Városlista
2019. február 22, péntek - Gerzson

Hírek

2019. Február 08. 18:59, péntek | Helyi sport

Gyermek hoki-világbajnokság

Gyermek hoki-világbajnokság

A hétvégén a Dunaújvárosi Jégcsarnokban két korosztály mutatja majd be tudását. Az U10-es tornán a 2009-ben született játékosok, míg az U9-es tornán a 2010-es és annál fiatalabb hokisok bizonyíthatnak.

Az U9-es megmérettetésen, február 9-én szombaton tizenkét csapat két hatos csoportban, míg az U10-es tornán, másnap tizenhat együttes négy négyes csoportban játszik majd.

A torna lényege, hogy a magyar klubokból elméletben összeállítanak tizenhat top divíziós válogatott csapatot. Valamelyik Kanadát, valamelyik Finnországot, valamelyik Szlovákiát stb. képviseli.
A Dunaújvárosi Jégcsarnokban felhúzzák ezeknek az országoknak a zászlaját, a csapatok pedig az adott nemzet mezében korcsolyáznak a jégre.
Az edzők erősorrendet állítanak fel a játékosok között, és így alakítják ki a különböző „nemzetek” csapatait. Az U9-esekél más a lebonyolítás, mivel csak tizenkét együttes alkotja a mezőnyt, de ezek is mind „elitligások”, kivéve a mieinket. A Dunaújvárosi Acélbikákat huszonegy játékos és három edző képviseli a tornán.

A Dunaújvárosi Acélbikák utánpótlás-edzőjétől, Vladimír Babictól, az esemény ötletgazdájától és főszervezőjétől megtudtuk, negyvenkét egyesület 315 játékosa vesz részt a két tornán.

A torna szombaton reggel fél kilenckor kezdődik, az eredményhirdetés tervezett időpontja 17 óra.
Másnap az érdeklődők az első találkozót reggel nyolctól láthatják, az eredményhirdetést 19 órára tervezik a rendezők.

Képünkön az esemény logója.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 22. 08:54, péntek | Helyi sport

Focistának öltözve!

A DLSZ farsang alkalmából újra pályára hívja az amatőr kispályás labdarúgókat február 23-án szombaton az Arany János Iskola sportcsarnokába. A torna a „Focistának öltözve...” alnevezést kapta.

2019. Február 22. 08:50, péntek | Helyi sport

Búcsúzik a DAB az idei szezontól

Február 22-én, pénteken a Fehérvári Titánok ellen búcsúzik az idei ERSTE Liga szezontól a Dunaújvárosi Acélbikák csapata.

2019. Február 19. 19:56, kedd | Helyi sport

Remek hétvége - Szabados Márton bravúrja

Mozgalmas hétvégén jutott túl a Dunaferr SE birkózó-szakosztálya. Három komoly versenyen vettek részt a dunaújvárosiak.

2019. Február 18. 20:05, hétfő | Helyi sport

A Fradi ellen a Magyar Kupában

A Ferencváros csapata lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének ellenfele a Magyar Kupa elődöntőjében.