Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Szeptember 19. 07:42, hétfő | Helyi sport
Forrás: kohaszkezi.hu

Fölényes sikerrel kezdték a bajnokságot

Fölényes sikerrel kezdték a bajnokságot

Támadásban és védekezésben is összeszedetten játszott, s nagyon sima, 31-20-as sikert aratott csapatunk az MTK elleni bajnoki nyitómeccsen.

A 2016/2017-es bajnoki szezon első mérkőzését játszotta tegnap délután fél öttől együttesünk, mely a nyáron megerősített, s hazai pályán nagyon veszélyes MTK otthonába látogatott. A találkozó előtt mindenki egyetértett abban, hogy nagyon nehéz párharc vár a mieinkre, s a remélt bajnoki pontok megszerzéséhez nem csak jó támadójátékra, hanem hatékony védekezésre is szüksége lesz a Zovko-tanítványoknak.

A kezdésre nem is lehetett különösebb panasza a DKKA drukkereinek, hiszen az első öt percben két-két gólt szerzett mindkét csapat, majd alig három perc alatt sorozatban háromszor is betaláltak a mieink, s a 8. percben már 5-2-es dunaújvárosi előnyt mutatott az eredményjelző. Elég volt azonban két-három kisebb kihagyás, valamint az, hogy nem léptünk ki Frankovicsra, s a házigazdák horvát lövője a 10. percben kiegyenlített (5-5). A túloldalon szerencsére Szalai is megvillant, méghozzá egymás után kétszer, s azonnal jöhetett is az első hazai időkérés (5-7).

A folytatásban tartotta egy-kétgólos előnyét csapatunk, melynek rendre volt válasza a hazaiak találataira sőt, Kovács Anna sikeres büntetőivel ismét meglépett hárommal a Kohász (7-10). A vendéglátók ráadásul többször is hibáztak, így Micijevic első gólja után néggyel, majd Azari negyedik remek lövése már öttel állt jobban ellenfelénél a Zovko-csapat (9-14). A félidő hajrában a frissen beállt Termány is eredményesen mutatkozott be volt csapata ellen, de az utolsó másfél percet 2-0-ra hozták a vendéglátók, így a második felvonásra bőven maradt még izgalom (12-16).

A térfélcserét követő első nyolc perc Kovács Annáról és Cifra Anitáról szól, akik egyaránt két-két alkalommal mattolták a fővárosiakat, míg a túloldalon Oguntoye eszén csak egyszer tudtak túljárni a hazaiak, így a 38. percben újra időt kellett kérnie a házigazdáknak (13-20). Ez sem sokat ért azonban, mert a Kohász továbbra is nagyon összeszedetten játszott, remek védekezéssel állta útját a kék-fehérek támadásainak, míg a túloldalon gyakorlatilag nem hibáztak a mieink, így a 45. percben már 24-14-es dunaújvárosi előnynek örülhettünk.

Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés, így Zdravko Zovko már bátran nyúlhatott a cserékhez, mert innen már nem volt esélye visszakapaszkodni a fővárosiaknak. A sok csere miatt egy kicsit megbomlott a Kohász támadójátéka és védekezése, kétszer is időt kellett kérnie a dunaújvárosi szakvezetésnek, mely tudott hatni a fiatalokra, hiszen az utolsó percekben tovább növelte vezetését a Kohász, mely végül nagyon sima, 31-20-as győzelemmel kezdte az új szezont.

MTK – DKKA 20-31 (12-16)

DKKA: Oguntoye, Azari 6, Kovács 6, Cifra 5, Szalai 2, Micijevic 2, Vincze 5. Csere: Termány 2, Nick, Molnár 2, Klujber, Takács D. 1., Hornyák. Vezetőedző: Zdravko Zovko.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni