Városlista
2017. december 15, péntek - Valér

Hírek

2017. Augusztus 12. 02:38, szombat | Helyi

Hum Kristóf tüzet oltott

Hum Kristóf tüzet oltott

Cserna Gábor polgármester egy nagyértékű órával és oklevéllel köszönte meg a 22 éves Hum Kristóf bátorságát.

A fiatalember félelmet nem ismerve létrán kapaszkodva mászott ki a tetőre, hogy oltsa a tüzet 2017. június végén, amikor a Bocskai István utca egyik házának tetőszerkezetébe villám csapott. Kristófék lakása szomszédos a lakhatatlanná vált lakásnak, s dörrenés után tíz perccel, Lőwinger Zoltán polgárőr kopogott be hozzájuk, hogy ég a házuk. Észlelték is ekkor a tetőn a tüzet, s a hátsó teraszon lévő világlocsoló slaggal létrára mászva elkezdte az oltást a tűzoltók megérkezéséig.

Cserna Gábor, polgármester gratulált a fiatalember hősiességéhez. Időközben a sérült lakás tulajdonosa az önkormányzat szakember lakásában várja, hogy a biztosító társaságok felmérjék a kárát, s ekkor fogja kérni, hogy az önkormányzat megbízásából a DVG Zrt nekiálljon a lakása felújításához.

Közben a Római körúti lakástűz károsultjai is az önkormányzat által felajánlott szükséglakásban laknak a lakásuk rendbe tételéig, ők nem igényelték az önkormányzat lakásfelújítását, úgy döntöttek,hogy megoldják saját erejükből, s elfogadták azt a lakást, amely a Bocskai utcai károsultaknak nem felelt meg a helyreállítás befejezéséig.

Mindkét károsultat a közgyűlés 300.000 forint gyorssegéllyel támogatta.

Címkék: elemi kár, segítség

Ezek érdekelhetnek még

2017. December 14. 20:46, csütörtök | Helyi

Közgyűlés: több karácsonyi köszönet, kevés vita, sok döntés

Köszönetek sora kísérte az idei utolsó közgyűlés kezdetét. A következő felemelő mozzanat a Dunaújváros Egészségéért díjak átadása volt. A döntéseket némelykor jó szándékú érvelés és vita kísérte, befolyásolta-

2017. December 14. 03:45, csütörtök | Helyi

Horváth Tomi a Dal megnyerésére készül

Cserna Gábor polgármester fogadta a Sztárban sztárt nyert Horváth Tamást és feleségét, s tolmácsolta városunk elismerését és ajándékot nyújtott át.

2017. December 13. 01:01, szerda | Helyi

Kilátó lesz a Duna-parton

A leendő kilátó helyén tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor, polgármester Dunaújváros közeljövőben épülő új attrakciójáról.

2017. December 12. 22:03, kedd | Helyi

A 2017. évi közmeghallgatás témái.

Az idei év legfontosabb eredményeit vázolta a polgármester, majd a jövő évi fejlesztések közt kiemelte, hogy a városé immár az élményfürdő, amely várhatóan húsvét hetében próbaüzemmel nyílik meg