Városlista
2018. szeptember 23, vasárnap - Tekla

Hírek

2018. Szeptember 13. 08:15, csütörtök | Helyi

Folytatódó felújítások, fejlesztések Dunaújvárosban

Folytatódó felújítások, fejlesztések Dunaújvárosban

Megkezdődött az őszi önkormányzati fejlesztések sora. A Gazdasági és Területfejlesztési Bizottság szerdán ülésezett,33 témában foglalt állást, köztük 12 gyalogátkelőhely felvillanó fényjelzéséről is.

Az úgynevezett „ibteligens” gyalogátkelőhely jelentősen növeli szürkület után a biztonságot, mert fényvillanással jelzi, ha valaki az úttesten átkelni készül. Ezért városunk további 12 helyen telepít ilyen berendezést. A közbeszerzési eljárás megtörtént, a legjobb ajánlatot az Enterpridrs Kft. tette, nettó 22,7 millió forintért vállalva a feladatot. Az ügyletre a pontot a szeptember 20-án esedékes közgyűlés teszi majd.

Bővül Dunaújvárosban a térfigyelő kamerák hálózata is. A közbeszerzési eljárás keretében az Erandó Kft. tette.. A cég nettó 41,7 millió forintért vállalta az esedékes 13 térfigyelő kamera felszerelését.
A közvilágítás kandeláberek lámpáinak (az úgynevezett közvilágítási hálózat aktív elemeinek) a rendszeres karbantartását a győri VILL-KORR cég vállalta nettó havi 1,1 millió forint ellenében.

Módosítani szükséges a DVG Zrt. által idén elvégzendő közfeladatokat meghatározó keretszerződés összegét mintegy 143 millió forinttal. A költségkeret növelésének egyik fő oka a hosszan tartó télies időjárás, amely helyrehozandó útsüllyedéseket okozott. A másik, 60 millió forintot meghaladó tétel a temető bejárata előtti parkoló térköves burkolása. Mellettük szerepelnek olyan kisebb tételek is, mint a Margaréta tagóvoda akadálymentesítése, a Petőfi Sándor Általános Iskola gázhálózatának rendbehozatala, a Dózsa iskola lépcsőjavítása. A feladatbővülés fedezetét részben átcsoportosítással, részben többletfedezet biztosításával lehet biztosítani.

A felsoroltakhoz és néhány további napirendi ponthoz közgyűlési jóváhagyás kell. A bizottság saját hatáskörben döntött korábbi önkormányzati támogatások kóbáhagyásáról, valamint arról, hogy kiépítik a Római körúti rendőrségi körzeti megbízotti iroda internet csatlakozását. Mivel az ajánlattevő cégek közül a UPC vállalása (2 évre 105 ezer Ft.), a megbízást a megnevezett szolgáltatóval kötik meg...

Ezek érdekelhetnek még

2018. Szeptember 21. 15:22, péntek | Helyi

Családi- és sportnap a Radarban. Boksz Dér Henivel, Pápai Jocival és a BeatKohóval

Egész napos családi- és sportnap keretében adják át szeptember 23-án vasárnap a radari sportközpontot (a radari küzdősport-csarnokot), amit a Modern Városok program keretében újítottak fel a közelmúltban.

2018. Szeptember 21. 15:12, péntek | Helyi

Csőtörés Dunaújvárosban

Dunaújváros önkormányzata arról tájékoztatja a lakosságot, hogy a Szórád Márton úton eltört egy távhővezeték.

2018. Szeptember 20. 20:21, csütörtök | Helyi

JELENTKEZZEN, HA LÁTTA!

A 21 éves Góman Diánát eltűnés miatt keresik a dunaújvárosi rendőrök.

2018. Szeptember 20. 20:17, csütörtök | Helyi

TISPOL ELLENŐRZÉS LESZ SZEPTEMBER 21-ÉN ÉS 22-ÉN

A rendőrség „figyelemmel az útra” elnevezéssel összehangolt közúti ellenőrzést végez Magyarország egész területén.