Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Október 10. 21:56, szerda | Helyi

Három értékes ingatlan megvételét utasította el a gazdasági bizottság

Három értékes ingatlan megvételét utasította el a gazdasági bizottság

Önkormányzati feladat lesz a megbüntetett hajléktalanok ingóságainak megőrzése. Erről és 3 ingatlan megvételének elutasításáról döntött szerdai (2018.10.10.) ülésén a Gazdasági és Területfejlesztési Bizottság.

Az életvitelszerű közterületi tartózkodás tilalmáról nemrég törvényt hoztak. Ezzel kapcsolatban egy kormányrendelet az önkormányzatok feladatává tette a büntetőeljárás alá vont hajléktalanok ingóságainak tárolását. A közreműködők, a hajléktalan ellátást végzők számára ez a plusz feladat becsült havi díja nettó 660 ezer forint, amit a költségvetésnek kell biztosítani. A bizottság jóváhagyta az előterjesztést, amelyre a végső döntést a jövő csütörtöki (október 18.) hozza meg.

Módosítani kívánja városunk a”Hátrányos helyzetű tanulók Arany János Tehetséggondozó Programjában részes” tanulók szerződésmódosítását, ami az eddigi havi 6 ezer forint összegű támogatását 10 ezer forintra módosítaná. A bizottság támogatta a javaslatot, melyről a közgyűlés dönt.

A Béke körúton levő 730/350/S helyrajzi számú önkormányzati tulajdonú telken levő 66 m² alapterületű felépítményt értékesítik. Mivel a telek az önkormányzaté, a várost megilleti az elővásárlási jog. A bizottság elutasította a vételi ajánlatot, mert a város költségvetésében nincs rá fedezet. Gyakorlatilag ugyanilyen nemleges állásfoglalással zárta a bizottság az Eutech Hubgária Kft. ajánlatát, amely a Barátság útja 2/A-2/B ingatlan megvételét ajánlotta fel. A 354 m² alapterületű épület a volt Hangulat bár, amelynek működtetését nem vállalja a továbbiakban a tulajdomosa. Az ajánlott irányár 42,5 millió forint + áfa.

A Klub Hotel Zrt. azért kereste meg az önkormányzatot, mert a közgyűlés legutóbb az élményfürdő közelében tervezi új szálloda építését, számítva a vizes centrum idegenforgalmi vonzerejére is. A Klub Hotel megvételre felajánlja szállókomplexumának egyik szárnyát, amely 30 darab 2 – 3 ágyas szobát jelent önálló étteremmel, konyhával. Az épület légkondicionált, zárt parkolója autóbuszok befogadására is alkalmas. Értékbecslő szerint 400-450 millió forint lenne a reális ár a felkínált épületszárnyért. Ahogy az előbbiek, a Klun Hotel ajánlata sem nyerte el a bizottság támogatását.

A testület foglalkozott még szerződéshosszabbítással és korábbi önkormányzati támogatások elszámolásának értékelésével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.