Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. December 16. 15:10, péntek | PR
Forrás: (x)

Hogyan válasszunk elektromos radiátort?

Hogyan válasszunk elektromos radiátort?

Íme, a legfontosabb szempontok.

Az elektromos fűtés számos lehetőséget kínál: a piacon rengeteg készülék elérhető választható dizájnnal, színnel, stílussal, formával és számos csodálatos funkcióval, amelyeket beilleszthet vagy épp kiiktathat az egyéni fűtési tervéből. Segítünk megérteni, melyik elektromos radiátor a legmegfelelőbb az Ön számára.

Az elektromos radiátor kiválasztása összetett feladatnak tűnhet: nagyon sokféle típus áll rendelkezésre a fosszilis tüzelésű fűtéshez képest, amelyből csak egyfajta forma és stílus elérhető.

Beépített vezérlés

Érdemes olyan elektromos radiátort választani, amely rendelkezik saját beépített digitális programozó applikációval, ezáltal minden helyiséghez és zónához egyedi programot állíthat be rajta. A radiátorok így minden helyiségben be- vagy kikapcsolhatók vagy más hőmérsékletre állítható.

Intelligens vezeték nélküli vezérlés

Vannak radiátorok, amelyek vezérelhetők Wi-Fi-n keresztül is, így be- vagy kikapcsolhatja őket akár anélkül, hogy a házban tartózkodna. Az ilyen radiátorokat egy felhő alapú alkalmazáson keresztül, okostelefonon, iPaden vagy számítógépen vezérelheti, percről percre nyomon követve az energiafelhasználását minden szobában. Az applikáció akár hasznos javaslatokat is tehet Önnek a hírfolyamon keresztül az energiamegtakarítás és a költségek csökkentése érdekében.

Mobilalkalmazás

Sok elektromos radiátor vezérelhető okostelefonjával, iPadjével vagy laptopjával, méghozzá nem csak az egész rendszer, hanem minden egyes radiátor külön-külön is.

Ma már nem csupán egy gázfűtésre szolgáló doboz van a falon, amelyen keresztül csak a kazánt tudja be- vagy kikapcsolni az összes radiátorral együtt. Minden radiátor adott hőmérsékletre állítható vagy kikapcsolható, míg a többi radiátor bekapcsolva marad.

Vannak olyan elektromos fűtőelemek is, amelyek érzékelik, ha nyitva maradt egy ablak vagy ajtó, és le tudják kapcsolni a fűtést az energiapazarlás elkerülése érdekében - mondja Tóth Tamás, a Magyar Országos Elektromos Fűtés Szövetség elnöke.

Ez létfontosságú, ha valaki nyitva hagyja a hálószoba ablakát és elmegy otthonról, vagy egy irodaházban, ahol egész hétvégére nyitva marad az ablak. Ilyen esetekben az intelligens radiátor reagál erre a hőmérsékletváltozásra, és nem kapcsol be újra, amíg a hőmérséklet nem stabilizálódik, jelezve, hogy az ajtót vagy ablakot bezárták.

Jelenlétérzékelés

Ma már olyan fűtőelemek is vannak a piacon, amelyek észlelik az emberek jelenlétét, és amelyek segítségével energiát takaríthat meg, amikor épp senki nincs otthon. Az ilyen radiátorok infravörös érzékelője felismeri az emberek mozgását a helyiségben és a mozgás hiányát is, amikor épp senki nincs otthon. Ilyenkor a hőmérséklet lassan csökken, így Ön energiát takarít meg és csökkentheti a fűtésszámlát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről