Városlista
2019. február 20, szerda - Álmos

Hírek

2018. Október 10. 21:56, szerda | Helyi

Három értékes ingatlan megvételét utasította el a gazdasági bizottság

Három értékes ingatlan megvételét utasította el a gazdasági bizottság

Önkormányzati feladat lesz a megbüntetett hajléktalanok ingóságainak megőrzése. Erről és 3 ingatlan megvételének elutasításáról döntött szerdai (2018.10.10.) ülésén a Gazdasági és Területfejlesztési Bizottság.

Az életvitelszerű közterületi tartózkodás tilalmáról nemrég törvényt hoztak. Ezzel kapcsolatban egy kormányrendelet az önkormányzatok feladatává tette a büntetőeljárás alá vont hajléktalanok ingóságainak tárolását. A közreműködők, a hajléktalan ellátást végzők számára ez a plusz feladat becsült havi díja nettó 660 ezer forint, amit a költségvetésnek kell biztosítani. A bizottság jóváhagyta az előterjesztést, amelyre a végső döntést a jövő csütörtöki (október 18.) hozza meg.

Módosítani kívánja városunk a”Hátrányos helyzetű tanulók Arany János Tehetséggondozó Programjában részes” tanulók szerződésmódosítását, ami az eddigi havi 6 ezer forint összegű támogatását 10 ezer forintra módosítaná. A bizottság támogatta a javaslatot, melyről a közgyűlés dönt.

A Béke körúton levő 730/350/S helyrajzi számú önkormányzati tulajdonú telken levő 66 m² alapterületű felépítményt értékesítik. Mivel a telek az önkormányzaté, a várost megilleti az elővásárlási jog. A bizottság elutasította a vételi ajánlatot, mert a város költségvetésében nincs rá fedezet. Gyakorlatilag ugyanilyen nemleges állásfoglalással zárta a bizottság az Eutech Hubgária Kft. ajánlatát, amely a Barátság útja 2/A-2/B ingatlan megvételét ajánlotta fel. A 354 m² alapterületű épület a volt Hangulat bár, amelynek működtetését nem vállalja a továbbiakban a tulajdomosa. Az ajánlott irányár 42,5 millió forint + áfa.

A Klub Hotel Zrt. azért kereste meg az önkormányzatot, mert a közgyűlés legutóbb az élményfürdő közelében tervezi új szálloda építését, számítva a vizes centrum idegenforgalmi vonzerejére is. A Klub Hotel megvételre felajánlja szállókomplexumának egyik szárnyát, amely 30 darab 2 – 3 ágyas szobát jelent önálló étteremmel, konyhával. Az épület légkondicionált, zárt parkolója autóbuszok befogadására is alkalmas. Értékbecslő szerint 400-450 millió forint lenne a reális ár a felkínált épületszárnyért. Ahogy az előbbiek, a Klun Hotel ajánlata sem nyerte el a bizottság támogatását.

A testület foglalkozott még szerződéshosszabbítással és korábbi önkormányzati támogatások elszámolásának értékelésével.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 19. 20:49, kedd | Helyi

Farsangi karnevál a Velencei-tónál

Jelmezes felvonulás, álarckészítés, koncert és táncelőadás is lesz az ötödik alkalommal megrendezendő farsangi karneválon a Fejér megyei Velencén szombaton.

2019. Február 19. 20:09, kedd | Helyi

Sajtótájékoztató - segítség a Szent Pantaleon Kórháznak

Sajtótájékoztatót tartott ma a Szent Pantaleon Kórházban Cserna Gábor Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Mészáros Lajos kórház főigazgató.

2019. Február 18. 20:13, hétfő | Helyi

A trianoni békeszerződés hatásai: pályázat

A trianoni békeszerződés aláírásának körülményeit és az ebből származó veszteségek megismertetését és feldolgozását szolgáló zenés színpadi mű megírására hirdet alkotói pályázatot a Budapesti Operettszínház.

2019. Február 18. 19:57, hétfő | Helyi

Foglalkoztatási támogatások

A munkáltatókat, egyéni vállalkozókat érintő, fontos jogszabályi változásról tájékoztatott a Fejér Megyei Kormányhivatal.