Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Március 14. 11:57, szerda | Helyi

Honlapunk támogatja: Jótékonysági előadás a Bartókban

Honlapunk támogatja: Jótékonysági előadás a Bartókban

A dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza legújabb bemutatója a Fiatalság bolondság című zenés darab. Az előadás március 17-ei nyílt főpróbája ezúttal egy jótékonysági rendezvény is.

A hagyományokhoz híven a premier előtti nap nyilvános főpróbát tart a teátrum, ahol nem csak az intézmény közönségszervezői láthatják a darabot, hanem ezúttal azoknak a szociálisan hátrányos helyzetűeknek is lehetőséget biztosít ingyenesen megtekinteni az előadást, akik egyébként anyagi vagy szociális helyzetüknél fogva ezt nem tehetnék meg. Az Útkeresést Segítő Szolgálattal együttműködve közel 150 fő, köztük a Gyermekjóléti Szolgálat és a Családsegítő Szolgálat ügyfelei, a Hajléktalanellátás gondozottjai, illetve idős, egyedülálló nyugdíjasok kapnak lehetőséget térítésmentesen megtekinteni a produkciót.

Az esemény mindenképpen fontos szerepet tölt be: a színészek és a táncosok ezen az estén játszanak először nagyközönség előtt, a darab alkotói először kapnak visszajelzést az előadásról, a nézőtéren ülők közül pedig sokaknak ez lesz az első, de reméljük, hogy nem az utolsó színházi élménye.

A két részes zenés vígjáték a prózai tagozat és a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház ko-produkciója, melyet Tasnádi Csaba Jászai-díjas rendező állít színpadra. A saját társulati tagokon és a zenekaron kívül két meghívott vendég: Tóth Sándor és Fonyó Barbara is színpadra lép. A darab koreográfusa Ladányi Andrea Liszt- és Harangozó-díjas érdemes művész.

Az InfoDunaújváros kiemelten fontosnak tartja a BKMH kezdeményezését, s ezért médiatámogatóként részt vállal a rendezvény népszerűsítésében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.