Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Október 03. 20:40, szerda | Helyi sport
Forrás: dfve.eu

Győzelem a bajnoki rajton

Győzelem a bajnoki rajton

Ma este győzelemmel kezdett Tatabányán (4-14) a 2018/2019. évi női I. osztályú bajnokságban a Dunaújvárosi Egyetem – MAARSK Graphics női vízilabdacsapata. A rajt kapcsán Garda Krisztinával beszélgetett az együttes honlapja.

- A felkészülés egyik állomása az olaszországi Rómában volt egy nemzetközi torna keretein belül...

-Úgy gondolom, hogy a hétvégi torna kitűnő alkalom volt arra, hogy az új, illetve visszatérő játékosok beilleszkedjenek a csapatba. Az idei alapozást keményebbnek érzem az eddigieknél és még nincsen vége, ami látszik a csapaton, kicsit ólmos a mozgás. A fiatalabb játékosok még annyira nem érezték át, hogy ebben az évben még több szerephez fognak jutni, mint tavaly, vagy az azt megelőző években, a tornán kezdték el kósoltgatni ennek ízét. Dorka távozása miatt is gondolom, hogy a fiatalabbak több lehetőséghez fognak jutni, illetve két közel azonos erősségű sorral szeretnénk kiállni, ehhez viszont elengedhetetlen, hogy a fiatalabbak is ugyanolyan, ha nem keményebben edzenek, mint például Kata, vagy én.

- Hogyan értékeled a csapat teljesítményét? Milyen bajnoki rajtra számítasz?

- Van még hová fejlődni, nagyon sok hibával játszottunk Rómában, de legalább a fizikális teljesítményünkkel nem volt probléma. A céljainkhoz igazodik a tavaly kialakított játékképünk, így az idén is hasonló várható. A bajnokság eleje biztosan döcögős lesz, de véleményem szerint nem a szezon elején kell vezetni a tabellát, hanem annak végén a döntőt kell megnyernünk. A Tatabánya csapata ellen valószínűleg már az új szemléletben fogunk játszani, fontos, hogy megismerjük azon fiatalabb játékostársainkat, akikkel eddig nem, vagy jóval kevesebbet játszottunk együtt meccsszituációban.

- Hogy érzed, személy szerint Te milyen állapotban vagy?

- Fizikálisan jó formában érzem magam, bár most egy megfázás gyengít, de nekem is vissza kell szoknom a dunaújvárosi szerepkörömbe, ami teljes más, mint a válogatottban tőlem elvártak. Úgy gondolom, hogy a tavalyi szezonhoz képest nagyobb felelősség és elvárás fogalmazódik meg irányomba idén, itt főképp a támadásokra gondolok. Még szükségem van egy kis időre, hogy top formába kerüljek.

2018/2019. évi DUE-MAARSK kerete: Brezovszki Gerda, Garda Krisztina, Géraldine Mahieu, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Huszti Vanda, Kiss Alexandra, Lara Luka, Laura Aarts, Menczinger Kata, Sajben Viktória, Sajben Nikolett, Szellák Csenge, Szabó Nikolett, Vályi Vanda, Ziegler Diána.

RB-Tatabánya - Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 4-14 (1-4, 2-5, 0-3, 1-2)

RB-Tatabánya: Zirighné Sós Ildikó - Jenei Kata Mária, Pintér Petra 1, Bicskei Réka, Tátrai Szonja, Petik Panna, Keresztes Anita. Cserék: Pápai Viktória - Dobos Csenge, Zantleitner Noémi, Vaszari Julianna, Balogh Erika Alexandra, Kolarova Tamara 3. Vezetőedző: Zantleitner Krisztina.

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics: Kiss Alexandra - Szellák Csenge, Horváth Brigitta 3, Geraldine Mahieu, Lara Luka. Garda Krisztina 6, Vályi Vanda 1. Cserék: Laura Aarts - Brezovszki Gerda 2, Ziegler Diána, Szabó Nikolett 1, Sajben Nikolett, Huszti Vanda 1. Vezetőedző: Mihók Attila.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Január 23. 05:17, kedd | Helyi sport

Jégkorong Erste Liga - Fontos meccset nyert a DEAC a Dunaújvárosi Acélbikák ellen

A rájátszásba jutásért zajló csatában fontos győzelmet aratott a DEAC a vendég Dunaújváros felett a jégkorong Erste Liga vasárnapi játéknapján.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.