Városlista
2018. szeptember 23, vasárnap - Tekla

Hírek

2018. Július 03. 17:34, kedd | PR

Hiánycikk a prémium irodaház

Hiánycikk a prémium irodaház

A magánlakás piachoz hasonlóan izgalmas jelenleg az iroda piac is. A befektetőket minden érdekli, ami ingatlan, hiszen jó befektetés a vétel. Az iroda szegmensben van, ami kifejezetten keresett -

-bérlői és vevői oldalon egyaránt.

Még nem vagyunk a csúcson

Bizakodóak a szakértők, nem véletlenül épül és népesül be gyorsan igen sok irodaház - elsősorban Budapesten. Az olyan régebbi piaci szereplők, mint az In-Management, egyre értékesebbnek bizonyuló portfólióval állnak a vásárlók és bérlők rendelkezésére.

A jövő befektetésének az ipari/logisztikai ingatlanokat, és a kiskereskedelmi szegmenst tartják, ahogy ezt a 2018 júniusi ‘Valuation and Investment 2018’ konferencia meghívott szakértői is megerősítették.
Azt érdemes a prognózisokhoz hozzátenni, hogy az ingatlanpiac klasszikusan kiszámíthatatlan, mivel sok komponensű. Az érdeklődés és az árak csúcsra érését és az azt követő visszaesést még a profi elemzők sem tudják pontosan megtippelni.
Gondoljunk csak a budapesti lakáspiacra, ahol már az idei év elejére jósolták a fordulatot. Ennek ellenére továbbra is megállíthatatlanok a vevők, és bár emelni már nehéz az árszintet, a most eladósorban levő ingatlanok akár pár héten belül elkelnek.
A régióban Magyarország - Szlovákia és Csehország mellett - felfelé menő ingatlanpiaccal dicsekedhet. Romániában már lanyhul az érdeklődés, Lengyelországból pedig elszivárognak a befektetők.A lakásiroda már a múlté

Idehaza a prémium irodaházakba érdemes leginkább befektetni, ezen a téren ugyanis még mindig nagyobb a bérlői kereslet, mint a kínálat. Sokan szeretnének igazán minőségi és a mai követelményeknek megfelelő irodaházat bérelni, ám inkább a közép kategóriában lehet válogatni.
Ez nem újkeletű jelenség. Már 2017-ben arról lehetett olvasni, hogy az A és B kategóriás irodaházak iránt növekedett az érdeklődés. A 2016-os 54 százalék helyett akkor 60 százaléka kereste az érdeklődőknek a magasabb színvonalú szolgáltatásokat.
Már 2017-ben jellemző volt, hogy kevesebb cég szeretett volna házban, lakásban kialakított irodába költözni. A kisebb alapterületű lakásirodák azóta még inkább veszítettek népszerűségükből. Ez az albérlet boomnak is köszönhető, amely felhajtotta a lakások árát - így kifizetődőbb lett irodaházban működtetni a céget.

Az A és B kategória keresettsége annak is a következménye, hogy általában a prémium irodákba ‘komoly’ cégek költöznek, amelyek folyamatosan hosszabbítják az ott tartózkodásukat, és kevésbé mobilisak. Ezeknél a helyeknél tehát ritkább az üresedés. Nem véletlenül lendült fel - a nagy érdeklődés nyomán - a prémium és fenntartható irodaházak fejlesztése, többek közt a Váci úti irodafolyosón, Észak- és Dél-Budán. Így bővül és bővülni fog a kínálat a közeljövőben.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Szeptember 14. 18:48, péntek | PR

Michelinnél takarít a Jánosik Kft.

Több mint 12 ezer négyzetméteren, irodákat és üzemi épületeket takarít október 1-től, a Michelin Hungária Kft. nyíregyházi gyárában a Jánosik és Társai Kft.

2018. Augusztus 24. 17:14, péntek | PR

Szigetelik az Akadémia miskolci székházát

Csaknem 100 négyzetméternyi falfelület szigetelésén dolgoznak a Jánosik és Társai Kft. szakemberei a Magyar Tudományos Akadémia miskolci székházában.

2018. Július 03. 17:41, kedd | PR

Minden, amit a fürdőszobai csaptelepekről tudni kell

A fürdőszoba szaniterek kiválasztása csak elsőre tűnik könnyű feladatnak. Ha már eldöntöttük, hogy milyen kádat szeretnénk, jöhet a következő lépés, a csaptelek(ek) kiválasztása.

2018. Július 03. 17:39, kedd | PR

Pakolási tippek hátizsákos túrázáshoz

Tombol a nyár, a napok egyre melegebbek, mégis változékony az időjárás. Meglepetésszerűen érkezhet egy-egy zápor, zivatar. Ám nemcsak az időjárásra kell felkészülnie egy túrázónak, jól át kell gondolnia -