Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Szeptember 27. 08:26, kedd | Helyi
Forrás: Cs. Gy.

Ötven Hankook bébi - hárommillió forint a szülőszobának

Ötven Hankook bébi - hárommillió forint a szülőszobának

Lee Sang Il: meglepően népszerű Dunaújvárosban a kerékpározás. Dr. Mészáros Lajos: Dunaújvárosban és térségében nő a szülések száma, szemben az inkább csökkenő országos átlaggal.

A Szent Pantaleon Kórház auditóriuma érdekes ünnepség helyszíne volt 2016. szeptember 26-án. Lee Sang Il, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója és Roy Katalin, a cég kommunikációs vezetője (aki a tolmács szerepét is betöltötte), jó hírrel (3 millió forint adománnyal) érkeztek dr. Mészáros Lajoshoz, a kórház főigazgatójához.

Lee Sang Il az ünnepségen közölte, hogy immár sok éve tart a gumiabroncs gyár és a kórház kapcsolata. A korábbi években 6 millió forinttal támogatták az intézményt, amely gyógyító és életmentő készülékek vásárlásában öltött testet. A mostani 3 milliós adomány a szülészet komfortosabbá tételét segíti. Az akció kapcsán megjegyezte, hogy meglepően népszerű Dunaújvárosban a kerékpározás. Örömét fejezte ki, hogy ezúttal támogatásukkal a szülészetnek tudnak segíteni. A Hankooknak ugyanis sok a fiatal munkavállalója. Tavaly közülük mintegy ötvennek született gyermeke.

Az adomány összegét a cég által szervezett „Tekerd Jobbra” elnevezésű társadalmi célú programja alapozta meg. Ennek lényege, hogy kétszáz jelentkezőknek egy-egy, körülbelül ötezer forint értékű, kerékpárra szerelhető digitális kilométer-számlálót biztosítottak. A program végén kiderült, hogy 31 ezer kilométer lett a teljesítés, ami 8 millió forint adománnyal egyenértékű. Ebből 5 milliót fordítanak a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat támogatására és 3 millió a Szent Pantaleon Kórházé.

Dr. Mészáros Lajos megköszönte az adományt (záró képünk az ezt szimbolizáló, az alkalomra készített grafika) és nemes gesztusként értékelte egy profitorientált cég részéről. Ami találkozik a kórház filozófiájával. Ennek lényege, hogy igyekeznek bevonni a kórház támogatói körébe a helyi cégeket és lakosságot is. Ami azért fontos, mert aki támogatja a kórházat, az jobban magáénak érzi azt. A most érkező támogatás célja a kórház szülészetének komfortosabbá tétele. Megemlítette: örvendetes tény, hogy Dunaújvárosban és térségében nő a szülések száma, szemben az inkább csökkenő országos átlaggal.

A főigazgató tájékoztatásként elmondta, hogy a szülőszoba felszerelése, orvosi műszerek, betegkomfortot elősegítő berendezések európai uniós pályázatokból már megvalósultak. Ez az adomány (amely hozzáadódik a tavalyi báltól induló kampányok adományaihoz) a szülőszoba komfortosítását szolgálja összesen 17 millió forint ráfordítással. Megoldják belőle a légtechnikát, a klimatizálást, a vizesblokk felújítását és a burkolatcseréket. A tervek már elkészültek, októberben kezdődhet a kivitelezés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.