Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. December 15. 20:09, szombat | Sport
Forrás: mti.hu, fotó: infostart.hu

Hosszú Katinka: ez egészen más világbajnokság volt

Hosszú Katinka: ez egészen más világbajnokság volt

Hosszú Katinka nagyon elfáradt, de elégedett teljesítményével a hangcsoui rövidpályás úszó-világbajnokságon, amelyen négy arany- és egy ezüstérmet szerzett.

A háromszoros olimpiai bajnok a szombati versenynapon lépett utoljára rajtkőre a vb-n, s 200 méter vegyesen diadalmaskodott - ebben a számban utoljára a 2012-es isztambuli rövidpályás világbajnokságon kapott ki.
"Azt gondolom, ez az igazi vegyesszám, a négyszázon inkább az állóképességre van szükség, míg a száz az sprintszám. Itt kétszázon azt kell tudni, hogy az ember gyorsan váltson az úszásnemek között, ehhez viszont rengeteget kell gyakorolni" - mondta.
Hosszú "hősiesen bevallotta" - ahogy fogalmazott -, hogy nagyon elfáradt a világbajnokság végére, de nagyon boldog, főleg a 200 méter vegyesen elért ideje miatt. Hozzátette, új edzőjének, Petrov Árpádnak a reakciói is feldobták a hangulatát.
"Árpi új színt visz bele ebbe az egészbe, majdnem elsírta magát az első vb-aranyunk után, amit együtt nyertünk. Ez most furán hangzik, de én már korábban egy kicsit hozzászoktam, de most ez így nagyon jó, egészen más világbajnokság volt" - nyilatkozta az MTI-nek.
Az immár 17-szeres rövidpályás világbajnok Hosszú kijelentette, nem fog pihenni, folytatják a munkát, január elején már edzőtáborban lesz.
Röviden beszélt a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) által indítandó elitsorozatról is: "Egyelőre még nem láttam a dátumokat, sok minden függ majd attól is. Ugyanakkor azt gondolom, ez egyfajta válaszlépése a FINA-nak, ez pedig egy kis győzelem, hiszen ha minél többet tudunk versenyezni, annál jobb lesz az úszásnak." - utalt arra a vitára, amely a FINA és a sztárúszók között robbant ki egy - végül törölt - torinói verseny miatt.
Hosszú nyolc számban nevezett, végül hatban indult el Kínában, négy arany- és egy ezüstérmet szerzett. Szombati sikerét megelőzően, a keddi nyitónapon 400 méter vegyesen, szerdán 200 méter pillangón védte meg címét, valamint 100 méter háton lett második, pénteken pedig 100 méter vegyesen nyert.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.