Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Május 15. 07:29, csütörtök | Helyi

Hetesek után érdi bronz

Hetesek után érdi bronz

Ahogy a bronzcsata első, érdi mérkőzésén, úgy a tegnapi, hazai összecsapáson is hetesek döntötték el a győztes kilétét.

Sajnos ahogy legutóbb, úgy ezúttal is az Érd dobta pontosabban a büntetőket, így a hatalmas küzdelem végén ők szerezték meg a bajnokság harmadik helyét.

Elszántan várta a tegnap esti, Érd elleni bronzpárharc második mérkőzését a DKKA női kézilabda csapata, melynek az idegenben, büntetőkkel elveszített csata után mindenképpen nyernie kellett ma ahhoz, hogy maradjon esélye a bajnokság harmadik helyének megszerzésére.

Remek védekezés

Együttesünk ennek megfelelően vágott is neki a találkozónak, hiszen két kivédekezett vendégtámadás után előbb Bulath, majd Hosszu talált Oguntoye kapujába, s máris 2-0-s hazai előnyt mutatott az eredményjelző. Nem sokáig, mert az érdiek két perc alatt egalizáltak, majd Ferling, illetve Bulath újabb találatára is volt válaszuk, s szorosan tapadtak a keményen küzdő Kohászra (4-4). Mely a játékrész derekához érve még egyet emelt a csapásszámon, s remek védőmunkájának, valamint Vig több védésének köszönhetően valósággal megfojtotta a az ellenfél támadójátékát, s mivel az érdi kapu előtt Vincze, Bulath és Hosszu sem tudott hibázni, így a 15. percben időt kellett kérnie Szabó Edinának (8-4).
A folytatásban valamelyest feljavult az érdiek támadójátéka, de csapatunk továbbra is kézben tartotta a meccset, s hiába jött fel egyszer kettő találata a vendég együttes, Bulath és Vincze újabb villanásai után megint nyugodtabban tekinthettünk az eredményjelzőre (11-7). A félidő hajrájában az addiginál is keményebb játékot láthattak a Dunaújvárosi Sportcsarnokot teljesen megtöltő drukkerek, s bár az Érd egy gólt ledolgozott négyfás hátrányából, s mutatott játék, valamint a 12-9-es vezetés mindenképpen bíztató volt a folytatásra nézve.

Drámai véghajrá

Amilyen jól alakult az első felvonás, olyan rosszul kezdődött a második, ugyanis a vendégek kemény, már-már durva védekezésével nem tudott mit kezdeni együttesünk, mely az első tíz percben mindössze egyetlen gólt tudott szerezni, miközben az érdiek négy alkalommal is bevették a hazai kaput, így hosszú idő után újból ki tudtak egyenlíteni (13-13). Bulath távoli bombája után azonban ismét sikerült visszavenni az előnyt, majd a 48. percben újból Anita volt eredményes, így bő tíz perccel a rendes játékidő vége előtt még mindig a mieink vezettek minimális különbséggel (16-15).
A következő bő hat perc viszont borzalmasan alakult a mieink számára, hiszen támadásban több hibát is vétettek a Kohász játékosai, s ezt kegyetlenül megbüntette az érdi egylet, mely felállt fal ellen és indulásból is betalált, s egymás után szerzett öt találatával hatalmas lépést tett a győzelem felé (16-20). Az 55. percben a vendégek edzője időt kért, s a rövid pauza után egy hatalmas elszántsággal játszó Dunaújvárost láthattunk a pályán. Mátéfi Eszter tanítványai ismét kiválóan védekeztek, míg támadásban kevés húzásból tudtak ziccereket kialakítani, s az 59. percben előbb egalizáltak, majd a vezetést is visszavették (22-21).
Sőt, a mieinknek volt lehetőség a mérkőzés eldöntésére is, mert egy újabb labdaszerzés után Hosszu iramodhatott meg egyedül az érdi kapu felé, ám ziccerét hárítani tudta a vendégek kapusa, így az utolsó fél perc is tartogatott izgalmakat. Sajnos a vendégek utolsó támadását nem tudta kivédekezni csapatunk, így az első meccshez hasonlóan ezúttal is hétméteresek döntötték el a meccs sorsát. S, mint később kiderült, sajnos a bronzéremét is, mert míg az érdiek mind az öt büntetőjüket belőtték, addig nálunk az első kimaradt, így a 27-26-ra megnyert meccs után az érdiek járhattak örömtáncot a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. A Kohász gárdáját is megilleti azonban minden dicséret, mert az elmúlt két mérkőzéshez hasonlóan az egész szezonban hatalmasat küzdöttek, így kétség sem férhet helyükhöz a bajnoki élmezőnyben.

DKKA – Érd
26-27 (12-9, 22-22) – hétméteresekkel

DKKA: Víg, Hosszu 3, Rádl, Takács D. 1, Vincze 5, Bulath 11, Ferling 5. Csere: Csiszár (kapus), Gera 1, Kővári, Sánta, Kopecz. Vezetőedző: Mátéfi Eszter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.