Városlista
2017. augusztus 18, péntek - Ilona

Hírek

2017. Augusztus 12. 02:38, szombat | Helyi

Hum Kristóf tüzet oltott

Hum Kristóf tüzet oltott

Cserna Gábor polgármester egy nagyértékű órával és oklevéllel köszönte meg a 22 éves Hum Kristóf bátorságát.

A fiatalember félelmet nem ismerve létrán kapaszkodva mászott ki a tetőre, hogy oltsa a tüzet 2017. június végén, amikor a Bocskai István utca egyik házának tetőszerkezetébe villám csapott. Kristófék lakása szomszédos a lakhatatlanná vált lakásnak, s dörrenés után tíz perccel, Lőwinger Zoltán polgárőr kopogott be hozzájuk, hogy ég a házuk. Észlelték is ekkor a tetőn a tüzet, s a hátsó teraszon lévő világlocsoló slaggal létrára mászva elkezdte az oltást a tűzoltók megérkezéséig.

Cserna Gábor, polgármester gratulált a fiatalember hősiességéhez. Időközben a sérült lakás tulajdonosa az önkormányzat szakember lakásában várja, hogy a biztosító társaságok felmérjék a kárát, s ekkor fogja kérni, hogy az önkormányzat megbízásából a DVG Zrt nekiálljon a lakása felújításához.

Közben a Római körúti lakástűz károsultjai is az önkormányzat által felajánlott szükséglakásban laknak a lakásuk rendbe tételéig, ők nem igényelték az önkormányzat lakásfelújítását, úgy döntöttek,hogy megoldják saját erejükből, s elfogadták azt a lakást, amely a Bocskai utcai károsultaknak nem felelt meg a helyreállítás befejezéséig.

Mindkét károsultat a közgyűlés 300.000 forint gyorssegéllyel támogatta.

Címkék: elemi kár, segítség

Ezek érdekelhetnek még

2017. Augusztus 18. 07:40, péntek | Helyi

Megújul a Dózsa György út

Mintegy egyhónapos türelem, s máris a \"felfrissült\" Dózsa György úton közlekedhetünk az erdei tornapályától kifele.

2017. Augusztus 18. 07:36, péntek | Helyi

Ktasztrófások kitüntetése

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állománya augusztus 17-én állománygyűlésen emlékezett meg nemzeti ünnepünkről.

2017. Augusztus 17. 03:05, csütörtök | Helyi

Kutyapark a Hankooktól

A Hankook az idén második alkalommal indította útjára Közösségi Összefogás a Szebbért elnevezésű, röviden „KÖSZ Hankook!” programját, amelynek keretében létrehozták Dunaújváros első kutyaparkját.

2017. Augusztus 17. 03:02, csütörtök | Helyi

Ünnepi közlekedés

Forgalmi rend változása, áthelyezett buszmegálló augusztus 19-én és 20-án.