Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Február 15. 17:23, szerda | Helyi
Forrás: Hír 24

Gyilkosság Perkátán

Gyilkosság Perkátán

Szíven szúrta áldozatát a 20 éves perkátai fiú

Elindult, hogy kinyissa a mentőknek a kaput, ekkor esett össze az a férfit, akit egy 20 éves fiú késelt meg Perkátán, hogy megszerezze a pénzét. Élettársa végignézte a haláltusáját

.“Február 10-én 20 óra 45 perc után futott be a segélyhívás, utólag megállapítható, hogy az idős asszony a telefonálás megkezdésekor még nem tudta, hogy társát súlyos támadás érte. Vallomásában is elmondta, hogy esti tévénézéséből az riasztotta fel, amint a férfi a szobaajtót feltépve belép, és kezében üres pénztárcáját tartja elé, és arról beszél, hogy kirabolták. Az asszony az első pillanatokban erről tudott beszámolni az ügyeletnek, a párbeszéd közben volt egy fordulat, amikor ráébredt, hogy mekkora a baj” – mondta Bátai László alezredes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztályvezetője a Zsaru magazinnak.

A rendőröknek csak részinformációik voltak, de a bejelentésből tudták a támadás pontos idejét, a holttesten felfedezett nyomok egy elkövetőt valószínűsítettek, és az is hallatszott a bejelentésben a haldokló szájából, hogy támadója a kertek felé szaladt. Ekkor azonban még nem tudták, hogy ki az.

A férfit a kapu előtt fekve találták meg, már nem élt. Mellkasán egy négy centiméter széles seb volt, amely a szívét érte. A behatolás olyan erejű volt, hogy az életfontosságú szerv előtti bordát kettérepesztette
– mondta Bátai alezredes.

Az élettársa nem tudta megmondani, hol történhetett a támadás. Külön szobákban tévéztek, kutyaugatást azonban hallott, ezért a rendőrök arra gondoltak, hogy a férfi a házból kiment az utcára valakihez, majd már testén a halálos sebbel tért vissza segítségért.

Perkáta kis település, nem jellemzi nagy átmenő forgalom, emiatt azzal számoltak, hogy helybéli lehet a tettes és feltételezték, hogy az érintettek ismerték egymást.

A késői időpont ellenére öt embert találtak az utcán, az áldozat házának közelében. Egy fiatalkorú fiút, és négy ittas felnőttet, két férfit és két nőt igazoltattak, elszámoltatták őket, merre jártak az elmúlt órában. Vallomásaik kuszák, ellentmondásosak voltak, érezhetően leplezni akartak valamit, egy motívum azonban mindegyiknél egyezett: elmondták, hogy a tetthelytől körülbelül 300 méterre fekvő ingatlanban italoztak, a fiatalkorú kivételével. A rendőrök nyomkereső kutyát indítottak, az eb az áldozat iránymutatásával egybehangzóan, az udvaron át, a kertek alatt addig a családi házig vitte őket, amit az öt igazoltatott is megnevezett, mint az összejövetel helyszínét. Valószínűsíthető volt, hogy az öt ember között kell keresniük a tettest, ezért egymástól elkülönítve hallgatták ki őket.
A 20 éves gyanúsított rögtön felhívta magára a figyelmet azzal, hogy kabát nélkül volt az utcán a jóval nulla fok alatti hőmérsékletben. Arra viszont, hogy miért nem öltözött fel kellőképp, nem tudott magyarázatot adni. Kiderült róla, hogy folyamatos anyagi nehézségek közt él várandós barátnőjével, és rendszeresen kért kölcsön az áldozattól.

A gyanúsítottat több-kevesebb aktivitással ivópartnerei mentegetni próbálták, elhallgatták vagy tagadták, hogy társuk az italozás közben egyszer csak felugrott, eltűnt, majd percek múlva véres kézzel került elő, ezután szülei házához ment kezéről eltakarítani a nyomokat, ezután fogták el az utcán.

A fiatalember verziója szerint jóformán baleset volt. Pénzt kért kölcsön az idős férfitól, ezt elismerte, majd állítása szerint a férfi meglökte őt, erre védekezésül vette elő a nála lévő kést, amit maga elé tartott, ebbe gyalogolt bele az idős ember. A bordatörés, a szúráscsatorna mélysége nem támasztja alá ezt, előzetes véleményünk szerint intenzívebb döféstől keletkezett a halálos seb. A cselekményben játszott szerepét kisebbíteni akaró gyanúsított ugyanakkor beszámolt olyan részletekről, amik egyértelműsítik, hogy valóban ő volt az elkövető. Folyamatos kutatást végeztünk, fémdetektorokkal fésültük át a környéket, az elkövetés eszközét, egy nagy méretű, hegyes és éles kést az ereszcsatornába rejtve találtunk meg.

A fiút nyereségvágyból, és koránál fogva védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsítják, és a nyomozók vizsgálják, hogy a kihallgatott tanúk félrevezető vallomásaikkal bűnpártolást követtek-e el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.