Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Február 02. 21:18, vasárnap | Helyi sport
Forrás: Magyar Kézilabda Szövetség

Felsőházban a Dunaújvárosi Kohász KA - képekkel, DSTV videóval

Felsőházban a Dunaújvárosi Kohász KA - képekkel, DSTV videóval

Az NB I 18. fordulójában az Eubility Group Békéscsaba csapatát fogadták a pirosban játszó hazai lányok. Ugyan nem volt könnyű, de jött a siker.

Dunaújvárosi Kohász KA - Eubility Group Békéscsaba 25-17 (15-9)

Az idegenben már legyőzött Békéscsaba gárdáját látta vendégül együttesünk, mely természetesen ismét a siker reményében fogadta az utóbbi időben jó formát mutató viharsarki alakulatot.


Izgalom nélküli siker
A találkozó két kihagyott vendég lehetőséggel, valamint egy elhibázott hazai hetessel kezdődött, s bár Vincze és Ferling találata is hazai vezetést jelentett, ezekre még válaszolni tudott Bakó Botond együttese. Innentől azonban egyre több gondot okozott ellenfelünknek a Kohász nyitott védekezése, s a technikai hibákat, rossz lövéseket keményen büntették Ferlingék, így Gera gólja után már a tízedik percben időt kértek a vendégek (6-2). Akik innentől kezdve még úgy-ahogy tartani tudták három-négygólos hátrányukat, ám a Mátéfi-csapat vezetése egyáltalán nem forgott veszélyben, köszönhetően továbbra is a jól működő védekezésnek, s annak, hogy mindig volt valaki, aki válaszolt a békéscsabai találatokra (9-5).
A játékrész derekához érve mindkét gárda siettette a támadások befejezését, s a nagy rohanás igen sok hibát szült, ám mivel ezekből mind a két csapat kivette részét, nem változott a különbség. A 21. percben végre megtörte hosszabb gólcsendjét együttesünk, mely öt góllal lépett meg ellenfelétől, s ekkor már úgy tűnt, hogy meg lehet fogni a sok hibával játszó vendégeket. A véghajrában Csáki buta kiállítását két újabb találattal büntette a Kohász, mely magabiztos, 15-9-es vezetéssel vonulhatott a félidei pihenőre.


A térfélcserét követő első másfél percben a harmadik, majd a negyedik kimaradt hetes miatt szomorkodhattak a hazai drukkerek, ám kedvük igen hamar jóra fordult, miután a továbbra is kiválóan védekező Kohász a 38. percre végleg eldöntötte a pontok sorsát. A vendégek ugyanis ez idő alatt mindössze egyszer tudták bevenni Vig Vivien kapuját, s miközben ezt gyors indításokból négyszer is megtette együttesünk, így a meccs utolsó húsz perce már formalitásnak tűnt (19-10). Nem csak annak tűnt, az is lett, mert a Kohász csapata esélyt sem adott ellenfelének a felzárkózásra, s bár egy-egy bosszantó hiba azért olykor becsúszott, az utolsó öt perchez érkezve már 25-14-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző. A hajrában már a fiataloknak szavazott bizalmat Mátéfi Eszter vezetőedző, s ezt az időszakot három góllal a vendégek nyerték, de a mieink végül nagyon sima, 25-17-es sikernek örülhettek, amivel újabb hatalmas lépést tettek a legjobb négy közé jutás felé.


Nem teher, kihívás!


Érthetően boldog is volt az újabb szép hazai győzelem után Mátéfi Eszter vezetőedző, aki szerint a remekül működő védelem és a kapusteljesítmény hozta meg együttesének a remélt két bajnoki pontot.
- A mai napon nagyon jól védekeztünk, ezt a tizenhét kapott gólunk is bizonyítja, s mivel ehhez ma is jó kapusteljesítmény párosult, úgy gondolom, hogy még ilyen arányban is megérdemelten győztük le ellenfelünket. Az a csodálatos ebben a csapatban, hogy az esélyességet nem teherként fogják fel a játékosok, hanem kihívásként, s ennek megfelelő elszántsággal és motivációval vetik magukat a küzdelembe. Nagyon örülök ennek a mai sikernek, s azon dolgozunk tovább, hogy sok hasonló győzelemmel örvendeztessük meg az értünk szurkolókat.


DKKA – Békéscsabai ENK
25-17 (15-9)
DKKA: Vig, Hosszu 2, Rádl 1, Takács D., Vincze 7, Bulath 8, Ferling 5. Csere: Csapó, Pisák (kapusok), Gera 2, Vadász, Ferenczy, Kővári, Palotás, Ács, Kemény. Vezetőedző: Mátéfi Eszter.

A következő ellenfél: MTK Budapest


2014. február 15 - 18:00
Budapest

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: