Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Május 13. 23:49, szombat | Életmód
Forrás: Fekete Györgyi

Hamburger a lagziban

Hamburger a lagziban

Egy jó esküvői menü különlegesebb, mint egy vasárnapi ebéd, vagy egy karácsonyi vacsora. Mégis milyen egy jó lakodalmas vendéglátás?

- Azt tapasztalom, hogy egyre kevesebb a több száz fős nagy lakodalom - mondja Csikós Gábor, a Kiskohász Vendéglő vezetője. - A legtöbb rendezvényen 50-100 főt látnak vendégül. - Az ifjú pár többféle jellegű lakodalmi vendéglátás közül választhat. Vannak, akik a bőséges ételekből álló esküvői menüt, mások a büféasztalos kínálatot vagy a koktélpartiszerű, könnyed, laza vendéglátás mellett teszik le a voksukat.

Nem egyszerű a döntés, hiszen, lehet, hogy a fiatalok egy laza partiban gondolkodnának, de ez nem egyezik a szülők vagy a nagyszülők elképzelésével. A döntésnél az is szerepet játszik, hogy ki vagy kik finanszírozzák az eseményt. Napjainkban már elkerülhetetlen, hogy az ételérzékeny és a húsmentes ételeket fogyasztó vendégeknek is teljes menüt kínáljunk.


Az éjféli hagyományos töltött káposzta mellett egyre gyakrabban előfordul a szabadtéri grillezés, amikor a vendégek előtt készíti el a séf az előre bepácolt húsokat, zöldségeket. Nálunk már az éjféli grillezés során ajánlhatunk a vendégeknek saját készítésű hamburgert is.
- Mindez mibe kerül?
- Egy hagyományos ételsor 5000-5500 forint, a teljes esküvői vendéglátásnál az italfogyasztással együtt körülbelül 10000 forintot kell kalkulálnunk személyenként.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.