Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. Március 27. 18:38, vasárnap | Helyi

Fojtogatott az Adu-s diák

Fojtogatott az Adu-s diák

Megdöbbentő vagy éppen még sem, hogy egy húszéves gyerek fojtogat, terrorizál. Sokkolóval fenyeget egy másikat, s csak hónapokkal később derül ki.

Mindenki tudja, hogy milyen érzés, fenyegetve, megfélemlítve lenni. Valószínűleg minden nap így járhatott iskolába az a 18 éves diák, akit ősz óta fenyegetett és terrorizált az osztálytársa. A botrány most tört csak ki, miután már látszódott a fojtogatás nyoma a nyakán.

Azt meséli a rendőrségi szóvivő, hogy azért maradhatott csak életben, mert elszakadt a zsinór, amellyel húsz éves osztálytársa kínozta.

Az eset szerdán kora délután történt. A két fiatal az iskolai tanórák után ment le a Duna-partra. A 20 éves paksi fiú mondta azt fiatalabbik osztálytársának, hogy menjen vele, mert ott mutatni akar neki valamit. Amikor odaértek a folyóparthoz, az elkövető egyszer csak egy zsinórt fogott a sértett nyaka köré, majd fojtogatni kezdte. Mivel azonban a zsinór elszakadt, a fiú levegőhöz jutott.

Ezt követően a 20 éves fiatalember már nem bántotta barátját, de megfenyegette, hogyha valakinek ezt elmondja, azt meg fogja bánni.

Ősszel még csak sokkoló volt... A gyerek persze nem beszélt. Hogyan mert volna beszélni, amikor nem tudhatta, hogy mikor váltja iskolatársa valóra a fenyegetését. Bár felteszem, nem csak ő tudta, hogy mi folyik az iskolán belül és kívül...

Vajon miért nem mesélte el egyetlen osztály- vagy iskolatársa sem azt, hogy mi folyik közöttük? Az igazgató szerint néhány hete már tanárai is panaszkodtak a 20 éves fiúra, hogy agresszív, de a társának rettegése ősz óta tart.

Minősíthetetlen az, ahogy elhíresül városunk középfokú oktatása.... késelés, gyilkosság, fojtogatás... valami nagyon nincs rendben...

Tenni kellene már valamit a terror ellen az iskolában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.