Városlista
2019. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Július 03. 17:34, kedd | PR

Hiánycikk a prémium irodaház

Hiánycikk a prémium irodaház

A magánlakás piachoz hasonlóan izgalmas jelenleg az iroda piac is. A befektetőket minden érdekli, ami ingatlan, hiszen jó befektetés a vétel. Az iroda szegmensben van, ami kifejezetten keresett -

-bérlői és vevői oldalon egyaránt.

Még nem vagyunk a csúcson

Bizakodóak a szakértők, nem véletlenül épül és népesül be gyorsan igen sok irodaház - elsősorban Budapesten. Az olyan régebbi piaci szereplők, mint az In-Management, egyre értékesebbnek bizonyuló portfólióval állnak a vásárlók és bérlők rendelkezésére.

A jövő befektetésének az ipari/logisztikai ingatlanokat, és a kiskereskedelmi szegmenst tartják, ahogy ezt a 2018 júniusi ‘Valuation and Investment 2018’ konferencia meghívott szakértői is megerősítették.
Azt érdemes a prognózisokhoz hozzátenni, hogy az ingatlanpiac klasszikusan kiszámíthatatlan, mivel sok komponensű. Az érdeklődés és az árak csúcsra érését és az azt követő visszaesést még a profi elemzők sem tudják pontosan megtippelni.
Gondoljunk csak a budapesti lakáspiacra, ahol már az idei év elejére jósolták a fordulatot. Ennek ellenére továbbra is megállíthatatlanok a vevők, és bár emelni már nehéz az árszintet, a most eladósorban levő ingatlanok akár pár héten belül elkelnek.
A régióban Magyarország - Szlovákia és Csehország mellett - felfelé menő ingatlanpiaccal dicsekedhet. Romániában már lanyhul az érdeklődés, Lengyelországból pedig elszivárognak a befektetők.A lakásiroda már a múlté

Idehaza a prémium irodaházakba érdemes leginkább befektetni, ezen a téren ugyanis még mindig nagyobb a bérlői kereslet, mint a kínálat. Sokan szeretnének igazán minőségi és a mai követelményeknek megfelelő irodaházat bérelni, ám inkább a közép kategóriában lehet válogatni.
Ez nem újkeletű jelenség. Már 2017-ben arról lehetett olvasni, hogy az A és B kategóriás irodaházak iránt növekedett az érdeklődés. A 2016-os 54 százalék helyett akkor 60 százaléka kereste az érdeklődőknek a magasabb színvonalú szolgáltatásokat.
Már 2017-ben jellemző volt, hogy kevesebb cég szeretett volna házban, lakásban kialakított irodába költözni. A kisebb alapterületű lakásirodák azóta még inkább veszítettek népszerűségükből. Ez az albérlet boomnak is köszönhető, amely felhajtotta a lakások árát - így kifizetődőbb lett irodaházban működtetni a céget.

Az A és B kategória keresettsége annak is a következménye, hogy általában a prémium irodákba ‘komoly’ cégek költöznek, amelyek folyamatosan hosszabbítják az ott tartózkodásukat, és kevésbé mobilisak. Ezeknél a helyeknél tehát ritkább az üresedés. Nem véletlenül lendült fel - a nagy érdeklődés nyomán - a prémium és fenntartható irodaházak fejlesztése, többek közt a Váci úti irodafolyosón, Észak- és Dél-Budán. Így bővül és bővülni fog a kínálat a közeljövőben.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 15. 18:08, hétfő | PR

Igazi szenzációval készül Erdős Csaba Alsóörsre

Kaszkadőr világsztár a Balaton parton

2019. Április 01. 15:46, hétfő | PR

Iskolát újítanak fel, sportcsarnokot építenek

Több mint 800 millió forint értékű iskolafelújítási és bővítési munkát nyert nyílt közbeszerzési pályázaton a Jánosik és Társai Kft. Szécsényben.

2019. Március 12. 17:16, kedd | PR

Metró Áruházakat takarítanak

Ismét a takarítási üzletágban piacvezető Jánosik és Társai Kft. nyerte el a hazai 12 Metró áruház tisztán tartását, az épületek körüli területek gondozását.

2019. Február 11. 17:18, hétfő | PR

Fókuszban a jó nyelvtanár és nyelvvizsgáztató

Nyelviskola és tanár közös célja, hogy minél több diák tegyen sikeres vizsgát. Ám ez csak akkor lehetséges, ha a rendszert kiválóan ismerő szakértők készítik fel, majd vizsgáztatják a tanulókat.