Városlista
2019. április 21, vasárnap - Konrád

Hírek

2018. Szeptember 13. 08:15, csütörtök | Helyi

Folytatódó felújítások, fejlesztések Dunaújvárosban

Folytatódó felújítások, fejlesztések Dunaújvárosban

Megkezdődött az őszi önkormányzati fejlesztések sora. A Gazdasági és Területfejlesztési Bizottság szerdán ülésezett,33 témában foglalt állást, köztük 12 gyalogátkelőhely felvillanó fényjelzéséről is.

Az úgynevezett „ibteligens” gyalogátkelőhely jelentősen növeli szürkület után a biztonságot, mert fényvillanással jelzi, ha valaki az úttesten átkelni készül. Ezért városunk további 12 helyen telepít ilyen berendezést. A közbeszerzési eljárás megtörtént, a legjobb ajánlatot az Enterpridrs Kft. tette, nettó 22,7 millió forintért vállalva a feladatot. Az ügyletre a pontot a szeptember 20-án esedékes közgyűlés teszi majd.

Bővül Dunaújvárosban a térfigyelő kamerák hálózata is. A közbeszerzési eljárás keretében az Erandó Kft. tette.. A cég nettó 41,7 millió forintért vállalta az esedékes 13 térfigyelő kamera felszerelését.
A közvilágítás kandeláberek lámpáinak (az úgynevezett közvilágítási hálózat aktív elemeinek) a rendszeres karbantartását a győri VILL-KORR cég vállalta nettó havi 1,1 millió forint ellenében.

Módosítani szükséges a DVG Zrt. által idén elvégzendő közfeladatokat meghatározó keretszerződés összegét mintegy 143 millió forinttal. A költségkeret növelésének egyik fő oka a hosszan tartó télies időjárás, amely helyrehozandó útsüllyedéseket okozott. A másik, 60 millió forintot meghaladó tétel a temető bejárata előtti parkoló térköves burkolása. Mellettük szerepelnek olyan kisebb tételek is, mint a Margaréta tagóvoda akadálymentesítése, a Petőfi Sándor Általános Iskola gázhálózatának rendbehozatala, a Dózsa iskola lépcsőjavítása. A feladatbővülés fedezetét részben átcsoportosítással, részben többletfedezet biztosításával lehet biztosítani.

A felsoroltakhoz és néhány további napirendi ponthoz közgyűlési jóváhagyás kell. A bizottság saját hatáskörben döntött korábbi önkormányzati támogatások kóbáhagyásáról, valamint arról, hogy kiépítik a Római körúti rendőrségi körzeti megbízotti iroda internet csatlakozását. Mivel az ajánlattevő cégek közül a UPC vállalása (2 évre 105 ezer Ft.), a megbízást a megnevezett szolgáltatóval kötik meg...

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 19. 08:34, péntek | Helyi

Húsvéti szertartások a Római Katolikus Plébánián

A húsvét a római katolikus szertartásrendben az egyházi év szíve, középpontja.

2019. Április 18. 22:18, csütörtök | Helyi

Közgyűlés, díjak átadása, a város bora, döntéssorozat

Városrendezés, városfejlesztés parkolók és vita a parkolásról, rekonstrukciók,Egressy Zsuzsanna eskütétele amit nem támogattak, óvodatej, kézilabda pro és kontra, elnevezés Kulcsár Anita emlékére

2019. Április 14. 21:33, vasárnap | Helyi

Városfejlesztési, -rendezési döntések a csütörtöki közgyűlésen

Településszerkezeti módosítások, újabb felújítások, óvodatej program, birkózó fellegvár, módosul az uszoda-felújítás, beszámolók + zárt ülés a 2019. április 18-i közgyűlésen.

2019. Április 14. 21:21, vasárnap | Helyi

Atyák, lelkészek, akik magánemberek is (2. rész)

A papi, lelkészi hivatás egy kicsit misztikus a világi emberek között. Sorozatunkban a dunaújvárosi egyházak vezetőinek a mindennapjaiba szerettünk volna betekinteni.