országos értesítési, törzsvezetési, lakossági riasztó és polgári védelmi mozgósítási GYAKORLAT lesz november 21-én hétfőn. Ennek keretében szólalnak meg 18 órakor a szirénák országszerte.

Lóki Richárd polgári védelmi százados, a dunaújvárosi kirendeltség vezetője és Varga Ernő, a dunaújvárosi tűzoltóság parancsnoka tájékoztatták szerdán (16-án) a nyomtatott és elektronikus médiák munkatársait a 2011 november 21-én, hétfőn tartandó, az egész országra kiterjedő gyakorlatról. E gyakorlat kiemelt része lesz a megbízható, pontos információ-továbbítás és annak kontrollja. Ez magába foglalja a hivatásos katasztrófafédelmi szervek és a hivatásos tűzoltóságok állománya értesítésének, a vezetési törzsek műveletirányító tevékenységének gyakoroltatását; a gyorsreagálású védelmi szervezetek mozgósítását és a lakosság katasztrófariasztásának tesztelését.
A feltételezett katasztófahelyzetet ismertető közleményen túl (amit a Csillagháború fantázia-helyszíneinek említésével november 21-én több ízben ismertetnek akár adásukat megszakítva az országos rádiók, televíziók) Magyarországon óvintézkedések bevezetésére NEM kerül sor. Ugyanakkor a gyakorlatba bevont egészségügyi szervek a 18 és 60 éves kor között lakosság számára konkrét, önkéntes véradási lehetőséget tesznek lehetővé.
Véradás Fejér megyében két helyen, Székesfehérvárott és Dunaújvárosban lesz biztosított. Dunaújvárosban a kórházhoz tartozó Vasmű úti rendelőintézet vérellátó központjában 12 és 14 óra között várják a véradókat (igazolvány, TAJ-kártya szükséges).
Fejér megyében 6 település (Daruszentmiklós, Ekőszállás, Alap – Csákvár, Martonvásár és Polgárdi) polgári védelmi szervezetekbe beosztott lakosai vesznek részt gyorsított ütemű felkészítésben 17 órától. Ez a hat településen körülbelül 600 személyt jelent. A forgatókönyv szerint a Pakshoz legközelebb levő három településen a kitelepítés előkészítése a feladat, míg a másik három településen a kitelepítendők befogadásának előkészülete. A lakosság tényleges kitelepítésre NEM kerül sor.
A gyakorlat kiemelt feladata a lakosság riasztása és tájékoztatása, amit az ország szirénáinak, illetve a szirénáknál korszerűbb riasztó rendszereknek (ilyen, kivételesen korszerű MoLaRi riasztórendszer van Dunaújvárosban 33 egységgel) a megszólaltatásával tesztelnek, egységesen 18 órakor! A legfontsoabb tudnivaló, hogy tényleges veszélyhelyzet NINCS, a lakosságnak NINCS semmiféle teendője. Az más kérdés, hogy a katasztrófavédelmi szakemberek számára megfeszített munkát fog jelenteni 2011. november 21-e, hétfő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.