Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Február 08. 18:59, péntek | Helyi sport

Gyermek hoki-világbajnokság

Gyermek hoki-világbajnokság

A hétvégén a Dunaújvárosi Jégcsarnokban két korosztály mutatja majd be tudását. Az U10-es tornán a 2009-ben született játékosok, míg az U9-es tornán a 2010-es és annál fiatalabb hokisok bizonyíthatnak.

Az U9-es megmérettetésen, február 9-én szombaton tizenkét csapat két hatos csoportban, míg az U10-es tornán, másnap tizenhat együttes négy négyes csoportban játszik majd.

A torna lényege, hogy a magyar klubokból elméletben összeállítanak tizenhat top divíziós válogatott csapatot. Valamelyik Kanadát, valamelyik Finnországot, valamelyik Szlovákiát stb. képviseli.
A Dunaújvárosi Jégcsarnokban felhúzzák ezeknek az országoknak a zászlaját, a csapatok pedig az adott nemzet mezében korcsolyáznak a jégre.
Az edzők erősorrendet állítanak fel a játékosok között, és így alakítják ki a különböző „nemzetek” csapatait. Az U9-esekél más a lebonyolítás, mivel csak tizenkét együttes alkotja a mezőnyt, de ezek is mind „elitligások”, kivéve a mieinket. A Dunaújvárosi Acélbikákat huszonegy játékos és három edző képviseli a tornán.

A Dunaújvárosi Acélbikák utánpótlás-edzőjétől, Vladimír Babictól, az esemény ötletgazdájától és főszervezőjétől megtudtuk, negyvenkét egyesület 315 játékosa vesz részt a két tornán.

A torna szombaton reggel fél kilenckor kezdődik, az eredményhirdetés tervezett időpontja 17 óra.
Másnap az érdeklődők az első találkozót reggel nyolctól láthatják, az eredményhirdetést 19 órára tervezik a rendezők.

Képünkön az esemény logója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek