Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. November 27. 19:18, péntek | Helyi
Forrás: Fekete Györgyi

Akik rászoktatnak a gyümölcsre

Akik rászoktatnak a gyümölcsre

Ha valaki úgy gondolta, hogy városunk csak a vas és beton jobb esetben az abroncs vagy a papír városa, az most meglepődik. Városunk az EzerKert központja is.

Egy olyan határainkon túl is ívelő projektnek ad székhelyet, amely arra hivatott, hogy népszerűsítse a magyar gyümölcs és zöldségfogyasztást, újabb és újabb piacokat szerezzen határainkon belül és kívül a csodálatos, jó ízű termékeinknek. Keresztes György a Fruitmarketing Kft. ügyvezető-igazgatója dunaújvárosi. Nem véletlenül választotta a cég székhelyéül városunkat, s ezen belül is az ipari parkot.
- Mit csinál a Fruitmarketing?
- A Fruitmarketing Kft. 2009 nyarán alakult, tulajdonosai TÉSZ-ek, akik a magyar gyümölcsfogyasztás ösztönzését, a magyar mezőgazdasági termékek piaci helyzetének javítását, a lakosság egészségesebb táplálkozási szokásainak kialakítását tűzték ki közös célként. Fogyasztásösztönző, valamint értékesítés-növelő marketing projekteket tervezünk és valósítunk meg.
- Mik azok a TÉSZ-ek?
- Termelők Értékesítő Szövetkezetei. Olyan szerveződések, ahol a termelők összefognak, hogy hatékonyabbá tegyék a termelésüket, piaci megjelenésüket, értékesítésüket. Közvetlen céljuk, hogy mindenki megismerhesse a magyar gyümölcsök-zöldségek élettani hatásait, a belőlük készülő finom és egészséges termékeket, s ezáltal növekedjen a hazai felhasználásuk, s a külföldi elismertségük.
Tulajdonosaink megbízásából első lépésként a magyar meggy népszerűsítésébe fogtunk. Sehol a világon nincs ilyen jó ízű, zamatos meggy, csak nem nagyon ismerik, kedvelik, s nincsenek tisztában a kedvező élettani hatásával sem. Az itthoni piacot kóstoltatásokkal próbáljuk fellendíteni, 31 városban 100 tonna meggyet osztottunk szét, de nemzetközi vásárokra is vittük a magyar meggyet, s a belőle készített termékeket. Almatermelők és feldolgozók is csatlakoztak a programhoz, 100 000 zacskó különlegesen kezelt szeletelt, nem barnuló, keménységét megőrző almát osztottunk szét a munkába menőknek. Örömmel fogadták, nagyon kedvező volt a visszajelzésük is. Mikulásfalvára is vittünk és az idén is viszünk almát ilyenkor karácsony idején. Tavaly 15000 darab almát juttattunk el a Télapóval a kisgyermekeknek, hiszen a gyermekdal is úgy szól, hogy „van zsákodban minden jó, piros alma, mogyoró.” Ne narancsot ajándékozzunk hát nekik, ha ilyen kincseink vannak. A következő évekre bőven lesz feladat a szilva-, a kajszi, a cseresznye-, a bodza- és a paprikatermelő TÉSZ-ek csatlakozásával az EzerKert programhoz.
Megtudom, hogy munkájukat a FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács koordinálásával és a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával végzik. A kóstoltatásokon kívül szerepet vállalnak az iskolagyümölcs programban, s megyefutásokkal is népszerűsítik az egészséges életmódot és táplálkozást.
Nézem a marketing anyagaikat. Csodálatos, kívánatos gyümölcsök mosolyognak le a plakátokról, szórólapokról. Olvasom a tájékoztatókat, s elgondolkozom azon, hogy tényleg mellékes ételként kezelem, kezeljük a zöldséget és a gyümölcsöt. Látom a fotókon, hogy a berlini kiállítás meggyes standja elegáns és szemet gyönyörködtető. A Fuitmarketingesek jó munkát végeznek, s nem csak a gyümölcsfogyasztás élénkítése területén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.