Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Január 30. 00:22, hétfő | Helyi sport
Forrás: dab.docler

Hazai kiütés az elődöntő nyitányán

Hazai kiütés az elődöntő nyitányán

A jégkorong MOL Liga elődöntőjének első játéknapján két harmadon keresztül szoros meccset játszott, a végén azonban széttépte a Brassó gárdáját a Dab.Docler együttese

: az utolsó felvonásban hetet vágtak Galaniszék, a vége 10-3 - jöhet a folytatás!
A Brassó elleni MOL Liga elődöntő várt vasárnap este a Dab.Docler jégkorong csapatára, mely a tegnapi, Dornbirn elleni győzelem után is a siker reményében várta az erdélyiek elleni találkozót.

Még egálban

Nem is kezdtek rosszul az Acélbikák, hamar munkába állították Polc kapust, aki Pozsgai, Galanisz, majd Velebny és Azari lövésénél is védeni tudott, utóbbi esetben például már bravúrral óvta meg ketrecét a korai DAB-találattól. A hatodik-hetedik perc környékén kezdett el ébredezni a vendégcsapat, mely ekkor két lövéssel tesztelte Sevela kapust is, ám a szlovák hálóőr is biztosan hárította a brassói próbálkozásokat. A harmad derekán Bedő Péter vonalbírót csúnyán fejen találta a korong, s mivel nem tudta folytatni a játékot, ezért kényszerű, húszperces szünet után tudták csak folytatni a csapatok a játékot.
A folytatásban egyre nagyobb fölényt alakított ki a DAB, melynek eredményeként másodszor is emberelőnybe kerültek az Acélbikák, s a fórt ki is használták, miután Vaszjunyin kínálta meg a kapu elé berobbanó Pozsgait egy remek passzal, s a hátvéd nem is hibázta el a ziccert (1-0). Nem sokáig örülhettek azonban a hazai drukkerek a vezetésnek, mert még egy perc sem telt el a játékból, amikor egy védelmi megingást követően Filip vezethette Sevelára a pakkot, s pontos, bal felsőbe vágott lövéssel kiegyenlítette az állást. A hajrában mindkét gárda előtt több lehetőség akadt, a vendégektől Bartzen, az Acélbikáktól Galanisz és Papp Viktor hibázott nagy ziccerben, de újabb találat már nem született, így döntetlen állással vonulhattak az első pihenőre a felek.

Egyre biztosabb előnyben

A gyors térfélcserét követően azonnal gólt szerezhetett volna a vendégcsapat, de Sevela bravúrral védeni tudta Barinka lövését, majd egy emberhátrányt kellett kivédekeznie a Lundh-tanítványoknak, akik ezt a feladatot is sikeresen megoldották. A folytatásban kiegyenlített játékot láthattak a meccsre kilátogató drukkerek, hiszen a Brassó és az Acélbikák előtt is adódott bőven lehetőség, de a kapusok mindkét oldalon állták a sarat. A harmad derekán ismét emberelőnybe került a DAB, melyet ismét gólra váltott: Velebny a kék vonal közeléből zúdította elemi erővel a bal felsőbe a pakkot, újra előnyhöz juttatva az Acélbikákat.
Szerencsére ezúttal lényegesen jobban figyelt a lőtt gól utáni percekre a Dab.Dolcer csapata, mely három perc múlva megduplázta előnyét, köszönhetően Mihalik szemfülességének, aki egy Polcról kipattanó korongot csúsztatott közelről a hálóba (3-1). A Brassó ennek ellenére sem adta fel a harcot, s az utolsó öt percben bizony többször is kapuja elé szorította a DAB gárdáját, ám hiába alakított ki több helyzetet is a vendégcsapat, vagy csatárai hibáztak, vagy Sevela tudott védeni, így a záró etapot biztosnak tűnő előnnyel várhatták Galaniszék.

Kiütés

A harmadik felvonás elején gyorsan emberhátrányba kerültek a vendéglátók, ám nem csak kivédekezték a brassói fórt, hanem ahogy kiegészültek, azonnal ellentámadásba mentek át, s egy, az ellenfél harmadában megszerzett korongot Lencsés passzolt Mihalik elé, aki Polc kapust gyakorlatilag a jég alá süllyesztve szerezte meg a DAB negyedik találatát (4-1). Az újabb kapott góltól teljesen szétesett a brassói egylet: másfél perccel később Vaszjunyin is feliratkozott a góllistára, majd miután tíz másodperccel később Szappanos is betalált Polc kapus ketrecébe, a vendégek szlovák hálóőre sem bírta már idegekkel, s gyorsan cserét kért (6-1).
A brassóiak becsületére legyen mondva, hogy ekkor sem adták még fel a küzdelmet, s bár Barinka büntetőjét még védeni tudta Sevela, a 46. percben mégis szépíteni tudott a vendégcsapat (6-2). Innentől azonban már semmi esélyt nem adott ellenfelének a DAB, hiszen az Acélbikák három perc alatt szerzett újabb három találattal (Galanisz, Gröschl, majd Peterdi volt a "tettes") döngölték a jégbe ellenfelüket, s mikor az 55. percben Gröschl megszerezte második találatát is, már rászámoltak a hazai drukkerek az erdélyiekre (10-2). A véghajrá már semmi izgalmat nem hozott, s ugyan egy emberelőnyből Borsos még szépíteni tudott az álláson, ez még szépségtapasznak is kevés volt a vendégek számára, mert a Bikák összességében teljesen megérdemelten húzták be az elődöntő első mérkőzését, s bizakodva várhatják a holnapi folytatást.

Még jobb is lehet

Természetesen elégedett volt az eredménnyel a Dab.Docler vezetőedzője, Stephan Lundh is, aki szerint a harmadik felvonásban mutatott egyszerű és gyors játék volt a győzelem kulcsa a mai találkozón.
- A mérkőzés elején még talán bennünk volt egy kicsit a tegnapi, Dornbirn elleni mérkőzés, de nem is elsősorban fizikailag, hanem fejben voltunk egy kicsit lassabbak a szokásosnál, s emiatt az ellenfél, valamint saját kapunk előtt is több rossz döntést hoztunk. A brassói gárda jól állta a sarat, a második felvonásban akadtak igen komoly lehetőségeik is, ám gólokat ekkor már szerencsére csak mi lőttünk, ami jó alapot adott a harmadik harmadra. Itt végre beindult a szekér, ami elsősorban annak volt köszönhető, hogy elkezdtünk sokkal többet korcsolyázni, s egyszerű, ésszerű hokit játszani. Jöttek a helyzetek és a gólok is, amivel sikerült megtörni ellenfelünket, így összességében biztosan hoztuk az előnyt jelentő fontos győzelmet.
A svéd szakember a holnapi találkozón is hasonló játékot vár együttesétől, de mint azt érdeklődésünkre elárulta, biztos abban, hogy a vendégek is sokkal jobban fognak játszani, mint tették azt a mai meccs utolsó periódusában.
- Holnap teljesen tiszta lappal indul mindkét gárda, így ismét érdekes mérkőzésnek nézünk elébe. Mi tudunk ennél jobban is játszani, ezért azt várom a csapattól, hogy ezúttal ne csak egy harmadon, hanem háromszor húsz percen keresztül azt a céltudatos, egyszerű és gyors hokit nyújtsa, mint tette azt a mai mérkőzés utolsó játékrészében. Az biztos, hogy a Brassó is igyekszik majd kijavítani mai hibáit, ám ennek ellenére is abban bízom, hogy holnap is győztesen hagyhatjuk majd el a jeget, s kétmeccses előnyből várhatjuk az erdélyi folytatást.

Dab.Docler – Corona Fenestela Brasov
10-3 (1-1, 2-0, 7-2)
Dab.Docler: Sevela, Hüffner (1), Velebny 1, Azari (2), Galanisz 1 (2), Peterdi 1, Hegyi (1), Pozsgai 1, Somogyi (1), Mihalik 1, Vaszjunyin (2), Jobb D. (1), Kiss D., Gröschl 2, Pavuk (2), Szappanos 1 (2), Lencsés, Erdélyi, Hegyi Á. Z., Papp V., Kiss Á. Vezetőedző: Stephan Lundh.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során