Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Július 17. 21:27, kedd | Sport
Forrás: waterpolo.hu, fotó: Kovács Anikó

Gurisatti Gréta maszkban - törött orral

Gurisatti Gréta  maszkban - törött orral

A magyar női vízilabda-válogatott a szerbek elleni 23-6-ra győzött tegnap a barcelonai Európa-bajnokságon. Csapatunk csütörtökön 20:30-tól Oroszország ellen folytatja Eb-szereplését.

A dunaújvárosi Gurisatti törött orral játszott, de így is négy gólt lőtt.

Bíró Attila szövetségi kapitány a lefújás után Gurisatti Gréta (képünkön középen) maszkja körül kialakult hercehurcával kezdte értékelését: „Ki kellett bélelnünk a maszk széleit, amelyet kicsit élesnek és veszélyesnek mondtak a LEN-ellenőrök. Ugyanakkor hétfőn ennél veszélyesebb valami, egy fülvédőnek az éle nyitotta fel Pohl Zoltán állát, ilyen értelemben a maszk nem annyira problémás. Megoldotta a dolgot a stáb, a gyúró és az orvos, örülünk, hogy játszott Gréta.”

Az emberhátrányokról (14 volt belőle, egy kettős) így fogalmazott: „Szó sincs tudatosságról, azért nem készítem fel arra a csapatomat, hogy szándékosan kerüljön emberhátrányba. Megtették a játékvezetők, és ezt sokszor nem is értettem. Ilyen mérkőzésen kicsit soknak tartom a tizenöt emberhátrányt, függetlenül attól, hogy nem veszélyeztette a játékunkat, és tudtunk gyakorolni. Érdekes felfogás volt ez, de jobban kell alkalmazkodnunk ehhez is. Dühít egyébként a sok hátrány, mert attól függetlenül, hogy könnyebben adták a kiállításokat, néhány elkerülhető lett volna, valljuk be, mi is tehettünk volna azért, hogy kevesebb testkontakt legyen. Viszont akkor nekünk is legalább tízzel több fórt kellett volna kapnunk, amelyeket nyilván nem adtak meg, mert látták, hogy folyamatosan vezetünk.”

3. forduló
B-csoport
Magyarország-Szerbia 23-6 (9-1, 5-1, 5-3, 4-1)

Piscines Picornell, vezette: Kikalishvili (grúz), Stravridis (görög)

MAGYARORSZÁG: Gangl - Szilágyi 2, Parkes 1, Illés 1, Keszthelyi 7, Leimeter 2, Csabai 3. Csere: Gurisatti 4, Szücs, Horváth B., Gyöngyössy 2, Garda 1, Tóth E. (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.