Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2010. November 16. 10:11, kedd | Helyi

Fontos döntések a csütörtöki közgyűlésen

Fontos döntések a csütörtöki közgyűlésen

Összehívta Dunaújváros közgyűlését csütörtökön 9 órára Cserna Gábor polgármester. A 2010. november 18-i testületi ülés programján 52 napirendi pont szerepel, közülük 44 lesz nyílt ülés témája.

Az aktuális témákon túl Dunaújváros jövőjét befolyásoló fontos témák is szerepelnek a képviselői döntésre váró napirendi pontok között. Az aktualitások sorába tartozik a bölcsődei, óvodai étkezési térítési díjak hozzáigazítása a nyersanyagok dráguló áraihoz, a rendkívüli élethelyzet esetén (például táborállási partmozgásban érintettek) nyújtható önkormányzati támogatásról szóló helyi rendelet megalkotása.

Egy javaslat szerint a védőnői szolgálatot célszerű lehet az Egészségmegőrzési Központhoz telepíteni az ÁNTSZ-től. Egy másik előterjesztés a hajléktalan ellátás vasútállomás mellé költöztetése kapcsán az ÚTKERESÉS Segítő Szolgálat alapító okiratának módosítását javasolja. A döntés mindegyik témában közgyűlési kompetencia.

Témája lesz a közgyűlésnek a civil szervezetek jó részének az MMK-ba telepítése, a József Attila Könyvtár új igazgatójának kinevezése, az önkormányzati többségi tulajdonú gazdasági társaságok vezető tisztségviselőinek, felügyelő bizottsági tagjainak jelölése, néhány eddig névtelen közterület elnevezése, a Lorántffy Zsuzsanna és a Bánki Donát középiskolákban új szakképzések, illetve gimnáziumi képzés engedélyezése.

Külön előterjesztés foglalkozik a Dunaferr SE-nek korábban nyújtott, ötvenmillió forint összegű visszatérítendő támogatás rendezésével. Két napirendi pont foglalkozik az előző, valamint az előttünk álló tél hóeltakarítási, síkosságmentesítési munkáinak finanszírozásával.

A Dózsa mozi üzemeltetőjének kérelméről (fűtési díjtartozás átvállalása) is most dönt a testület.

A helyi építési szabályzat és szabályozási terv északi városészre vonatkozó módosítása és további tervmódosítások elindítása is szerepel számos napirendi pontban.

Állást foglal a testület többek között a „Zöld Rendelő” Társasház vételi ajánlatáról, az önkormányzat likviditási gondjainak kezelésére készült javaslatról, a nyugdíjasoknak évente karácsony előtt fizetett átmeneti segély ez évi fedezetének biztosításáról.

Zárt ülésen dönt a testület a Dunanett Kft.-nél az ügyvezető visszahívásáról és kettős ügyvezetés kialakításáról, néhány cégnél személyi ügyek esetében, valamint hátrányos helyzetű tanulók pályázatainál a személyiségi jog védelme érdekében, végül zárt ülésen történik az idei Dunaújváros Egészségügyéért díjak odaítélése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.