Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Október 25. 13:05, kedd | Helyi
Forrás: www.artled.hu

Hangulatfények a hálószobában

Hangulatfények a hálószobában

Lakásunk egyik legfontosabb tere a hálószoba, hiszen itt hajtjuk álomra a fejünket és pihenjük ki a hosszú nap fáradalmait.

Ezáltal túl sok fényre nincs szükség, de a teljes sötétség korántsem ideális, mint ahogy a hagyományos mennyezeti világítás sem. A megoldás azonban itt fekszik a lábaink előtt.

A lágy fények megtestesítője

Tudományosan bizonyított tény, hogy a kellemes hangulat, a nyugodt közérzet jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy szervezetünk megfelelően regenerálódjon. A hálószobai rejtett világítások egyik legnagyszerűbb eszköze a 12 voltról működő, kis helyigényű, flexibilis LED szalag, amellyel a felnőttek hálószobájának intimitása ugyanúgy megteremthető, mint a gyerekek álmát vigyázó éjjeli kísérőfénye. A hálószobában a fényt nem szabad túlzásba vinni, az erős megvilágítás bántja a szemet, fejfájást okozhat és fáradékonyságot idézhet elő, a LED szalag kellemes, lágy fényei azonban segítenek pihenéshez a nyugodt, hangulatos környezet megteremtésében, még akkor is, ha ez nem mindenkinél jelenti pontosan ugyanazt. A LED szalagok ugyanis színben, méretben, fényerőben, és az elhelyezést tekintve is számtalan módon variálhatóak.

A változatosság gyönyörködtet

A LED csíkok egyik legnagyobb előnyeként épp ezt a hihetetlen változatosságot szokták emlegetni. Ha a színeket vesszük alapul, elsősorban a melegfehér színek árasztják a legbensőségesebb hangulatot, de izgalmas hatást tud kelteni egy színes szalag is. Az extravagáns külső mindigis a modern szobák ismérve volt, ha ezt megspékeljük egy színváltós RGB szalaggal, akkor pedig mégcsak nem is kell megállapodnunk egy színárnyalatnál, hiszen minden este a hangulatunknak megfelelő színek társaságában ereszthetjük ki a fáradt gőzt. A dimmerelhetőség, azaz a színhőmérséklet változtathatósága pedig ezt még tovább fokozhatja. Innen is látszik, hogy ha a LED szalagot választjuk, a fényt a hálószoba valódi dekoratív kiegészítőjévé varázsolhatjuk.

Sok LED szalag kis helyen is elfér

Az ágy fölött elhelyezett polc alsó éle kiváló helyet szolgáltat egy ilyen szalagnak, ezáltal a hangulati világítás mellett az olvasás fénye is megoldott, de jellemző és praktikus az ágytámlára helyezett fénysor is. A leglényegesebb dolog ilyenkor az indirekt fények növelése: a falon, mennyezeten végigfutó fényár az, ami az egész dolog nyitja. A plafonon kialakított gipszkarton álmennyezet szintén remek elhelyezést biztosít, de az ágyat alkotó bútorlapba belemarva, vagy az éjjeli szekrény alatt végigfuttatva is eléri a kívánt hatást, alacsony működési költsége, beszerzési ára, és csekély fogyasztása pedig még inkább mellette szól. Hiszen ne feledjük, a LED technológia a modern, energiatakarékos, korszerű világítás legújabb képviselője - az általunk ajánlott LED szalagok pedig ennek a legnépszerűbb, legelterjedtebb termékei - mondhatni zászlóshajói.

Címkék: LED, világítás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.