Városlista
2018. július 19, csütörtök - Emília

Hírek

2017. December 07. 10:23, csütörtök | Helyi

Helyi tarifaemelést kér volán, bizottsági nem volt a válasz

Helyi tarifaemelést kér volán, bizottsági nem volt a válasz

A Gazdasági és Területfejlesztési Bizottság szerdán 37 témát tárgyalt meg. Támogatta az Apáczai út melletti sétány kivilágítását, egy táborállási terület áttervezését, de nemet mondott a tarifaemelésre.

Szerdán, december 6-án ülésezett a Gazdasági és Területfejlesztési Bizottság. A tárgyalt 37 napirendi pont többsége korábbi önkormányzati támogatások elszámolása volt, valamint különféle szerződések jövő évre szóló meghosszabbítása, illetve módosítása volt a pontosabb adatok ismeretében.

Néhány téma viszont nagyobb lakossági érdeklődésre is számíthat. Ilyen például, hogy a helyi autóbusz-közlekedést lebonyolító KNyKK Zrt. az önkormányzat elé tárta a múlt évre vonatkozó várható gazdasági eredményét, amely az előző évekét meghaladó üzemviteli és gazdasági költségeket tartalmaz. Evégett a szolgáltató cég a várható inflációval arányos, mintegy 2,5%-os tarifa (viteldíj) emelésre tett javaslatot. A bizottság a tájékoztatót tudomásul vette, de a viteldíj módosítást nem támogatta. A végső döntést a kérdésben a december 14-i közgyűlés hozza meg

Három ajánlat érkezett az Európatanács utca – Csabagyöngye utca –Barsi Dénes utca – Táborállás utca által határolt területen végrehajtandó területrendezési módosítás ellátására. A legkedvezőbb ajánlatot nettó egymillió forint összegben a TT1 Tanácsadó és Tervező Kft. adta, így a megbízást a nevezett cég kapja, amennyiben a jövő heti közgyűlés is egyetért a javaslattal.

Dunaújváros önkormányzata szükségesnek tartja az Apáczai Csere János út melletti sétány megvilágítását. Az ehhez szükséges terv elkészült. A DVG Zrt. csaknem bruttó 3 millió forintért vállalja el a kivitelezést Előterjesztette a

Dunaújvrosi Kistérségi Turisztikai Nkft. jövő évi munkatervét, amelyben az alábbi nagy városi rendezvények szerepelnek: Májusi mulatság – bringatúra – Parázs Varázs - Horgász és halászléfőző verseny – Augusztális – Nyárbúcsúztató – Itthon vagy! Magyarország szeretlek! – Adventi Forgatag – Szilveszter. A felsorolt rendezvények tervezett költsége 62,5 millió forint.

Dunaújvárosi Bűn és Balesetmegelőzési Nap keretében előadást fog tartani a Dózsa Moziban december 12-én dr. Zacher Gábor ismert toxikológus, amit ugyancsak támogatott a bizottság.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Július 18. 18:51, szerda | Helyi

Három dunaújvárosi játékos utazott a válogatott edzőtáborába

Vasárnaptól jövő szombatig a törökországi Belekben edzőtáborozik a magyar női kézilabda-válogatott. A kereten három dunaújvárosi játékos található.

2018. Július 18. 08:23, szerda | Helyi

Desszertbemutató - gasztrokalauz

Nosztalgia hangulat és vendégfogadás a perkátai Győry-kastélyban. Francia és portugál vendégek is érkeztek.

2018. Július 18. 08:05, szerda | Helyi

Parlagfűveszély - észnél lenni!

Több helyen megjelent a levegőben a parlagfű és az üröm virágpora - közölte az Országos Közegészségügyi Intézet kedden a Facebook-oldalán. Azt ajánlják, hogy a parlagfűre érzékeny allergiások keressék fel kezelőorvosukat.

2018. Július 17. 22:25, kedd | Helyi

Ismét szúnyoggyérítés

Hat megyében irtják a szúnyogokat a héten - tájékoztatott az országos gyérítési programért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.