Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. December 12. 10:07, szerda | Helyi

Gastroblues: lemezbemutató és jótékonykodás

Gastroblues: lemezbemutató és jótékonykodás

Az idén már a 26. Nemzetközi Gastroblues Fesztivált rendezték meg Pakson. A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is december első hétvégéjén jelent meg az eseményeket megörökítő dvd.

A fesztiválon elhangzott dalokat tartalmazó kiadvány mellett ezúttal egy jubileumi is megjelent, Tűxkerék xT Best of Gastroblues 1993-2018 címmel, amely a zenekar huszonöt éves paksi „munkásságára” emlékeztet dvd-n és cd-n egyaránt.

A bemutatók apropóján tartottak a Gastroblues tulajdonosai, szervezői sajtótájékoztatót a Gastroblues Klubban. Az időpont már évek óta nem véletlen – december első szombatja – mert a résztvevők ez alkalommal megemlékeznek a 2004-es dicstelen népszavazásról, amikor az anyaországnak a határon túli magyarok kettős állampolgárságáról kellett volna dönteniük. Ezért Paks határon túli testvérvárosainak - Kézdivásárhely (Erdély), Galánta (Felvidék), Visk (Kárpátalja) – képviselői is ott voltak az eseményen.

A sajtótájékoztatón köszöntőt mondott Süli János, a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter, Barnabás István Paks alpolgármestere és dr. Kovács Antal, a Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója.
A sajtótájékoztató után a Csengey Dénes Kulturális Központban remek rock- és blues-koncerteket hallgathattak, nézhettek végig az érdeklődők.

- A fesztivál évek óta a jótékonykodásról is szól. Az elmúlt években összegyűlt annyi pénz, hogy a fesztivál segítségével elkészült Visken a magyar gyerekek számára az óvoda. Az idei bevétel egy részét pedig az intézmény fenntartásának segítségére ajánlottuk fel. Most a Csengey központban megrendezett koncerteken jótékonysági tombolát lehetett vásárolni, az innen befolyt összeg a viski református templom orgonájának felújítását „szolgálja” – tudtuk meg a fesztivál egyik szervezőjétől, Gárdai Ádámtól.

Képünkön a Tűzkerék xT

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.