Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. Augusztus 20. 00:00, szombat | Helyi önkormányzati
Forrás: Németh Tünde

Gáz- és távfűtés-támogatás másképp!

Gáz- és távfűtés-támogatás másképp!

Szeptembertől megszűnik az eddigi gáz- és távfűtés-támogatási rendszer. A jogosultak esetében – ha benyújtják az igénylést – az energia-ártámogatás az önkormányzati lakásfenntartási támogatásba fog beépülni. A teendőkről az

 

2011. szeptember 1-jétől a korábbi szociális alapú, a Magyar Államkincstár által folyósított gáz- és távfűtés-támogatás rendszerét egy új, kibővülő lakásfenntartási támogatási rendszer váltja fel. A Magyar Államkincstár (MÁK), a nagycsaládosok kivételével, utolsó alkalommal augusztus hónapban folyósít támogatást. Azok, akik a jövőben is igénybe kívánják venni a szolgáltatási díjaik megfizetéséhez az állami támogatást, forduljanak szeptember 1-jétől Önkormányzatunkhoz az ún. lakásfenntartási támogatásért.

Lakásfenntartási támogatásra szeptember 1-jétől az a személy jogosult, akinél a közös háztartásban élők egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelme nem haladja meg a 71.250 Ft-ot és a háztartás tagjai egyikének sincs vagyona. Az önkormányzat önálló (méltányossági) lakásfenntartási támogatást nem állapít meg, a normatív (állami) támogatásra jogosultak támogatási összegét többszemélyes háztartás esetén havi 300 Ft-tal, egyedül élő, és a gyermekét egyedül állóként nevelő személy háztartása esetén havi 500 Ft-tal kiegészíti. A támogatást az önkormányzat egy évre állapítja meg, melynek összege közvetlenül a közüzemi szolgáltatók részére kerül átutalásra.

A támogatás igényléséhez kérelem-nyomtatvány beszerezhető a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatánál, a hivatal portáján, a szociális osztály folyosóján, a szolgáltatóknál, illetve letölthető az önkormányzat honlapjáról (http://dunaujvaros.hu). A kérelemhez minden esetben csatolni kell a kérelmezővel közös háztartásban élők jövedelmének igazolását a kérelem benyújtását megelőző hónapról, vagyonnyilatkozatot, a lakás nagyságát igazoló hiteles iratot, valamint a szolgáltató által kiállított igazolást a kérelem benyújtását megelőző 12 hónap fogyasztásának 1 havi átlagáról.

A támogatás jogosultsági feltételeiről telefonon a (25) 412-211/300-as melléken lehet érdeklődni. A kérelmeket 2011. szeptember 2-ától a Polgármesteri Hivatal „A” épület földszinti Dísztermében lehet személyesen benyújtani ügyfélfogadási időben: hétfőn és szerdán 8-12-ig és du 13-18 óráig, pénteken 8-12 óráig. A mellékletekkel ellátott, pontosan kitöltött kérelem-nyomtatvány postai úton is eljuttatható a hivatalhoz (DMJV Polgármesteri Hivatala Szociális Osztály, 2400 Dunaújváros, Városháza tér 2.).

Azoknak, hogy akik részére a lakásfenntartási támogatást az önkormányzat már korábban megállapította, nem kell most új kérelmet beadniuk, részükre a magállapító határozatban feltüntetett ideig a támogatás változatlan összegben kerül utalásra a szolgáltatókhoz.

Kérjük az igénylők rugalmas együttműködését, amennyiben szükséges a megadott telefonszámon tájékozódjanak, hiszen ha nem jelentik igényüket a lehető leghamarabb, úgy a támogatás összege is késik időben.

 

Dunaújváros, 2011. augusztus 18. Németh Tünde

Sajtószóvivő


 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.