Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Október 15. 18:50, szombat | Helyi

Győzelem a Vörösingesek fölött a Bartók téren

Győzelem a Vörösingesek fölött a Bartók téren

Végy egy sikerdarabot, nyerj meg hozzá diákszereplőket, szinte már garantált a fergeteges siker a premieren.


Nem tudom, hogy az-e a fokmérője egy színházi produkciónak, hogy a legdrámaibb résznél nyeli a könnyeit a közönség, vagy az, hogy ifjúsági előadáson ennyi felnőtt is kíváncsi a produkcióra, nem is beszélve a ritkaságszámba menő szép számú férfinézőről, vagy az iskoláskorúak rendkívül fegyelmezett viselkedéséről, s ha igen, akkor ezek mentén megállapítható, hogy Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk október 13-i premierje bekerült a legek könyvébe, legalábbis Dunaújváros színház- és kultúrtörténetében.

A klasszikusnak számító történetet Török Sándor írta színpadra, eltalálva a megfelelő arányokat az események követhetőségében, erkölcsi mélyrétegeiben, a formálódó emberpalánták jellemrajzában.

S ezek után nem is tudom, mi az igazságos, ki kerüljön előre, a rendező Kiss Attila, a zeneszerző Balogh Zoltán András, a gyerek/ifjú színészek, avagy a felnőttek, Kalácska Gábor, az ötletes mobil díszletek tervezője, a színpadi mozgásért felelős Tóth Boglárka, avagy az asszisztens Siegrist Cecília? A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában nyújtott teljesítményük dobogós! A következőkben álljon itt a színművet előadók neve, élükön a Nemecseket megformáló Horváth Andrással: Dedecsik Ferenc, Jakab Márk, Dubai Péter, Varga Zoltán, Szabó Zoltán, Kármán Noé, Körösztös Gergő, Hanák Norbert, Tillinger Marcell, Terneki Tamás, Jakoda Benedek, Jóna Ádám, Szentirmai Tamás, Horváth János Attila, Szekeres Petra, Baksay Erika, Jakab Csaba, Horváth István, Farkas Erik s végül, de nem utolsó sorban Kiss Attila, akik az orvos szerepében is színpadra lép.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.