Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Október 02. 20:13, vasárnap | Helyi sport
Forrás: kohaszkezi.hu

Gyönyörű siker Siófokon

Gyönyörű siker Siófokon

Remek védekezéssel, s Oguntoye Viktória kiváló védéseinek köszönhetően 26-19-es győzelmet arattunk Siófokon.

A szezon eddigi legnehezebbnek ígérkező mérkőzése várt ma este felnőtt csapatunkra, mely Siófokon lépett pályára, s a remélt győzelemhez hatvan percen keresztül összeszedett, kemény játékra lett volna szüksége a Zovko-tanítványoknak.Vincze Melinda első percben szerzett góljával hamar meg is szerezte a vezetést együttesünk, ám a folytatásban nagyon nem találtuk a hazai védelem ellenszerét, s az elkövetett hibákból sorozatban háromszor is betalált a házigazda (3-1).

A mieink csak nagyon sokára, az első tíz perc hajrájában törték meg hosszú gólcsendjüket, ám a 9. és a 14. perc között Kovács Anna kétszer, Cifra Anita, Szalai Babett és Dávid-azari Fruzsina egy-egy alkalommal mattolta Pastrovics Melindát úgy, hogy a siófokiak egyszer sem tudták ezt megtenni Oguntoye Viktóriával szemben, így a játékrész derekán 3-6-os állás mutatott az eredményjelző. Úgy tűnt, hogy ez meg is zavarta a hazaiakat, így a mieink újabb két találattal növelték előnyüket, ám 4-9-es állást követően érthetetlenül szétesett a Kohász játéka, hiába kért időt Zdravko Zovko, a kihagyott helyzetek, technikai hibák miatt fokozatosan csökkentette hátrányát a Balaton-parti egylet, mely a 27. perce kiegyenlített (10-10). A szünetre azért így is a mieink vonulhattak egygólos előnnyel, miután Kovács Anna betalált, míg a hazaiak kihagytak egy hetest, de a második félidő bőven ígért még izgalmakat (10-11).

A második felvonást jobban kezdte csapatunk, s Kovács, valamint Micijevic góljaival újra ellépett három találattal, s két-háromgólos fórját a 40. percig sikerült is megtartania (14-17). A játékrész derekához közeledve szerencsére egyre több hibát követtek el a siófokiak, míg a túloldalon Kovács Anna villogott, így a 47. percben muszáj volt időt kérnie a hazaiaknak (15-21). A rövid pauzát követően Micijevic már a 22. dunaújvárosi gólt szerezte, de továbbra sem nyugodhattunk meg, mert a vendéglátók ekkor sem adták fel a küzdelmet. A Kohász azonban nagyon jól összpontosított a hajrában is, s az 54. percre eldöntötték a mérkőzést (17-25). Az utolsópercek már semmi izgalmat nem hoztak, a mieink végül nagyon simán, 26-19-re nyerték a mérkőzést, amivel megerősítették második helyüket a bajnoki tabellán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Január 23. 05:17, kedd | Helyi sport

Jégkorong Erste Liga - Fontos meccset nyert a DEAC a Dunaújvárosi Acélbikák ellen

A rájátszásba jutásért zajló csatában fontos győzelmet aratott a DEAC a vendég Dunaújváros felett a jégkorong Erste Liga vasárnapi játéknapján.

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.