Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Szeptember 29. 17:14, vasárnap | Külföld
Forrás: InfoVáros

Fülöp-szigeteki versenyző lett a Miss World győztese

Fülöp-szigeteki versenyző lett a Miss World győztese

Ő a világ legszebb nője.

A Fülöp-szigeteki Megan Young lett szombaton a 2013-as Miss World szépségverseny első helyezettje.

A huszonhárom éves új szépségkirálynő az indonéziai Bali szigetén mérkőzött meg vetélytársaival, összesen 129 ifjú hölgy indult a versenyben. Megan Young a tavalyi nyertestől, a kínai Jü Ven-hsziától "örökli" a koronát.

A női szépség új "uralkodónője" az Egyesült Államokban született, de tízéves korában áttelepült a Fülöp-szigetekre. Filmművészeti tanulmányokat folytatott, néhány alkalommal kapott kisebb szerepeket is. Legfőbb vágya azonban - mint azt az AFP tudni véli -, hogy a kamera másik oldalára kerüljön, filmrendezővé váljon. Önmagát "ambiciózus személynek" tartja, imádja a Harry Potter kalandjairól szóló könyveket és a videojátékokat.

A szervezők szerint a "koronázási ceremóniát" a világ minden tájáról egyenes adásban kísérhette figyelemmel több mint 200 millió néző.

A mostani verseny légkörét bizonyos fokig rontotta, hogy a keményvonalas muszlimok felháborodtak az esemény miatt, annyira, hogy a Jakarta közelébe tervezett rendezvényt Bali szigetére kellett áthelyezni. Megvolt annak a veszélye, hogy az indonéziai kormány által tett komoly - és a szervezőket felbosszantó - engedmények ellenére a konzervatív muszlimok megzavarják az általuk erkölcstelennek, sértőnek és pornográfnak tartott szépségversenyt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).