Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Október 13. 08:04, csütörtök | Helyi

Gombos István köszöni, hogy ennyi barátja van

Gombos István köszöni, hogy ennyi barátja van

- Szép Jó Napot ! - szól egy mosolygós hang a telefonba. Ismerősnek tűnik; de nem merem elhinni, csak a második mondat után teljes a bizonyosság: a Gombos Pista telefonál.

Gombos István, azaz sok-sok embernek Gombi, füllel hallhatóan jól van, vidám, élettel teli, energikus a hangja. Városunk humán alpolgármestere legelőször is azt mondja, hogy nagyon-nagyon sokat jelentett neki, hogy azóta a bizonyos 22. óta milyen sokan aggódtak érte, hogy mekkora erőt adott neki a gyógyulásban a számtalan email, sms, üzenet.
Bajban ismerszik meg a barát, mondja, s ő nem is gondolta volna, hogy ennyi barátja van.
Feleleveníti azt a napot, amikor infarktust kapott:
- Semmi köze nem volt a közgyűlésen történtekhez a rosszul létemnek. Az igazsághoz tartozik, hogy voltak korábban vérnyomás problémáim, erre gyógyszert is szedtem, s bizony a megelőző napokban már éreztem időnként mellkasi szorítást, de mivel hosszú évtizedeken keresztül sportoltam, nem szoktam a kisebb bajokkal törődni, így ennek sem tulajdonítottam akkora jelentőséget. Úgy voltam vele, hogy majd elmúlik. Mindenestre, nagyon nagy szerencsém volt, hogy nem a műhelyemben egyedül dolgozva ért a baj, hanem ott és úgy. Így pillanatok alatt jött a segítség. Jóformán mire felocsúdtam, már a kardiológiai intézetben voltam, s folyt a kezelésem. Mint megtudtam, a szívemben elzáródott egy ér, az elzáródás megszűntetésén dolgoztak az orvosok. A kórházi kezelést követően néhány hetet a füredi szívkórházban töltök, de nagyon jó hírt kaptam az elmúlt napokban. A vizsgálatok megerősítették, hogy nem csupán jól érzem magam, hanem egyre jobban is vagyok. A szívem egyre nagyobb kapacitással dolgozik, így 24-én ha hazamehetek, már folytathatom is a munkát.
Gyors gyógyulásának az okát nem csupán az orvostudományban látja:
- Boldog családapa vagyok. A kislányom féltő szeretete mindennél többet jelent nekem, s hihetetlen erőt ad. A feleségemmel ha csak tehetik, itt vannak mellettem.
Beszélgetünk arról, hogyan tovább.
- Sok mindenre volt időm, hogy végiggondoljam, átgondoljam, mérlegeljem. S arra jutottam, hogy semmi sem tud meggátolni abban, hogy a feladataimat ellássam: a családommal szemben lévő kötelezettségeknek ugyanúgy meg akarok felelni, mint a dunaújvárosiaknak. Már most tájékozódom a legfontosabb dolgokról, egyeztetek munkatársaimmal, folytatom a munkát. És természetesen nagyon vigyázok az egészségemre.
Búcsúzóul még megkér, hogy mondjam meg, nagyon köszöni a jó kívánságokat, s elnézést kér, ha nem személyesen vagy telefonon teszi ezt meg, de az utóbbi időben nem nagyon telefonált, egyéb elfoglaltsága volt. Meg akart gyógyulni.

fekete

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.