Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2011. Február 08. 18:16, kedd | Helyi

Feltörték a pincéket

Feltörték a pincéket

A Rákóczi Ferenc téren lévő egyik lépcsőházból telefonált be vasárnapról hétfőre virradó éjszaka a rendőrségre egy lakó, hogy az alagsorból olyan zajokat hall, mintha valaki feszegetné a pincetároló-ajtókat.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság ügyeletese a bejelentést követően azonnal a megadott címre irányította a járőröket, akik a lépcsőház alagsorában tetten értek két hajléktalant. Mint kiderült a 45 és az 50 éves férfiak élelmet illetve olyan tárgyat keresve, amit el lehet adni, és abból élelmiszert lehet vásárolni, feszítették fel a két tárolót. Először az alagsorhoz vezető rácsot nyitották ki egy kés segítségével, majd az ott található két tárolóról feszítették le a lakatokat.

Mivel azonban ott élelmiszert illetve egyéb olyan használati tárgyat, amit értékesíteni tudnának, nem találtak, nem tulajdonítottak el onnan semmit. Már éppen indultak volna ki a lépcsőházból, amikor észrevették a rendőröket. Megpróbáltak ugyan előlük elbújni az alagsorban, de a járőrök megtalálták őket.

A dunaújvárosi nyomozók a két hajléktalan férfit két rendbeli lopás kísérlet elkövetésével gyanúsították meg, miután a járőrök elfogásukat követően előállították őket a rendőrkapitányságra.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya vizsgálja, hogy a két elkövető összefüggésbe hozható-e a városban korábban történt hasonló jellegű bűncselekmények elkövetésével.

A két férfit a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.