Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. December 25. 00:19, hétfő | Helyi

Határtalan hála

Határtalan hála

Szücsné dr. Harkó Enikő mesélt nekem Zitáról. A Németországban élő volt tanítványától egyszer egy nagy csomag érkezett a Széchényi gimnáziumba. A hatalmas doboz tele volt mindenféle tanuláshoz szükséges iskolaszerrel.

Mellette található volt egy levél is.

Ez arról szólt, hogy Zita olvasott egy történetet, amelyben egy volt diák élete első keresetéből új terítőket vásárolt volt iskolája ebédlőjébe, hogy lecserélhessék a régieket. Neki ez az első keresete, s ő is ki szeretné fejezni háláját és köszönetét.
- Dunaújvárosi vagyok, voltam. 2010. szeptember óta élek Münchenben. A jogi államvizsgám előtt mentem ki, egy kicsit aupairként dolgozni… Mivel kézilabdáztam itthon, munka után eljártam a helyi csapathoz edzeni. A sport révén ismerkedtem meg egy magyar fiúval, aki akkor még szintén kézilabdázott… A találkozásból szerelem lett, a szerelemből már egy esztendeje házasság. Természetesen közben hazajöttem befejeztem az egyetemet, de mivel férjemet a főállása és az edzősködés is Münchenhez kötötte, így itt maradtam én is. Először egy építőipari cég irodáján helyezkedtem el, majd sikeresen felvételiztem a bajor állami pénzügyi igazgatási főiskolára, jelenleg ezt végzem.
Dr. Csonka-Szirmai Zita a duálképzés gyakorlati részét a bajor „Kincstárnál” végzi, amely a záróvizsgát sikeresen abszolváló hallgatókat automatikusan felveszi.
- Itthon volt az esküvőtök, és gyakran találkozunk Dunaújvárosban is…
- Mindenképpen Magyarországon szerettünk volna egybekelni, de jó pár német barátunk is velünk ünnepelt a nagy napon. Itthon vettünk a férjemmel egy parasztházat, amit szeretnénk majd rendbe hozni. Élő a kapcsolatunk a várossal, a barátainkkal, és azt is pontosan tudom, mikor mit játszanak a „Kohászos lányok”, s ha közvetíti a tévé, akkor még otthon is megnézzük a meccsüket.
- Széchényi gimis voltál…Azt mesélik,hogy ez neked még ma is fontos, sőt tanulókat is szeretnél Münchenben magatoknál vendégül látni.
- Igen, nagyon szerettem a gimnáziumunkat, különösen hálás vagyok Szücsné dr. Harkó Enikőnek. Szeretnék is visszaadni a törődésből, gondoskodásból valamit az iskolának a magam lehetőségeihez képest. Ezért felajánlottam, hogy két tanuló nálunk tölthet el egy kis időt a szünidőből, s ez segítséget nyújthat számukra a nyelvtanulásban, s lehetőségük lesz Münchent is megismerni. Az ötlet megvalósításához még némi egyeztetésre van szükség, de remélem, hogy meg tudjuk oldani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.