Városlista
2018. szeptember 23, vasárnap - Tekla

Hírek

2018. Július 03. 17:07, kedd | PR

Hogyan világítsuk meg a medencét?

Hogyan világítsuk meg a medencét?

A saját medence a nyári bulik középpontja. A kora esti sütögetés közben és mellett mindig jól esik egy kis megmártózás a hűsítő vízben. A kerti fényekkel és medence megvilágítással különleges hangulatot varázsolhatunk -

- éjszakára is!

Mielőtt azonban megszerveznénk az első medencés kerti partit, gondoljuk át, hogyan alakíthatjuk ki a megfelelő világítást. Sőt, a legszerencsésebb az a felállás, amikor még a medence kialakítása előtt állunk és megtervezhetjük a beépítendő fényeket.

Víz feletti világítás

Az, hogy mekkora területet kell bevilágítani, az a medence méretétől függ. Lehet, hogy bőven elegendő néhány földbe szúrható, napelemes kültéri lámpa, vagy inkább több, irányítható fényű spot lámpa, esetleg LED-es fénycsík, vagy épp a rejtett fényforrás lesz számunkra a jó megoldás.

Sokféle világítástechnikai megoldás létezik már arra, hogy különleges hangulatúvá varázsoljuk a medencéket. Lehet azonban bármilyen beépített vagy rejtett fényforrásunk, ha nem figyelünk arra, hogy a medence vize mindig tiszta legyen.

Ma már számtalan olyan modern lámpa van a piacon, melyek közül kedvünkre választhatunk. Érdemes arra ügyelni, hogy a medence körüli világítás összhangban legyen a többi kerti lámpával, hogy egységes stílust képviseljenek.

Víz alatti világítás

A víz alatti fényforrások azok, amelyek helyét és csatlakozási pontjait a medence megépítésekor kell kialakítanunk. Ezek a lámpatípusok mind megfelelnek a biztonsági előírásoknak, nem kell tartani a balesetveszélytől.

A rejtett fényforrásokban az az izgalmas, hogy valóban úgy érezzük, hogy nem is tudjuk honnan jön a fény, de természetes része a felejthetetlen medencés élménynek. Remek hangulatot tud adni egy-egy éjszakai, otthoni strandolásnak.

Azonban mindig tartsuk szem előtt egy-egy lámpatípus előírásait, elképzelhető, hogy vannak olyan fajták, amelyeknél nem ajánlatos, hogy a medence vize túlmelegedjen, mert az hatással lehet a lámpa vagy izzó élettartamára.

RGB fények a medencében

Ha emellett a világítástechnikai megoldás mellett döntünk, akkor bizony kedvünkre, azaz hangulatunknak megfelelően változtathatjuk meg a fényeket, melyek bevilágítják a medencét.

A piros, a kék, a zöld valamint a fehér színek és azok különböző árnyalataival játszhatunk, mikor kapcsolgatjuk a fényeket. Különösen éjszaka nyújt izgalmas és gyönyörű látványt ez a megoldás. Az RGB fények elérhetőek már kültéri RGB LED-szalag változatban is.

Ha bizonytalanok vagyunk a kiválasztott lámpatípusok vízállóságában, vagy, hogy biztosan a megfelelő víz alatti izzó, búra vagy világítástechnikai megoldás mellett döntöttünk, kérjük szakember segítségét!

Címkék: elter.hu

Ezek érdekelhetnek még

2018. Szeptember 14. 18:48, péntek | PR

Michelinnél takarít a Jánosik Kft.

Több mint 12 ezer négyzetméteren, irodákat és üzemi épületeket takarít október 1-től, a Michelin Hungária Kft. nyíregyházi gyárában a Jánosik és Társai Kft.

2018. Augusztus 24. 17:14, péntek | PR

Szigetelik az Akadémia miskolci székházát

Csaknem 100 négyzetméternyi falfelület szigetelésén dolgoznak a Jánosik és Társai Kft. szakemberei a Magyar Tudományos Akadémia miskolci székházában.

2018. Július 03. 17:41, kedd | PR

Minden, amit a fürdőszobai csaptelepekről tudni kell

A fürdőszoba szaniterek kiválasztása csak elsőre tűnik könnyű feladatnak. Ha már eldöntöttük, hogy milyen kádat szeretnénk, jöhet a következő lépés, a csaptelek(ek) kiválasztása.

2018. Július 03. 17:39, kedd | PR

Pakolási tippek hátizsákos túrázáshoz

Tombol a nyár, a napok egyre melegebbek, mégis változékony az időjárás. Meglepetésszerűen érkezhet egy-egy zápor, zivatar. Ám nemcsak az időjárásra kell felkészülnie egy túrázónak, jól át kell gondolnia -