Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Január 14. 00:07, szombat | Helyi

Hősiesség a Barátság úton

Hősiesség a Barátság úton

Földi Zoltán és Hernádi Lajos szomszédok a Barátság út egyik házában. Mindketten szomszédjai Kovácséknak. Mindketten otthon voltak azon a január 3-i este.

Földi úr, meghallotta azt a fura hangot, amelyről később kiderült, hogy a tűz, a lobogó, égő bútorok hangja, s kinézett a folyósóra. Ott már hallotta a kislány sírását, az anya és gyermeke kiabálását is. Akkor ijedt csak meg, amikor egyre halkabban hallotta, majd nem halotta többet… Nem tétovázott, el kezdte betörni az ajtót, rugdosta, verte, egyre idegesebben, hiszen már ömlött a füst, és a sírás már nem hallatszott. Közben hívta a tűzoltókat. Erre a hangra lett figyelmes, Hernádiné Marika, aki igazi jó szomszédja volt Kovácséknak. Alkalomadtán, ha úgy adódott, be szokott segíteni a kislányuk felügyeletébe. Ebbéli segítségnyújtásának köszönhetően kapott tőlük lakáskulcsot. Gyorsan szaladt is vele, hogy kinyissa az ajtót, s bejuthassanak a lakásba.
Zoltán elmondta, hogy akkora már ájultan feküdt anya és kislánya a folyosón, s mérhetetlenül gomolygott bent a füst. Fogta, kihúzta őket a lépcsőházba, ám neki is levegőért kellett befutni a lakásába. Miközben próbált mélyeket lélegezni az erkélyen, észrevette, hogy már ott is vannak a tűzoltók a háznál:
- Mire visszaléptem a folyosóra, már ott is voltak, teljes felszerelésben, s pillanatok alatt elvitték a sérülteket és eloltották a tüzet.
Cserna Gábor még a kórházban meglátogatta a sérült anyát és kislányát. A polgármester a férjnek, Kovács Lajosnak elmondta, hogy hogy százezer forint gyors segítséggel könnyíti a családnak baj elviselését az önkormányzat, továbbá felkérik a DVG Zrt-t a tűzben károsodott lakás helyreállítására, felajánlotta az átmeneti időre szociális bérlakás biztosítását is számukra. Sajnos az édesanyának az égési sérülése mellett a tüdejét is károsította a forró levegő, szerencsére időközben már elhagyhatta az intenzív osztályt. A kislány a körülményekhez képest jó állapotban van.
A polgármester a lakástűz áldozatainak megsegítésén túl elismerésben részesítette az életmentőket is. Kiemelte, hogy az elismerésül átadott nagyértékű karóra jelképes, hiszen ebben az esetben is az időnek, a percnek és pillanatnak kiemelkedő jelentősége van. Gratulált a hősiességükhöz, s a jogkörénél fogva Földi Zoltánt 100.000 forint pénzjutalomban részesítette és mindemellett felterjesztette

Címkék: elismerés, hős, tűz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.