Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Február 26. 10:39, vasárnap | Kék hírek
Forrás: Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara (DKIK)

Figyelem: megtévesztési kísérlet gazdálkodó szervezetek terhére

Figyelem: megtévesztési kísérlet gazdálkodó szervezetek terhére

Egy gazdálkodó szervezettől érkezett tájékoztatás kapcsán hívta fel figyelmünket, rajtunk keresztül az itt működő vállalkozások figyelmét levelében a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara egy megtévesztési kísérletre.

Körültekintően járjanak el, és ha már díjfizetés történt a most ismertetettek alapján, feljelentést az illetékes nyomozó hatóságnál minél hamarabb tegyék meg!
Az említett gazdálkodó szervezet üzleti angol nyelven megfogalmazott, fejléces, minőségi papírra nyomtatott levelet kapott, „Final Reminder”, vagyis „Utolsó emlékeztető” tárgyban a levél láblécében feltüntetett DAD Gmbh-tól, mely név mellett a következő adatok voltak még feltüntetve: Alter Wall 65, DE-20457 Hamburg, Local Court Hamburg HRB 88 11 5, VAT-DE 813739877, Managing Director: Daniela Kunst. A fejlécben pedig ezeken kívül a következő adatok olvashatóak: „EBN European Business Number Value added tax identification number VAT-ID Department Hungary”.
A hivatalos aláírás nélküli levélben az európai jog részét képező bizonyos, 2003-as Tax Reform Act-re, valamint 2011-es Tax Simplification Act-re hivatkozással (ezek valójában nem léteznek), 2017. március 17-i határidővel, válaszborítékot is adva arra kérik a gazdálkodó szervezetet, hogy információt szolgáltasson annak érdekében, hogy „European Business Numbert”, azaz „Európai Üzleti/Vállalkozói Számot” kaphasson, és így besorolhassák az EBN nyilvántartásába.
Ehhez a gazdálkodó szervezettől a közösségi adószáma feltüntetését kérik a küldött nyomtatványon, valamint az ezen a nyomtatványon előre megadott adatainak áttekintését (gazdálkodó szervezet neve, székhelye, elérhetőségi adatok), és azok helyességének visszaigazolását, illetve ha azoknál módosítás szükséges, akkor a javított adatoknak a megküldését a gazdálkodó szervezet törvényes képviselőjének jogi kötőerővel bíró aláírásával.
Ha módosítás, javítás lenne szükséges, azt a levél szerint a www.e-b-n.eu honlapon kellene megtenni, a regisztrációs menüpontban. A visszaküldött, helyes adatok alapján az EBN kiemelt helyen fogja szerepeltetni a gazdálkodó szervezetet a nyilvántartásában.
A gazdálkodó szervezet feltüntetett adatai alatti apró betűs rész valójában egy megrendelést takar a gazdálkodó szervezet részéről. A gazdálkodó szervezet a levélre adandó válasszal, azt aláírva, lebélyegezve és feladóként szereplő szervezetnek visszaküldve azt vállalná, hogy megrendeli a DAD Gmbh-tól azt, hogy „kiváló grafikai körülmények” között megjelentesse a gazdálkodó szervezetet az EBN honlapján, a már említett www.e-b-n.eu oldalon, a mellékelten ismertetett általános szerződési feltételek szerint.
A hirdetés megrendelésének éves díja 771 Euro lenne, mely számla alapján előre lenne fizetendő. A megrendelés alapján a szerződés 3 éves időtartamra szólna, és évente, automatikusan meghosszabbodna, hacsak nem kapna a kiadó DAD Gmbh a szerződés megszüntetésére irányuló írásos nyilatkozatot, legalább három hónappal a szerződési határidő lejártát megelőzően. (A levélben közölt rendelkezések szerint a gazdálkodó szervezet csak a rendelés napjától számított 14 napon belüli tértivevényes levéllel állhatna el a szerződéstől.)
A megrendeléssel a gazdálkodó szervezet elismerné Hamburg-Mittét teljesítési helyül, és egyetértően kikötné a szerződésre alkalmazandó jogként a német jogot.
A rendelkezésre bocsátott adatok alapján egyértelmű, hogy a gazdálkodó szervezeteknek semmiképpen nem fűződhet érdeke ahhoz, hogy a közösségi adószámuk felőli érdeklődés alapján bekerüljenek több évre, ezer eurókért egy nem mellesleg ellenőrizhetetlen nyilvántartásba, amiből semmi hasznuk nem
származik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után