Városlista
2018. március 20, kedd - Klaudia, Alexandra

Hírek

2017. December 07. 10:23, csütörtök | Helyi

Helyi tarifaemelést kér volán, bizottsági nem volt a válasz

Helyi tarifaemelést kér volán, bizottsági nem volt a válasz

A Gazdasági és Területfejlesztési Bizottság szerdán 37 témát tárgyalt meg. Támogatta az Apáczai út melletti sétány kivilágítását, egy táborállási terület áttervezését, de nemet mondott a tarifaemelésre.

Szerdán, december 6-án ülésezett a Gazdasági és Területfejlesztési Bizottság. A tárgyalt 37 napirendi pont többsége korábbi önkormányzati támogatások elszámolása volt, valamint különféle szerződések jövő évre szóló meghosszabbítása, illetve módosítása volt a pontosabb adatok ismeretében.

Néhány téma viszont nagyobb lakossági érdeklődésre is számíthat. Ilyen például, hogy a helyi autóbusz-közlekedést lebonyolító KNyKK Zrt. az önkormányzat elé tárta a múlt évre vonatkozó várható gazdasági eredményét, amely az előző évekét meghaladó üzemviteli és gazdasági költségeket tartalmaz. Evégett a szolgáltató cég a várható inflációval arányos, mintegy 2,5%-os tarifa (viteldíj) emelésre tett javaslatot. A bizottság a tájékoztatót tudomásul vette, de a viteldíj módosítást nem támogatta. A végső döntést a kérdésben a december 14-i közgyűlés hozza meg

Három ajánlat érkezett az Európatanács utca – Csabagyöngye utca –Barsi Dénes utca – Táborállás utca által határolt területen végrehajtandó területrendezési módosítás ellátására. A legkedvezőbb ajánlatot nettó egymillió forint összegben a TT1 Tanácsadó és Tervező Kft. adta, így a megbízást a nevezett cég kapja, amennyiben a jövő heti közgyűlés is egyetért a javaslattal.

Dunaújváros önkormányzata szükségesnek tartja az Apáczai Csere János út melletti sétány megvilágítását. Az ehhez szükséges terv elkészült. A DVG Zrt. csaknem bruttó 3 millió forintért vállalja el a kivitelezést Előterjesztette a

Dunaújvrosi Kistérségi Turisztikai Nkft. jövő évi munkatervét, amelyben az alábbi nagy városi rendezvények szerepelnek: Májusi mulatság – bringatúra – Parázs Varázs - Horgász és halászléfőző verseny – Augusztális – Nyárbúcsúztató – Itthon vagy! Magyarország szeretlek! – Adventi Forgatag – Szilveszter. A felsorolt rendezvények tervezett költsége 62,5 millió forint.

Dunaújvárosi Bűn és Balesetmegelőzési Nap keretében előadást fog tartani a Dózsa Moziban december 12-én dr. Zacher Gábor ismert toxikológus, amit ugyancsak támogatott a bizottság.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Március 15. 21:59, csütörtök | Helyi

Márciusi ünnep

A hagyományokhoz híven városunk a Palotás József alkotásánál tartotta a március 15-i ünnepségét. A Vasas Táncegyüttes színvonalas műsora és Farkas Erik színművész szavai elevenítették fel 1848 eseményeit.

2018. Március 14. 11:01, szerda | Helyi

Húsvéti készülődés a múzeumban

Az Intercisa Múzeum Húsvéti készülődés ˗ családi délután az Intercisa Múzeumban címmel családi programot szervez március 24-én, szombaton 14-18 óráig.

2018. Március 14. 01:56, szerda | Helyi

Miniszter az élményfürdőben

Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztésért felelős miniszter volt ma városunk vendége.

2018. Március 12. 10:31, hétfő | Helyi

Női kézilabda: Hét év - hét kérdés

Hét éve 2011. március elsején jött létre a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia. A múltat szeretnénk felidézni.