Városlista
2018. július 16, hétfő - Valter

Hírek

2017. Augusztus 12. 02:38, szombat | Helyi

Hum Kristóf tüzet oltott

Hum Kristóf tüzet oltott

Cserna Gábor polgármester egy nagyértékű órával és oklevéllel köszönte meg a 22 éves Hum Kristóf bátorságát.

A fiatalember félelmet nem ismerve létrán kapaszkodva mászott ki a tetőre, hogy oltsa a tüzet 2017. június végén, amikor a Bocskai István utca egyik házának tetőszerkezetébe villám csapott. Kristófék lakása szomszédos a lakhatatlanná vált lakásnak, s dörrenés után tíz perccel, Lőwinger Zoltán polgárőr kopogott be hozzájuk, hogy ég a házuk. Észlelték is ekkor a tetőn a tüzet, s a hátsó teraszon lévő világlocsoló slaggal létrára mászva elkezdte az oltást a tűzoltók megérkezéséig.

Cserna Gábor, polgármester gratulált a fiatalember hősiességéhez. Időközben a sérült lakás tulajdonosa az önkormányzat szakember lakásában várja, hogy a biztosító társaságok felmérjék a kárát, s ekkor fogja kérni, hogy az önkormányzat megbízásából a DVG Zrt nekiálljon a lakása felújításához.

Közben a Római körúti lakástűz károsultjai is az önkormányzat által felajánlott szükséglakásban laknak a lakásuk rendbe tételéig, ők nem igényelték az önkormányzat lakásfelújítását, úgy döntöttek,hogy megoldják saját erejükből, s elfogadták azt a lakást, amely a Bocskai utcai károsultaknak nem felelt meg a helyreállítás befejezéséig.

Mindkét károsultat a közgyűlés 300.000 forint gyorssegéllyel támogatta.

Címkék: elemi kár, segítség

Ezek érdekelhetnek még

2018. Július 14. 09:04, szombat | Helyi

Több mint tízezren a vasasnapon

Több mint tízezren vettek részt a XLI Vasas- és Kohásznapon július 13-án Dunaújvárosban. A rendezvényt a Vasmű nagy parkolójában tartották meg.

2018. Július 13. 14:49, péntek | Helyi

Fél \"pályán\" túl a Rockmaraton

Csütörtökön több remek koncertet is láthatott a Szalki-sziget közönsége a Rockmaratonon. A buli folytatódik vasárnap hajnalig.

2018. Július 13. 14:44, péntek | Helyi

Ismét gyerünk a moziba be! - Felhőkarcoló

Felhőkarcoló /Skyscraper/ Rated: 12 Formátum: 2D / 3D színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm Bemutató: 2018. július 12. Hossz: 102 perc.

2018. Július 13. 14:39, péntek | Helyi

Farkas Izsák a ligeti fesztiválon

FARKAS IZSÁK ÖNÁLLÓ KONCERTJE lesz a Petőfi liget Zenepavilonjában július 15-én vasárnap 20 órától.