Városlista
2019. január 18, péntek - Piroska

Hírek

2018. Szeptember 13. 08:15, csütörtök | Helyi

Folytatódó felújítások, fejlesztések Dunaújvárosban

Folytatódó felújítások, fejlesztések Dunaújvárosban

Megkezdődött az őszi önkormányzati fejlesztések sora. A Gazdasági és Területfejlesztési Bizottság szerdán ülésezett,33 témában foglalt állást, köztük 12 gyalogátkelőhely felvillanó fényjelzéséről is.

Az úgynevezett „ibteligens” gyalogátkelőhely jelentősen növeli szürkület után a biztonságot, mert fényvillanással jelzi, ha valaki az úttesten átkelni készül. Ezért városunk további 12 helyen telepít ilyen berendezést. A közbeszerzési eljárás megtörtént, a legjobb ajánlatot az Enterpridrs Kft. tette, nettó 22,7 millió forintért vállalva a feladatot. Az ügyletre a pontot a szeptember 20-án esedékes közgyűlés teszi majd.

Bővül Dunaújvárosban a térfigyelő kamerák hálózata is. A közbeszerzési eljárás keretében az Erandó Kft. tette.. A cég nettó 41,7 millió forintért vállalta az esedékes 13 térfigyelő kamera felszerelését.
A közvilágítás kandeláberek lámpáinak (az úgynevezett közvilágítási hálózat aktív elemeinek) a rendszeres karbantartását a győri VILL-KORR cég vállalta nettó havi 1,1 millió forint ellenében.

Módosítani szükséges a DVG Zrt. által idén elvégzendő közfeladatokat meghatározó keretszerződés összegét mintegy 143 millió forinttal. A költségkeret növelésének egyik fő oka a hosszan tartó télies időjárás, amely helyrehozandó útsüllyedéseket okozott. A másik, 60 millió forintot meghaladó tétel a temető bejárata előtti parkoló térköves burkolása. Mellettük szerepelnek olyan kisebb tételek is, mint a Margaréta tagóvoda akadálymentesítése, a Petőfi Sándor Általános Iskola gázhálózatának rendbehozatala, a Dózsa iskola lépcsőjavítása. A feladatbővülés fedezetét részben átcsoportosítással, részben többletfedezet biztosításával lehet biztosítani.

A felsoroltakhoz és néhány további napirendi ponthoz közgyűlési jóváhagyás kell. A bizottság saját hatáskörben döntött korábbi önkormányzati támogatások kóbáhagyásáról, valamint arról, hogy kiépítik a Római körúti rendőrségi körzeti megbízotti iroda internet csatlakozását. Mivel az ajánlattevő cégek közül a UPC vállalása (2 évre 105 ezer Ft.), a megbízást a megnevezett szolgáltatóval kötik meg...

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 11. 19:20, péntek | Helyi

Az első idei kirakodó vásár

Országos kirakodóvásárt tartanak január 13-án vasárnap Dunaújvárosban.

2019. Január 09. 18:12, szerda | Helyi

TANÚK JELENTKEZÉSÉT VÁRJÁK

A dunaújvárosi rendőrök egy közlekedési baleset részesének, továbbá szemtanúinak felkutatása érdekében kérik a lakosság segítségét.

2019. Január 09. 18:04, szerda | Helyi

Ercsi térségében váltakozó irányban, félpályán halad a forgalom

Anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt január 9-én 16 óra 54 perckor a 6-os számú főúton Ercsi térségében, ahol két gépjármű ütközött össze.

2019. Január 07. 19:00, hétfő | Helyi

Új támogatási forma - a gyermekek otthongondozási díja ellátást január 1-jétől vezették be

Az önmagukat ellátni képtelen gyermeküket ápolók számára biztosítandó „gyermekek otthongondozási díja” (GYOD) nevű ellátást 2019. január 1-jétől vezették be.