Városlista
2019. január 18, péntek - Piroska

Hírek

2018. November 08. 16:00, csütörtök | Helyi sport
Forrás: dfve.hu

Hétvégén Szuperkupa döntő vár a dunaújvárosiakra

Hétvégén Szuperkupa döntő vár a dunaújvárosiakra

November 10-én rendezik meg Kriirishiben, helyi idő szetint 13 órakor a Kirishi – Dunaújvárosi Egyetem-MASRSK Graphics női vízilabda Szuperkupa döntőt.

A mérkőzésre való felkészülésről, elvárásokról Mihók Attilával (képünkön), a DUE-MSARSK vezetőedzőjével beszélgettünk.

- Hogyan sikerült felkészítened csapatodat a rájuk váró megmérettetésre?

- Egyenlőre nem volt időnk felkészülni a Kirishi csapatára, mert folyamatosan feladataink voltak, ennek a hétnek a célkitűzése. A görögországi felkészülésnek leginkább az volt az értelme és értéke, hogy az orosz csapathoz hasonló, illetve minőségű játékosokból álló csapat ellen tudtunk dolgozni, ahol nagyjából minden méterért, labdáért meg kellett küzdenünk keményen. Erre számíthatunk szombaton is. Az elmúlt időszakot tekintve nagy a jövés-menés: Athén, Szeged, Eger, Világliga meccs, Kirishi, utazás, meccs, hazautazás, meccs, gyakorlatilag táskából élünk és buszban, repülőben ülünk fél napokat, napokat. Ez önmagában fárasztó, sokszor jobb egy edzés, mint egy négy órás busz/repülő út, de most ezek a lehetőségeink, így kell megoldanunk a helyzetet. Mindezek mellett eddig külön alkalom nem volt a felkészülésre, Fehérváron lesz egy kétkapus edzésünk szerdán este, csütörtökön Sárbogárdon lesz egy úszó/lábtempós edzésünk és pénteken este lesz még lehetőségünk együtt készülni Kirishiben. Azt gondolom, hogy elméletben mindenki tudja a feladátát, itt inkább azon fog múlni, hogy ki, mennyire tud ráhangolódni a harcra és a saját teljesítményének a felelősségével a jó eredmény érdekében a csapat mellé állni.

- A két együttes játékosállományát tekintve, milyen kimenetelre számítasz?

- Úgy gondolom, abban az esetben van esélyünk elfogadható eredményt elérni, ha valamilyen szinten a saját, kellemetlen stílusunkat rá tudjuk erőltetni az ellenfelünkre és ezzel mi tudnánk meglepni őket. Ha ezzel sikerülne elbizonytalanodniuk, vagy azt elérni, hogy kevésbbé komfortosabban érezzék magukat a medencében – mint ahogy ezt tavaly egy pár napos közös edzőtábor alatt sikerült megvalósítani – akkor akár számunkra kedvező eredmény születhet. A csapatunkat olyan fiatalok alkotják, akiknek még szinte felnőtt mérkőzésen sem kellett helyt állniuk, nem hogy ilyen szinten, minőségben. Az is kiderült az edzőtábor alkalmával, hogy ki az, aki a jelen állás szerint használható és ki kevésbbé. Ez egy tanulási folyamat, ami nem megy egyről a kettőre, sok hibát el kell követniük ahhoz, hogy később a jó megoldásokat válasszák pólósaim.

- A korai kezdés befolyásolhatja a játékosok teljesítményét?

- A mérkőzés kezdési időpontja nem gondolom, hogy problémát fog okozni, mivel abban az időtájban amúgy is szoktunk edzeni, nem fog felborulni a lányok bioritmusa.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 13. 15:48, vasárnap | Helyi sport

VERESÉG NAGY KÜZDELEMBEN!

Fordulatos, kemény csatában szenvedett egygólos, 25-24-es vereséget akadémiánk felnőtt csapata a Debrecen elleni hazai bajnokin.

2019. Január 12. 14:28, szombat | Helyi sport

A dunaújvárosi Bodor Péter a legjobb magyar motorcsónak-versenyző

A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Az idén 59 sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére.

2019. Január 12. 14:10, szombat | Helyi sport

2018 legjobb sportolói: dunaújvárosiakra is lehet szavazni

Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke az M4 Sporton ismertette a listákat. Az MSÚSZ elnöksége és a Magyar Paralimpiai Bizottság 11 kategóriában tízes jelöltlistát állított össze - dunaújvárosiakkal...

2019. Január 12. 10:51, szombat | Helyi sport

Folytatás a Hokiklub ellen

A Hokiklub Budapest ellen folytatja az ERSTE Liga bajnokságát a Dunaújvárosi Acélbikák csapata január 13-án, vasárnap 17 órától hazai jégen.