Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Szeptember 13. 08:15, csütörtök | Helyi

Folytatódó felújítások, fejlesztések Dunaújvárosban

Folytatódó felújítások, fejlesztések Dunaújvárosban

Megkezdődött az őszi önkormányzati fejlesztések sora. A Gazdasági és Területfejlesztési Bizottság szerdán ülésezett,33 témában foglalt állást, köztük 12 gyalogátkelőhely felvillanó fényjelzéséről is.

Az úgynevezett „ibteligens” gyalogátkelőhely jelentősen növeli szürkület után a biztonságot, mert fényvillanással jelzi, ha valaki az úttesten átkelni készül. Ezért városunk további 12 helyen telepít ilyen berendezést. A közbeszerzési eljárás megtörtént, a legjobb ajánlatot az Enterpridrs Kft. tette, nettó 22,7 millió forintért vállalva a feladatot. Az ügyletre a pontot a szeptember 20-án esedékes közgyűlés teszi majd.

Bővül Dunaújvárosban a térfigyelő kamerák hálózata is. A közbeszerzési eljárás keretében az Erandó Kft. tette.. A cég nettó 41,7 millió forintért vállalta az esedékes 13 térfigyelő kamera felszerelését.
A közvilágítás kandeláberek lámpáinak (az úgynevezett közvilágítási hálózat aktív elemeinek) a rendszeres karbantartását a győri VILL-KORR cég vállalta nettó havi 1,1 millió forint ellenében.

Módosítani szükséges a DVG Zrt. által idén elvégzendő közfeladatokat meghatározó keretszerződés összegét mintegy 143 millió forinttal. A költségkeret növelésének egyik fő oka a hosszan tartó télies időjárás, amely helyrehozandó útsüllyedéseket okozott. A másik, 60 millió forintot meghaladó tétel a temető bejárata előtti parkoló térköves burkolása. Mellettük szerepelnek olyan kisebb tételek is, mint a Margaréta tagóvoda akadálymentesítése, a Petőfi Sándor Általános Iskola gázhálózatának rendbehozatala, a Dózsa iskola lépcsőjavítása. A feladatbővülés fedezetét részben átcsoportosítással, részben többletfedezet biztosításával lehet biztosítani.

A felsoroltakhoz és néhány további napirendi ponthoz közgyűlési jóváhagyás kell. A bizottság saját hatáskörben döntött korábbi önkormányzati támogatások kóbáhagyásáról, valamint arról, hogy kiépítik a Római körúti rendőrségi körzeti megbízotti iroda internet csatlakozását. Mivel az ajánlattevő cégek közül a UPC vállalása (2 évre 105 ezer Ft.), a megbízást a megnevezett szolgáltatóval kötik meg...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.