Városlista
2018. november 14, szerda - Aliz

Hírek

2018. Szeptember 13. 08:15, csütörtök | Helyi

Folytatódó felújítások, fejlesztések Dunaújvárosban

Folytatódó felújítások, fejlesztések Dunaújvárosban

Megkezdődött az őszi önkormányzati fejlesztések sora. A Gazdasági és Területfejlesztési Bizottság szerdán ülésezett,33 témában foglalt állást, köztük 12 gyalogátkelőhely felvillanó fényjelzéséről is.

Az úgynevezett „ibteligens” gyalogátkelőhely jelentősen növeli szürkület után a biztonságot, mert fényvillanással jelzi, ha valaki az úttesten átkelni készül. Ezért városunk további 12 helyen telepít ilyen berendezést. A közbeszerzési eljárás megtörtént, a legjobb ajánlatot az Enterpridrs Kft. tette, nettó 22,7 millió forintért vállalva a feladatot. Az ügyletre a pontot a szeptember 20-án esedékes közgyűlés teszi majd.

Bővül Dunaújvárosban a térfigyelő kamerák hálózata is. A közbeszerzési eljárás keretében az Erandó Kft. tette.. A cég nettó 41,7 millió forintért vállalta az esedékes 13 térfigyelő kamera felszerelését.
A közvilágítás kandeláberek lámpáinak (az úgynevezett közvilágítási hálózat aktív elemeinek) a rendszeres karbantartását a győri VILL-KORR cég vállalta nettó havi 1,1 millió forint ellenében.

Módosítani szükséges a DVG Zrt. által idén elvégzendő közfeladatokat meghatározó keretszerződés összegét mintegy 143 millió forinttal. A költségkeret növelésének egyik fő oka a hosszan tartó télies időjárás, amely helyrehozandó útsüllyedéseket okozott. A másik, 60 millió forintot meghaladó tétel a temető bejárata előtti parkoló térköves burkolása. Mellettük szerepelnek olyan kisebb tételek is, mint a Margaréta tagóvoda akadálymentesítése, a Petőfi Sándor Általános Iskola gázhálózatának rendbehozatala, a Dózsa iskola lépcsőjavítása. A feladatbővülés fedezetét részben átcsoportosítással, részben többletfedezet biztosításával lehet biztosítani.

A felsoroltakhoz és néhány további napirendi ponthoz közgyűlési jóváhagyás kell. A bizottság saját hatáskörben döntött korábbi önkormányzati támogatások kóbáhagyásáról, valamint arról, hogy kiépítik a Római körúti rendőrségi körzeti megbízotti iroda internet csatlakozását. Mivel az ajánlattevő cégek közül a UPC vállalása (2 évre 105 ezer Ft.), a megbízást a megnevezett szolgáltatóval kötik meg...

Ezek érdekelhetnek még

2018. November 12. 19:27, hétfő | Helyi

Közgyűlés sok-sok közbenső városfejlesztő döntéssel

Összehívta Cserna Gábor polgármester november 15-re a város közgyűlését, amelyen 49 téma szerepe. Ezek mintegy fele hosszabbító, módosító döntés a töretlen fejlesztési folyamat érdekében. Kisérleti helyszín lehetünk!

2018. November 09. 12:55, péntek | Helyi

Historica a Kaptárban

November 10-én szombaton 21 órától a Historica zenekar lép fel a Kaptárban, előtte az Ellenméreg szórakoztatja a publikumot.

2018. November 09. 10:37, péntek | Helyi

Vasárnap vásár Dunaújvárosban

Országos kirakodóvásárt tartanak vasárnap Dunaújvárosban.

2018. November 09. 10:29, péntek | Helyi

Családi délután a múzeumban

Családi délután lesz az Intercisa Múzeumban november 10-én, szombaton 14:00-18:00 óra között.