Városlista
2018. március 20, kedd - Klaudia, Alexandra

Hírek

2017. Augusztus 12. 02:38, szombat | Helyi

Hum Kristóf tüzet oltott

Hum Kristóf tüzet oltott

Cserna Gábor polgármester egy nagyértékű órával és oklevéllel köszönte meg a 22 éves Hum Kristóf bátorságát.

A fiatalember félelmet nem ismerve létrán kapaszkodva mászott ki a tetőre, hogy oltsa a tüzet 2017. június végén, amikor a Bocskai István utca egyik házának tetőszerkezetébe villám csapott. Kristófék lakása szomszédos a lakhatatlanná vált lakásnak, s dörrenés után tíz perccel, Lőwinger Zoltán polgárőr kopogott be hozzájuk, hogy ég a házuk. Észlelték is ekkor a tetőn a tüzet, s a hátsó teraszon lévő világlocsoló slaggal létrára mászva elkezdte az oltást a tűzoltók megérkezéséig.

Cserna Gábor, polgármester gratulált a fiatalember hősiességéhez. Időközben a sérült lakás tulajdonosa az önkormányzat szakember lakásában várja, hogy a biztosító társaságok felmérjék a kárát, s ekkor fogja kérni, hogy az önkormányzat megbízásából a DVG Zrt nekiálljon a lakása felújításához.

Közben a Római körúti lakástűz károsultjai is az önkormányzat által felajánlott szükséglakásban laknak a lakásuk rendbe tételéig, ők nem igényelték az önkormányzat lakásfelújítását, úgy döntöttek,hogy megoldják saját erejükből, s elfogadták azt a lakást, amely a Bocskai utcai károsultaknak nem felelt meg a helyreállítás befejezéséig.

Mindkét károsultat a közgyűlés 300.000 forint gyorssegéllyel támogatta.

Címkék: elemi kár, segítség

Ezek érdekelhetnek még

2018. Március 15. 21:59, csütörtök | Helyi

Márciusi ünnep

A hagyományokhoz híven városunk a Palotás József alkotásánál tartotta a március 15-i ünnepségét. A Vasas Táncegyüttes színvonalas műsora és Farkas Erik színművész szavai elevenítették fel 1848 eseményeit.

2018. Március 14. 11:01, szerda | Helyi

Húsvéti készülődés a múzeumban

Az Intercisa Múzeum Húsvéti készülődés ˗ családi délután az Intercisa Múzeumban címmel családi programot szervez március 24-én, szombaton 14-18 óráig.

2018. Március 14. 01:56, szerda | Helyi

Miniszter az élményfürdőben

Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztésért felelős miniszter volt ma városunk vendége.

2018. Március 12. 10:31, hétfő | Helyi

Női kézilabda: Hét év - hét kérdés

Hét éve 2011. március elsején jött létre a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia. A múltat szeretnénk felidézni.