Városlista
2017. október 17, kedd - Hedvig

Hírek

2017. Augusztus 12. 02:38, szombat | Helyi

Hum Kristóf tüzet oltott

Hum Kristóf tüzet oltott

Cserna Gábor polgármester egy nagyértékű órával és oklevéllel köszönte meg a 22 éves Hum Kristóf bátorságát.

A fiatalember félelmet nem ismerve létrán kapaszkodva mászott ki a tetőre, hogy oltsa a tüzet 2017. június végén, amikor a Bocskai István utca egyik házának tetőszerkezetébe villám csapott. Kristófék lakása szomszédos a lakhatatlanná vált lakásnak, s dörrenés után tíz perccel, Lőwinger Zoltán polgárőr kopogott be hozzájuk, hogy ég a házuk. Észlelték is ekkor a tetőn a tüzet, s a hátsó teraszon lévő világlocsoló slaggal létrára mászva elkezdte az oltást a tűzoltók megérkezéséig.

Cserna Gábor, polgármester gratulált a fiatalember hősiességéhez. Időközben a sérült lakás tulajdonosa az önkormányzat szakember lakásában várja, hogy a biztosító társaságok felmérjék a kárát, s ekkor fogja kérni, hogy az önkormányzat megbízásából a DVG Zrt nekiálljon a lakása felújításához.

Közben a Római körúti lakástűz károsultjai is az önkormányzat által felajánlott szükséglakásban laknak a lakásuk rendbe tételéig, ők nem igényelték az önkormányzat lakásfelújítását, úgy döntöttek,hogy megoldják saját erejükből, s elfogadták azt a lakást, amely a Bocskai utcai károsultaknak nem felelt meg a helyreállítás befejezéséig.

Mindkét károsultat a közgyűlés 300.000 forint gyorssegéllyel támogatta.

Címkék: elemi kár, segítség

Ezek érdekelhetnek még

2017. Október 16. 13:53, hétfő | Helyi

Csütörtökön közgyűlés – rendhagyó kezdettel

Székesfehérvár mellett tesz városunk támogató szándéknyilatkozatot, majd további 46 napirendi pontot tárgyal nyílt ülésen és hármat zárt ajtók mögött a testület.

2017. Október 16. 01:14, hétfő | Helyi

Végére biztos győzelem

A második félidő elején még kétgólos hátrányban volt, de nagyot küzdött, s végül hétgólos, 31-24-es sikert aratott együttesünk a CSM Roman elleni EHF Kupa találkozón.

2017. Október 16. 01:03, hétfő | Helyi

Királylányok mellé királyfiak

A szalagavatókon a végzős lányok, úgy néznek ki a gyönyörű ruháikban, szenzációs frizurákkal, mint a királylányok, ám ne felejtsük el, hogy egy valódi királylányhoz igazi királyfi illik.

2017. Október 16. 00:52, hétfő | Helyi

Tudományos hétre készülnek

A Dunaújvárosi Egyetemen 2017. november 13. és 17. között ismét megrendezik a Tudományos Hét elnevezésű programsorozatot.