Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Március 22. 00:41, szombat | Helyi sport
Forrás: DKKA

Három új igazolás a Kohásznál

Három új igazolás a Kohásznál

Visszatér Dunaújvárosba Azari Fruzsina, rajta kívül Kamper Olívia és Takács Bianka is a Kohászhoz szerződött, mindhárman egy plusz egy évre írtak alá csapatunkhoz.

Bár a szezon hajrája még hátravan, együttesünk vezetése keményen dolgozik azon, hogy megfelelően megerősítse a Kohász csapatának jövő évi játékoskeretét. Ma nyilvánossá vált, hogy három új játékossal már biztos bővül az alapszakasz harmadik helyét megszerző Mátéfi-csapat játékoskerete, míg több kulcsjátékos meghosszabbította szerződését együttesünkkel.

Három érkező

Mint azt Szemenyei István ügyvezető elárulta, egy visszatérője, valamint két új játékosa lesz együttesünknek, mely egy plusz egy éves szerződést kötött Azari Fruzsinával, Kamper Olíviával, valamint Takács Biankával is. Azari Fruzsina dunaújvárosi nevelésű jobbszélső, s első élvonalbeli mérkőzését is városunkban játszotta. 2009-ben Székesfehérvárra szerződött, majd 2011-ben egy évig Veszprémben kézilabdázott, majd újra megyei riválisunkat erősítette, s innen is tér haza az idei szezon végén.


Csapatunk második új igazolása Takács Bianka, aki huszonkét éves, s a beálló posztján jelenthet erősítést csapatunknak. A veszprémi nevelésű játékos rövid ideig a Győri ETO kötelékébe is tartozott, ám a tavalyi szezonban újra a veszprémi fiatalokat erősítette a bajnoki élvonalban. A 2013-2014-es idényben csapata negyedik legeredményesebb játékosa volt, huszonöt mérkőzésen nyolcvanegy góllal szomorította az ellenfelek szurkolótáborát.


Új "szerzeményeink" közül a legrutinosabb játékosnak mindenképpen Kamper Olívia számít, aki a Vác csapatától érkezik a Kohászhoz. Posztját tekintve irányító, s pályafutása alatt a Ferencváros együttesével magyar bajnoki és kupagyőzelmet, valamint az EHF Kupa első helyét is megünnepelhette. A fővárosi zöld-fehérek csapatán kívül játszott Szerbiában, ahol bajnoki címet is szerzett, míg itthon a Vasas, a Békéscsaba és a Székesfehérvár együttesiben is megmérette magát.

Ferlingék is hosszabbítottak

A három új igazolás mellett további jó hírekkel is beszámolhatunk drukkereinknek, hiszen csapatunk több kulcsjátékosa is meghosszabbította nyáron lejáró szerződését. Mint azt megtudtunk, Ferling Bernadett csapatkapitány további egy évre kötelezte el magát együttesünkhöz, s rajta kívül Vincze Melinda, illetve Takács Dusmáta is a Kohász kézilabdázóit erősíti a 2014/2015-ös bajnoki évadban. Mivel ehhez még hozzávehetjük azt is, hogy Bulath Anita is élő szerződéssel rendelkezik a következő idényre, akkor nyugodtan elmondhatjuk, hogy az együttes magját sikerül együtt tartani. Csapatunk vezetése nem csak a játékosok, hanem a szakmai stáb teljesítményével is rendkívül elégedett, így mindenképpen folytatni szeretné a jelenlegi stábbal a megkezdett, s eddig igen eredményes munkát.


Ami az esetleges további változásokat illeti: csapatunk vezetése tárgyalásban áll még egy játékossal, akivel még nem egyezett meg minden részletben Dunaújvárosba szerződéséről, de közelinek mondható a megállapodás. Fiatal, vagy eddig kevesebbet szereplő játékosaink közül többen bizonyíthatnak még a szezon hátralévő időszakában, ám közülük szinte biztosan többen távozni fognak az idény végén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás