Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Június 11. 20:27, hétfő | Helyi sport
Forrás: Dunaferr SE

Ha a veteránok, birkóznak, annak fele sem tréfa

Ha a veteránok, birkóznak, annak fele sem tréfa

Június 9-én Debrecenben rendezték meg az ez évi veterán kötött- és szabadfogású országos birkózó-bajnokságot. Az eseményen több mint százhúsz versenyző lépett szőnyegre, köztük a Dunaferr SE sportolói is.

A Dunaferr Sportegyesületet hat birkózó képviselte. Kötöttfogásban az „A” korcsoport 130 kg-os súlycsoportjában Iván László két győzelemmel és két vereséggel a harmadik helyen végzett. Az „A” korcsoport (35-39 év) 88 kg-os súlycsoportjában Szűcs István hosszú évek után tért vissza a szőnyegre, mindkét fogásnemben rajthoz állt. Kötöttfogásban bronzérmet, szabadfogásban ezüstérmet szerzett. A „B” korcsoport (40-44) 130 kg-os súlycsoportjában Papp Gyula jó birkózással két győzelemmel és egy vesztes mérkőzéssel a dobogó második fokára állhatott fel a kötöttfogásúak között. Szegedi Gábor (kötöttfogás) a „D” korcsoport (50-54) 78 kg-os súlycsoportjában jó birkózással döntőbe jutott, ahol 4:0 vezetésnél egy figyelmetlenséget követően csípődobással eldobták, így a mérkőzés végén az ellenfél kezét emelték a magasba, meg kellett elégednie a második hellyel. Mátyás Gábor (kötöttfogás) a „C” (45-49) korcsoport 70 kg-os súlycsoportjában két győzelem és egy vereség után ezüstérmet szerzett kötöttfogásban. Kiss Károly a „B” korcsoport 62 kg-os súlycsoportjában szabadfogásban lépett szőnyegre. Magabiztos kiváló birkózással két vállal, illetve technikai tussal nyerte mérkőzéseit. Három győzelem után magyar bajnoki címet szerzett. Összességében a dunaújvárosi birkózók kiváló teljesítményt nyújtottak, hiszen minden versenyző dobogós helyen végzett.

A csapat edzője Fehér Krisztián volt.

A fotón balról-jobbra: Fehér Krisztián edző, Papp Gyula, Szűcs István, Kiss Károly, Szegedi Gábor, Mátyás Gábor, Iván László, Nagy Norbert.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.