Városlista
2019. március 19, kedd - József

Hírek

2018. Július 03. 17:07, kedd | PR

Hogyan világítsuk meg a medencét?

Hogyan világítsuk meg a medencét?

A saját medence a nyári bulik középpontja. A kora esti sütögetés közben és mellett mindig jól esik egy kis megmártózás a hűsítő vízben. A kerti fényekkel és medence megvilágítással különleges hangulatot varázsolhatunk -

- éjszakára is!

Mielőtt azonban megszerveznénk az első medencés kerti partit, gondoljuk át, hogyan alakíthatjuk ki a megfelelő világítást. Sőt, a legszerencsésebb az a felállás, amikor még a medence kialakítása előtt állunk és megtervezhetjük a beépítendő fényeket.

Víz feletti világítás

Az, hogy mekkora területet kell bevilágítani, az a medence méretétől függ. Lehet, hogy bőven elegendő néhány földbe szúrható, napelemes kültéri lámpa, vagy inkább több, irányítható fényű spot lámpa, esetleg LED-es fénycsík, vagy épp a rejtett fényforrás lesz számunkra a jó megoldás.

Sokféle világítástechnikai megoldás létezik már arra, hogy különleges hangulatúvá varázsoljuk a medencéket. Lehet azonban bármilyen beépített vagy rejtett fényforrásunk, ha nem figyelünk arra, hogy a medence vize mindig tiszta legyen.

Ma már számtalan olyan modern lámpa van a piacon, melyek közül kedvünkre választhatunk. Érdemes arra ügyelni, hogy a medence körüli világítás összhangban legyen a többi kerti lámpával, hogy egységes stílust képviseljenek.

Víz alatti világítás

A víz alatti fényforrások azok, amelyek helyét és csatlakozási pontjait a medence megépítésekor kell kialakítanunk. Ezek a lámpatípusok mind megfelelnek a biztonsági előírásoknak, nem kell tartani a balesetveszélytől.

A rejtett fényforrásokban az az izgalmas, hogy valóban úgy érezzük, hogy nem is tudjuk honnan jön a fény, de természetes része a felejthetetlen medencés élménynek. Remek hangulatot tud adni egy-egy éjszakai, otthoni strandolásnak.

Azonban mindig tartsuk szem előtt egy-egy lámpatípus előírásait, elképzelhető, hogy vannak olyan fajták, amelyeknél nem ajánlatos, hogy a medence vize túlmelegedjen, mert az hatással lehet a lámpa vagy izzó élettartamára.

RGB fények a medencében

Ha emellett a világítástechnikai megoldás mellett döntünk, akkor bizony kedvünkre, azaz hangulatunknak megfelelően változtathatjuk meg a fényeket, melyek bevilágítják a medencét.

A piros, a kék, a zöld valamint a fehér színek és azok különböző árnyalataival játszhatunk, mikor kapcsolgatjuk a fényeket. Különösen éjszaka nyújt izgalmas és gyönyörű látványt ez a megoldás. Az RGB fények elérhetőek már kültéri RGB LED-szalag változatban is.

Ha bizonytalanok vagyunk a kiválasztott lámpatípusok vízállóságában, vagy, hogy biztosan a megfelelő víz alatti izzó, búra vagy világítástechnikai megoldás mellett döntöttünk, kérjük szakember segítségét!

Címkék: elter.hu

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 12. 17:16, kedd | PR

Metró Áruházakat takarítanak

Ismét a takarítási üzletágban piacvezető Jánosik és Társai Kft. nyerte el a hazai 12 Metró áruház tisztán tartását, az épületek körüli területek gondozását.

2019. Február 11. 17:18, hétfő | PR

Fókuszban a jó nyelvtanár és nyelvvizsgáztató

Nyelviskola és tanár közös célja, hogy minél több diák tegyen sikeres vizsgát. Ám ez csak akkor lehetséges, ha a rendszert kiválóan ismerő szakértők készítik fel, majd vizsgáztatják a tanulókat.

2019. Február 11. 17:15, hétfő | PR

Lámpaboltok egy kattintásnyi távolságban

Az online áruházak hatalmas mértékben könnyítik meg életünket. Időt és energiát, valamint pénzt spórolhatunk meg azzal, ha néhány kattintással lámpa webshopból rendeljük meg a kiválasztott darabokat.

2019. Február 11. 17:13, hétfő | PR

Így lehet egységes a fürdőszobánk

A fürdőszoba stílusa és berendezése sokat elárul annak tulajdonosáról. Törekedjünk arra, hogy minél egységesebb, letisztultabb legyen, hogy valódi kikapcsolódás lehessen az ott töltött idő.