Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Április 14. 10:41, csütörtök | Helyi

Gólzápor, büntetők és újra pályaelőny

Gólzápor, büntetők és újra pályaelőny

A hazai vereség után idegenben tudott győzni a bajnokság döntőjében a Dunaújvárosi Főiskola-DVCSH-Corner Ékszer női vízilabda csapata a Szentes ellen, így 1-1 a párharc állása.

A bajnoki döntő első összecsapását meglepetésre a Fabó Éva Sportuszodában elveszítették Mihók Attila tanítványai, így a három győztes mérkőzésig tartó párharcban lépéshátrányba kerültek riválisaikkal szemben. A tegnap esti, szentesi összecsapáson mindenképpen javítani akartak Primászék, és ennek megfelelően jól is kezdték a mérkőzést. Az első negyedben hamar sikerült vezetést szerezni Kesztelyi góljaival valamint Huszka találatával, így az első pihenőre 3-2 arányú újvárosi vetetéssel úszhattak ki az együttesek. A második felvonásban sorozatban dobtak három gól Poszkoliék (2-6), de mielőtt nagyon elbízhatták volna magukat az újvárosi lányok, két hazai találat után ismét nyílt volt a mérkőzés. (4-6)

A folytatásban az egyszer már padlóra küldött Szentes egyre feljebb kapaszkodott, és az utolsó negyed előtt ki is egyenlítette az állást. (8-8). A negyedik játékrész nagy izgalmat hozott, de döntést egyik gárda sem tudott kiharcolni. A játékidő letelte után 11-11-es állás volt látható az eredményjelző táblán, így jöhetett a kétszer három perces hosszabbítás. Az első három percben a Szentes szerzett vezetést, majd fordított a Dunaújváros, és úgy tűnt győznek is Zsámbók góljával. A végén azonban három másodperc alatt egyenlített a hazai csapat, és jöhettek a büntetők. (11-11)

Az ötméteres párbajban az idegek harcát jobban bírták a főiskolások, és Kasó védése majd Keszthelyi gólja után megnyerte az összecsapást. (18-17) A párharc állása így 1-1, a következő összecsapás szombaton lesz a Fabó Éva Sportuszodában.

Szentesi VK – DF-DVCSH-CÉ 17-18 (2-3, 2-3, 4-2, 3-3, 1-0, 5-7) büntetőkkel
DF-DVCSH-CÉ: Kasó, Menczinger, Keszthelyi 5, Primász 2, Berta, Huszka 1, Poszkoli 4. Csere: Ács 1, Kovács 2, Zsámbok 3. Vezetőedző: Mihók Attila.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.