Városlista
2018. október 16, kedd - Gál

Hírek

2017. December 07. 10:23, csütörtök | Helyi

Helyi tarifaemelést kér volán, bizottsági nem volt a válasz

Helyi tarifaemelést kér volán, bizottsági nem volt a válasz

A Gazdasági és Területfejlesztési Bizottság szerdán 37 témát tárgyalt meg. Támogatta az Apáczai út melletti sétány kivilágítását, egy táborállási terület áttervezését, de nemet mondott a tarifaemelésre.

Szerdán, december 6-án ülésezett a Gazdasági és Területfejlesztési Bizottság. A tárgyalt 37 napirendi pont többsége korábbi önkormányzati támogatások elszámolása volt, valamint különféle szerződések jövő évre szóló meghosszabbítása, illetve módosítása volt a pontosabb adatok ismeretében.

Néhány téma viszont nagyobb lakossági érdeklődésre is számíthat. Ilyen például, hogy a helyi autóbusz-közlekedést lebonyolító KNyKK Zrt. az önkormányzat elé tárta a múlt évre vonatkozó várható gazdasági eredményét, amely az előző évekét meghaladó üzemviteli és gazdasági költségeket tartalmaz. Evégett a szolgáltató cég a várható inflációval arányos, mintegy 2,5%-os tarifa (viteldíj) emelésre tett javaslatot. A bizottság a tájékoztatót tudomásul vette, de a viteldíj módosítást nem támogatta. A végső döntést a kérdésben a december 14-i közgyűlés hozza meg

Három ajánlat érkezett az Európatanács utca – Csabagyöngye utca –Barsi Dénes utca – Táborállás utca által határolt területen végrehajtandó területrendezési módosítás ellátására. A legkedvezőbb ajánlatot nettó egymillió forint összegben a TT1 Tanácsadó és Tervező Kft. adta, így a megbízást a nevezett cég kapja, amennyiben a jövő heti közgyűlés is egyetért a javaslattal.

Dunaújváros önkormányzata szükségesnek tartja az Apáczai Csere János út melletti sétány megvilágítását. Az ehhez szükséges terv elkészült. A DVG Zrt. csaknem bruttó 3 millió forintért vállalja el a kivitelezést Előterjesztette a

Dunaújvrosi Kistérségi Turisztikai Nkft. jövő évi munkatervét, amelyben az alábbi nagy városi rendezvények szerepelnek: Májusi mulatság – bringatúra – Parázs Varázs - Horgász és halászléfőző verseny – Augusztális – Nyárbúcsúztató – Itthon vagy! Magyarország szeretlek! – Adventi Forgatag – Szilveszter. A felsorolt rendezvények tervezett költsége 62,5 millió forint.

Dunaújvárosi Bűn és Balesetmegelőzési Nap keretében előadást fog tartani a Dózsa Moziban december 12-én dr. Zacher Gábor ismert toxikológus, amit ugyancsak támogatott a bizottság.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 15. 08:38, hétfő | Helyi

Csütörtökön közgyűlés, pályázatok garmadája is téma lesz

átogatóközpont a Mondbach kúriában, arborétum-fejlesztés, Aquantis információs központ, Kandó Kálmán tér átalakítása, kerékpárút hálózat fejlesztése és hasonlók.Felszámolási eljárás indult a szennyvíztisztító ellen.

2018. Október 11. 17:09, csütörtök | Helyi

Bontják az uszodát!

Ahogy ígérték az illetékesek, hétfőn megkezdődött a Fabó Éva Sportuszoda felújítása. Aki a napokban arra jár, láthatja, a külső borítást már bontják.

2018. Október 10. 21:56, szerda | Helyi

Három értékes ingatlan megvételét utasította el a gazdasági bizottság

Önkormányzati feladat lesz a megbüntetett hajléktalanok ingóságainak megőrzése. Erről és 3 ingatlan megvételének elutasításáról döntött szerdai (2018.10.10.) ülésén a Gazdasági és Területfejlesztési Bizottság.

2018. Október 10. 20:25, szerda | Helyi

Zöld recept - a mozgás gyógyszer

A magyar kormány kiemelt népegészségügyi célkitűzése között szerepel a szívinfarktus csökkentése, stroke megelőzése, lábamputálások csökkentése, amelynek egyik eseménye a Zöld recept - A mozgás gyógyszer rendezvény.