Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. December 11. 08:22, kedd | Helyi

Horváth Jankó egy elégedett zenész

Horváth Jankó egy elégedett zenész

A dunaújvárosi Horváth Jankó igazi zenész családból származik. Már a dédapja hárfaművész volt, édesapja a legendásnak számító Digitál zenekar alapítója, vezetője – amelynek Jankó is tagja.

Testvére Tamás, a Meggyfa című dallal vált országosan ismerté. Azonban Jankó volt az, akinek hamarabb indult be a karrierje. Viszont az utóbbi időben - a kívülálló számára úgy tűnik -, mintha egy kicsit eltűnt volna. A zenész ezt határozottan cáfolja.

- Az tény, hogy a nagyobb médiumokban ritkábban szerepelek, mint korábban, de a Muzsika TV-ben és a Zenebutikban rendszeresen játsszák a dalaimat. Tehát azt nem mondhatnám, hogy eltűntem volna a nyilvánosság elöl. Dalokat írok, és koncertezek a Digitállal.

- 2009-ben öcséddel, Tamással közösen indultatok a Csillag születik tehetségkutató versenyen. Azóta nem dolgoztok együtt. Miért?
- Mindketten más utat járunk, de remek a kapcsolatunk, napi szinten beszélünk. Mindig kikérjük egymás véleményét. Hogy milyen jó a viszonyunk arra csak egy példa: írt két dalt az Úgy csókollakot és a Meggyfát. Megmutatta nekem mindkettőt, majd mondta, válassz közülük egyet, az Úgy csókollak mellett döntöttem, ő pedig a Meggyfával hatalmas sikereket ért el.

- Az Úgy csókollakkal azért te is országosan ismert lettél. Szólóban mégis keveset játszol…
- Nekem a Digitál az első, már csak az édesapám miatt is, akinek nagyon sokat köszönhetek. A Digitállal egész évben tele vagyunk bulival. Havonta négy saját fellépésem is van, tizennyolc dalt játszom egy koncerten. A legújabb dalomra két hét alatt négyezer kattintás jött, az Úgy csókollak pedig már másfél milliónál tart.

- Lemezed viszont nem jelent meg 2013 óta, az volt harmadik. Mi ennek az oka?
- Nincs értelme, mindenki mindent letölt, boltban már szinte senki sem vásárol. Azért így is megélek, a legfontosabb, hogy abból tartom el magamat, amit nagyon szeretek, a zenéből.

- Mondhatjuk, elégedett vagy.
- Igen, sokat koncertezek, itt élek Dunaújvárosban, van egy kisöcsém Beni, akit nagyon szeretek, sokat vagyunk együtt. Ami még nagyon fontos: már készülünk a Digitállal a dunaújvárosi karácsonyi koncertünkre.

Képünkön Horváth Jankó a "kedvenc" Benivel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.