Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. December 07. 10:23, csütörtök | Helyi

Helyi tarifaemelést kér volán, bizottsági nem volt a válasz

Helyi tarifaemelést kér volán, bizottsági nem volt a válasz

A Gazdasági és Területfejlesztési Bizottság szerdán 37 témát tárgyalt meg. Támogatta az Apáczai út melletti sétány kivilágítását, egy táborállási terület áttervezését, de nemet mondott a tarifaemelésre.

Szerdán, december 6-án ülésezett a Gazdasági és Területfejlesztési Bizottság. A tárgyalt 37 napirendi pont többsége korábbi önkormányzati támogatások elszámolása volt, valamint különféle szerződések jövő évre szóló meghosszabbítása, illetve módosítása volt a pontosabb adatok ismeretében.

Néhány téma viszont nagyobb lakossági érdeklődésre is számíthat. Ilyen például, hogy a helyi autóbusz-közlekedést lebonyolító KNyKK Zrt. az önkormányzat elé tárta a múlt évre vonatkozó várható gazdasági eredményét, amely az előző évekét meghaladó üzemviteli és gazdasági költségeket tartalmaz. Evégett a szolgáltató cég a várható inflációval arányos, mintegy 2,5%-os tarifa (viteldíj) emelésre tett javaslatot. A bizottság a tájékoztatót tudomásul vette, de a viteldíj módosítást nem támogatta. A végső döntést a kérdésben a december 14-i közgyűlés hozza meg

Három ajánlat érkezett az Európatanács utca – Csabagyöngye utca –Barsi Dénes utca – Táborállás utca által határolt területen végrehajtandó területrendezési módosítás ellátására. A legkedvezőbb ajánlatot nettó egymillió forint összegben a TT1 Tanácsadó és Tervező Kft. adta, így a megbízást a nevezett cég kapja, amennyiben a jövő heti közgyűlés is egyetért a javaslattal.

Dunaújváros önkormányzata szükségesnek tartja az Apáczai Csere János út melletti sétány megvilágítását. Az ehhez szükséges terv elkészült. A DVG Zrt. csaknem bruttó 3 millió forintért vállalja el a kivitelezést Előterjesztette a

Dunaújvrosi Kistérségi Turisztikai Nkft. jövő évi munkatervét, amelyben az alábbi nagy városi rendezvények szerepelnek: Májusi mulatság – bringatúra – Parázs Varázs - Horgász és halászléfőző verseny – Augusztális – Nyárbúcsúztató – Itthon vagy! Magyarország szeretlek! – Adventi Forgatag – Szilveszter. A felsorolt rendezvények tervezett költsége 62,5 millió forint.

Dunaújvárosi Bűn és Balesetmegelőzési Nap keretében előadást fog tartani a Dózsa Moziban december 12-én dr. Zacher Gábor ismert toxikológus, amit ugyancsak támogatott a bizottság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.