Városlista
2019. április 21, vasárnap - Konrád

Hírek

2019. Február 08. 18:59, péntek | Helyi sport

Gyermek hoki-világbajnokság

Gyermek hoki-világbajnokság

A hétvégén a Dunaújvárosi Jégcsarnokban két korosztály mutatja majd be tudását. Az U10-es tornán a 2009-ben született játékosok, míg az U9-es tornán a 2010-es és annál fiatalabb hokisok bizonyíthatnak.

Az U9-es megmérettetésen, február 9-én szombaton tizenkét csapat két hatos csoportban, míg az U10-es tornán, másnap tizenhat együttes négy négyes csoportban játszik majd.

A torna lényege, hogy a magyar klubokból elméletben összeállítanak tizenhat top divíziós válogatott csapatot. Valamelyik Kanadát, valamelyik Finnországot, valamelyik Szlovákiát stb. képviseli.
A Dunaújvárosi Jégcsarnokban felhúzzák ezeknek az országoknak a zászlaját, a csapatok pedig az adott nemzet mezében korcsolyáznak a jégre.
Az edzők erősorrendet állítanak fel a játékosok között, és így alakítják ki a különböző „nemzetek” csapatait. Az U9-esekél más a lebonyolítás, mivel csak tizenkét együttes alkotja a mezőnyt, de ezek is mind „elitligások”, kivéve a mieinket. A Dunaújvárosi Acélbikákat huszonegy játékos és három edző képviseli a tornán.

A Dunaújvárosi Acélbikák utánpótlás-edzőjétől, Vladimír Babictól, az esemény ötletgazdájától és főszervezőjétől megtudtuk, negyvenkét egyesület 315 játékosa vesz részt a két tornán.

A torna szombaton reggel fél kilenckor kezdődik, az eredményhirdetés tervezett időpontja 17 óra.
Másnap az érdeklődők az első találkozót reggel nyolctól láthatják, az eredményhirdetést 19 órára tervezik a rendezők.

Képünkön az esemény logója.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 16. 08:23, kedd | Helyi sport

Szomorú vég után: \"Nem mindenki tett meg mindent a rájátszásért\"

Gyászol a dunaújvárosi jégkorong. A sportág újkori történetében még nem történt meg az, ami most: az Acélbikák számára már február végén befejeződött a bajnoki szezon, a hétvégén pedig a teljes szezon, leengedték a jeget.

2019. Április 14. 21:17, vasárnap | Helyi sport

Dunaferr öröm, szolnoki bánat - bentmaradtak!

A Dunaferr SE hatalmas csatában, öt szettes meccsen biztosította be bennmaradását az első osztályban.

2019. Április 14. 20:58, vasárnap | Helyi sport

Kiütötték a Hódmezővásárhelyt

A labdarúgó NB III 23. fordulójában a Dunaújváros a sereghajtó Hódmezővásárhely együttesét fogadta, és 6-2-es győzelmet aratott.

2019. Április 14. 20:54, vasárnap | Helyi sport

DKKA: EZ NEM A MI NAPUNK VOLT

Támadásban és védekezésben is elmaradt a remélt jó teljesítmény, így 26-24-es vereséget szenvedett a Dunaújvárosi Kohász NB I-es női kézilabdacsapata az MTK otthonában.