Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Július 20. 14:13, kedd | Helyi

Ha kell, akár ököllel is

Ha kell, akár ököllel is

A városokban általában kevés a parkolóhely, és nem ritka, hogy egy-egy szabad területért szinte küzdelmet kell folytatni. Hát még akkor, hogyha az ember a nyári melegben hűvös helyet keres. Az autókból pedig, néha alig lehet kiszállni, a

A helyszín a Bocskai és a Ságvári utca közötti parkoló. Egy közelben lakó 56 éves férfi az ablakából kinézve, a hűvösben felfedezett egy szabad parkolóhelyet. Gondolta, a napsütötte helyről autójával gyorsan átáll az árnyasba, hogy mire este munkába megy, ne a forró járműbe kelljen beszállnia. Így is tett.

 

Manőverét az ablakból végigfigyelte a szomszédos ház egyik lakója, akinek autója mellé parkolt le a férfi. Szerinte azonban ferdén, és túl közel az ő járművéhez, mely kapcsán nemtetszésének adott hangot. A 25 éves fiatalember annyira felhergelte magát az idősebb férfi parkolása miatt, hogy még az utcára is képes volt lemenni, és szemtől szembe megmondani a magáét a másik félnek. Az idősebb férfinek sem kellett több, ő is egyből visszareplikázott a fiatalnak. Addig-addig mondták a magukét egymásnak, mígnem tettlegességig fajult a dolog, és adok-kapok alakult ki közöttük.

 

Mint azt Németh - Kész Mónika rendőrszóvivőtől megtudtuk, az esetről az egyik lakó tett bejelentést a rendőrségre, így a verekedésnek a járőrök vetettek végett.

Az erőviszonyokat mutathatja az is, hogy a fiatalember súlyos, míg az idősebb könnyű sérülést szenvedett. A rendőrök mind a kettőjüket előállították a helyi Rendőrkapitányságra, ahol az idősebb sofőr ellen garázdaság miatt indult eljárás.

 

De ő még könnyebben megússza, a fiatalnak ezen túl még a közbiztonságra különösen veszélyes eszköz tartása miatt is felelnie kell a hatóság előtt. A zsebében ugyanis a rendőrök találtak egy 8 cm pengehosszúságú bicskát, melyet elkoboztak tőle. Emiatt neki a garázdaságon túl, szabálysértési eljárás is indul.

 

Talán el kellene gondolkodnia, megérte-e.   

 

(lz)

     

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.